Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Tuesday, September 23, 2014

4 Exco PAS Wajib Diganti Demi Menjaga Sokongan Rakyat

Harus diingat.

Di kaca mata majoritas pengundi2 Cina dan India, keempat2 Exco PAS dilihat sebagai pengkhianat.

Mengapa?

Ini lantaran sanggupnya mereka bersemenda dlm kerajaan PAS+UMNO+Khalid Ibrahim.

Malahan pimpinan2 DAP pun dah secara terbuka melabel mereka sebagai pengkhianat.

Maka, wajiblah mereka itu dibuang terus dari barisan Exco yang baru demi menjaga hati pengundi2 Cina dan India yang telah membina kerajaan Pakatan Rakyat Selangor.

Kalau dikekalkan mereka, sekaligus imej PKR dan DAP pun akan jadi buruk dan hilang sokongan ramai.

Berat tugas Azmin Ali ni.

Rasanya kalau buang dua dulu pun dah ok dah. Tapi jgn kekal keempat2 nya.

Azmin mungkin akan tertekan kerana dia dilantik oleh Istana bukan parti.

Saya mendoakan Azmin mendapat hidayah dan petunjuk untuk melakukan yang terbaik bagi Pakatan Rakyat.

AMIN!!!!!



TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

5 comments:

Malaysiabaru said...

Alhamdullilah syukur kpd allah. Azmin skrg mb selangor. Seorang pejuang yg sabar setelah dipecat oleh khalid gagap dari pkns...

p.s konyang dah khalid... projek 12 billion dah sign... senyum lebar ke bank islam

Anonymous said...

{\rtf1\ansi\ansicpg1252
{\fonttbl\f0\fnil\fcharset0 ArialMT;}
{\colortbl;\red255\green255\blue255;\red34\green34\blue34;\red255\green255\blue255;}
\deftab720
\pard\pardeftab720\partightenfactor0

\f0\fs26 \cf2 \cb3 \expnd0\expndtw0\kerning0
\outl0\strokewidth0 \strokec2 Aku percaya MB Azmin boleh pikir.. Tapi may be dia kekalkan paling busuk 2 org la..diplomasi politik supaya geng Pas yg terlampau ulamak tak bikin kecoh..Tp MB Azmin jgn ler pulak lantik geng2 ketat mcm adun seri muda. Obvious tu..Tp aku percaya dia boleh pikir. Insyalah}

Johan said...

4 eksko menyelamatkan agar pentadbiran negeri boleh dieteruskan. Namun jika nak membalas dendam bolehlah dipecat mereka itu. Demi jaga hati China berilah kebebasan mereka mengubah negeri menjadi negeri china dan minta penduduk mekayu beredar jauh.

Anonymous said...

Abu Abdillah said...

Azmin harus bersifat lembut terhadap 13 ADUN Pas - buang yang keruh ambila lah yang jernih .

Walaupun khalid telah berjaya mengekalkan kuasa MB Selangor untuk beberapa bulan atas sokongan ADUN Pas 15 + UMNO 12 + Khalid 01.= 28
( Kerajaan Perpaduan )

Akhirnya terpaksa melepaskan jawatan MB atas kekurangan jumlah ADUN selepas itu DAP 15 + PKR 13 + Pas 02 = 30.
( Pakatan Rakyat ).

Kini 13 ADUN Pas telah sebulat suara menyokong Azmin Ali sebagai MB Selangor yang baru .

Saya cadanagkan agar Azmi Ali membuat lantikan 10 EXco Selangor yang baru terdiri dari ADUN Pas sahaja .

ADUN Pas terdidik dengan agama dan mempunyai akhlak mulia , mereka adalah orang suci berbanding ADUN lain dan telah banyak berjaya kepada rakyat Selanor .Tanpa jasa Pas, Pakatan Rakayat sudah lama diTalkin .

Semua percaya Pas adalah parti orang-orang suci , paling layak dan mampu membawa perubahan khasnya di Selangor dan Malaysia umumnya .

Perlu diingat walaupun bergelar Ustaz mereka mahir dalam ilmu ekonomi , perakaunan , kejuruteraan , pentadbiran, sains , kedoktoran , undang2 dan berbagai.

Oleh itu Azmin Ali disyorkan memberi laluan kepada Pas untuk mentadbir Selangor , Malaysia dan mungkin mampu mentadbir Dunia dengan mengalahkan USA.

Ritchie Blackmore said...

Kalo petik kata2 presideng ada betol gak."jgn aggap parti kita sama dgn parti lain,kita berada dipihak yg benar".cewah begitulah lbhkrng bunyinya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.