Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Wednesday, September 10, 2014

Harun Din Yang Mula2 Bawa Najis UMNO Ke Dalam PAS (Bukti Rakaman)

Tulang Besi ada mendapat serangan dari seorang di Facebook bernama Mohd Shahir Abu Hasan. Mulanya dia panggil Tulang Besi sebar fitnah. Besoknya dia ubah cerita pulak. Dia tuduh Tulang Besi dedah maklumat rahsia AJK PAS Pusat serta Majlis Syura Ulama PAS. Sdr Mohd Shahir ini rupanya bekas anak murid Ustaz Harun Din di Darul Syifa.

Rasanya bukan Mohd Shahir sorang saja yang terkejut. Ramai juga terkejut bagaimana Ustaz Harun Din boleh terlibat dalam konspirasi melantik Ku Li sebagai PM ini.

Di sini Tulang Besi ingin menyiarkan semula rakaman ucapan Ustaz Nasa berkaitan peranan Ustaz Harun Din di dalam membawa kepada perpecahan di dalam PAS dalam projek UG1 dahulu. Sila pergi ke minit 04:15 sehingga minit 06:00.

(minit 04:15)“Until the 31st April 2008 ada mesyuarat Majlis Syura Ulama. Dalam masa tempoh sebulan daripada Mac 08 sampai April 08 rupanya Ustaz Harun Din tak duduk diam. Dia study the political scenario within ourselves. Kita dah mula Nampak perkembangan2 di Selangor. Walaupun baru tempoh sebulan. Kita dah mula Nampak kita dah dengar cerita di Penang. 
Ustaz HArun Din came up with a paper. Paper tu bertajuk “Tahaluf Siyasi dalam pasca Pilihanraya Umum ke 12”. Dia bagi konsep syarak apa itu dipanggil tahaluf siyasi and contemporary political situation.  On that paper dia menyebut beberapa option. Salah satu dari option yg perlu diambil oleh PAS ialah mengadakan perbincangan dengan UMNO. For the sake of Islam sebab kita lihat ada benda yang ada pada UMNO dan ada benda yang ada pada kita tiada pada UMNO.  
Kita bincang dalam pertemuan tu delete perkataan UMNO takut sensitif sangat, kita kata mengadakan perbincangan dengan sesiapa pun. Keputusan mesyuarat 24th of April tu saya rekod. Mesyuarat Majlis Syura Ulama pada 24 April 2008 memutuskan untuk memberi mandat kepada Presiden, Timbalan Presiden dan Setiausaha Agung untuk mengadakan perbincangan dengan mana-mana pihak bagi kepentingan Islam dan umat Islam.  
Yang asal wordingnya UMNO, kita tahu benda tu sensitive, kita delete perkataan UMNO itu, tapi the meaning of the particular clause is reference to UMNO"(minit 06:00)
Ertinya, tanpa sebab atau alasan munasabah, Ustaz Harun Din telah pun berkempen mahukan PAS mengadakan hubungan belakang dengan UMNO bermula dengan dialog ataupun perbincangan. Partai2 politik tidak akan mengadakan perbincangan untuk saja2 berbincang. Setiap perbincangan pasti akan ada natijah dan keputusannya. 
Dengan kata lain, baru lepas sebulan kerajaan Pakatan Rakyat ditubuhkan, Harun Din telah pun mencadangkan PAS mengadakan hubungan (tidak kira rasmi atau tidak rasmi) dengan UMNO. Ini adalah kata2 yang datang dari Nasaruddin sendiri dan bukannya dakwaan orang2 yang tidak dikenali. Jelas, Harun Din bertanggungjawab terhadap perjumpaan dalam gelap serta perpecahan dalaman PAS yang berlaku selepas itu. Empat tahun kebelakangan ini dihabiskan berperang dengan puak2 dalam PAS yang mahukan PAS bersama dengan UMNO. 
Maka, kalau Harun Din menjadi penaja kepada perbincangan dalam gelap serta kerajaang perpaduang dahulu, jangan lah terkejut kalau Harun Din juga boleh terlibat dalam konspirasi melantik Ku Li sebagai PM. Malahan, mereka2 yang terlibat dalam konspirasi berjumpa dalam gelap dengan UMNO tempohari adalah yang sama terlibat dalam konspirasi melantik Ku Li sebagai PM. 
Tulang Besi sendiri berpendapat Ustaz Harun Din ini adalah duri dalam daging di dalam PAS. Kehadziran beliau di dalam PAS hanya membawa kerugian serta perpecahan dan tiada untungnya beliau bersama PAS. 
TULANG BESI 
 ps ada beberapa penipuan dalam ucapan Ustaz Nasa itu:
1.0 Kertas kerja Ustaz Harun Din itu tidak pernah diluluskan oleh Majlis Syura. Kalau ia pernah diluluskan, mengapa setelah berita perjumpaan dalam gelap pecah, terpaksa diaadakan mesyuarat Syura di JKR 10 bersama Tok Guru Nik Aziz. 
2.0 Yang dikatakan "Keputusan Syura" membenarkan perjumpaan dalam gelap dengan UMNO juga adalah pembohongan. Permintaan beberapa AJK PAS Pusat untuk melihat MINIT MESYUARAT SYURA sebagai bukti keputusan itu juga sehingga hari ini tidak pernah ditunaikan 
3.0 Kita tidak faham apa perlunya pertemuan dengan UMNO sedangkan kerajaan PR baru umurnya sebulan lebih Sudah tentulah banyak kelemahan dan ketidak serasian yang berlaku dan perlu dibetulkan secara dalaman. Apa perlunya berjumpa UMNO hanya setelah sebulan lebih sahaja kerajaan terbentuk? 
4.0 Mengapa keputusan berjumpa dalam gelap dengan UMNO itu TIDAK DIKETAHUI OLEH TOK GURU NIK AZIZ SELAKU PENGERUSI MAJLIS SYURA ULAMA PAS? Namun, waktu mula2 isu itu dipecahkan oleh Pak LAh, alasan yang digunakan adalah mereka mendapat mandat dari Majlis Syura Ulama PAS. 
5.0 Sedikit pun Nasa tidak bercerita mengapa perlunya bercakap dengan UMNO walaupun baru sebulan lebih PR memerintah. Hakikatnya, tiada apa2 isu yang membahayakan Islam mahupun bangsa Melayu berlaku dalam tempoh sebulan setengah itu. Yang ada hanyalah geng2 NAsa yang sudah kemaruk mahu bersenggama dengan UMNO.
www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

9 comments:

Anonymous said...

boleh admin tolong cari maklumat yg haron din dpt rumah free diberi oleh owner amona group?

http://tukartiub.blogspot.com/2014/09/jenayah-serban-puteh.html

Anonymous said...

Dah agak dah ustaz jampi menjampi ini lah mastermind utama selain Hj Hadi.

Saya lama dok pikiaq knp ustaz Haron Din susah nak menang dlm pilihanraya sebab tpt dia bertanding majoriti org melayu.

Dan kisah dia tangkap jin dlm bas itu baru la ni dia nak nafikan dlm youtube setelah perkara bidaah itu puluhan tahun berlegar di kepala org2 melayu. rupa-rupanya cuma cerita rekaan nak tunjuk dia hebat berkawan dgn jin.

Padahal jin2 itu hidup dlm badan dia sendiri. satu lg ulamak munafik ciptaan Umno.

Anonymous said...

Yang lagi heran ialah cerita Nik Abduh. Selepas beliau dikenakan tahanan ISA lebih kurang 2 tahun, apabila keluar sahaja dengan tak semena-mena mampu mengayakan hidup mewah seperti memiliki kereta MPV Honda Elysion. Takkan Tuan Guru Nik Aziz yang belikan sebagai hadiah kena dera kat ISA? MP Temerloh pula dengan MPV Vellfire-nya (mesti lebih anggun dengan Serban tinggikan?)

Anonymous said...

Agak2 la nk fitnah. Bila masa nik abduh masuk ISA.. itu nik adly la. Yg anwar keluar negeri lebih 60 kali setahun dlm 2013 tu ko taknak musykil? kalahkan pm malaysia lg. Yg tu pakai gaji parlimen je pun. Korang ke derma ke anwar holiday luar negeri? bertuah pkr dpt ahli yg lurus mcm korang ni..

keadilan hebat said...

patutlah harun din bila bertanding dlm pru asyik kalah jer..hahaharun..main ngan umnuuu ghopernyer

Ritchie Blackmore said...

Ahh lupakan kisah ostat mudah alih meh kita bincang pasal tajuk posting ni....he he he

Amco said...

anwar adalah pensyarah jemputan university Harvard. beliau juga byk terlibat seminar antarabangsa.

sekali anwar ceramah, bayaran lumayan. jika seminar pihak mpenganjur yg bayar.

jika anwar salah guna duit kerajaan negeri, sudah tentu umno tk lepas peluang hentam anwar.

so tk perlu risau pasal anwar, umno akan lebih dulu dedahkan.

so semua rumour pasal anwar anggap tk valid.

kisah UG ni dh tk boleh nk sorok lagi. takde sapa mereka2 cerita tu. kalau reka pun ia adalah dr APCO, yahudi sahabat umno yg golongan UG tergila2kan tu.

Jin Tipu said...

PAS kalau nk join umno, buktikan anda mampu mendesak umno menurunkan harga minyak.

percayalah umno nk PAS bukan kerana islam dan melayu tp kerana nk lemahkan PR yg dipimpin anwar.

rakyat walaupun bukan ulamak tp bukan bodoh serupa lembu.

konon marah PKR tk bincang isu MB Selangor. isu UG dgn umno PAS bincangke dgn PR?

atau guna air jampi utk tilik umno tu baik dan mesti diskongkol.

siapa tk Nampak dlm air tu maka dia anak ....

tgklah bagaimana rakyat sudah memperlekehkan ulamak dgn sebeb beberapa kerat mereka yg khianat perjuangan.

agak2 rakyat atau ulamak yg akan dumurkai lebih oleh Allah

hjbard said...

.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.