Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Tuesday, August 19, 2014

Mengapa Lebih Ramai Sokong Anwar Berbanding Haji Hadi

Ramai orang lebih suka ikut Anwar Ibrahim II berbanding Haji hadi kerana Anwar tampak jelas kemahuan serta kesungguhan mahu menghancurkan UMNO.

Berbanding Haji Hadi. Selepas 2008 apakah yg Haji Hadi buat yg mampu menggugat UMNO?

Jawapnya tiada apa apa.

Malahan Haji Hadi lebih banyak membantu UMNO berbanding menggugat i.e. pil kuda, kota damansara, jumpa UMNO dlm gelap, idea kerajaan perpaduang, mengekalkam Azizan di Kedah, hilang Kedah dan Perak, lantik Ku Li sbg calon PM, tidak menyokong Anwar sbg calon PM, tidak jelas dlm isu kalimah Allah, tiada idea bagaimana menarik sokongan Melayu dsbnya

Pendek kata meeka2 yg ingin melohat UMNO dikalahkan terpaksa memilih menyokong Anwar berbamding Haji Hadi.

Haji Hadi bukan sahaja tidak ada idea bagaimana hendak mengalahkan UMNO tapi membantu UMNO dlm mengekalkan kuasa mereka

Maka, ramai lah yang nampak perkara ini dalam Pakatan Rakyat dan PAS dan mereka lebih suka mengikut jejak Anwar Ibrahim berbanding Haji Hadi Awang.

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

8 comments:

Anonymous said...

Hj Hadi x kebulur pun dengan perbandingan ni. semua tu permainan dunia.. Hj Hadi x kisah pun sapa yg lebih rmai penyokong atas dunia ni..yg penting kejayaan akhirat.

Anonymous said...

Kalau tak kisah pasal dunia, tak payahlah masuk politik. Kan dah menyusahkan orang yang kisah.

Anonymous said...

Very well said bro!

Den cerdik said...

So...jangan berpolitik...tak ada orang suruh dia masuk politik. Ini semua kehendak dia. Jadi presiden mesti cekap dan bijak...bukan nak kuasa saja...kalau tak ada idea...bagi kat orang lain!!!!

Anonymous said...

Saya sudah lama tiada keyakinan dengan TGHA. Beliau ini tak berapa cerdik dalam politik. T'ganu yang beliau sendiri jadi MBnya tumbang dalam satu penggal saja. Lepas itu di ikuti pula oleh Kedah dan semua itu berlaku dalam tempoh beliau sebagai Presiden parti. Pun bagitu, masih ramai juga orang sokong beliau. Teruk sangat kah ahli2 PAS ini.

Anonymous said...

Cita-cita Haji Hadi nak tawan Putrajaya di Akhirat nanti baik duduk rumah jaga cucu hahaha...

Anonymous said...

Ye la. Sebab bila UMNO hancur, dia harap dia boleh jadi PM. Tu aje. TB patut keluar aje dari pas, pi masuk PKR.

Duduk dalam PAS tapi hari-hari kutuk pemimpin pas dan puja pemimpin PKR. Tak malu ke.

Anonymous said...

Pak Sheikh kan lagi buduh dari TGHA..dah selangkah nak jadi PM tapi kerana burit punya pasal..fail..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.