Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Tuesday, September 9, 2014

Kalau Berlaku Pilihanraya Negeri, Semua ADUN PAS Akan Kalah

Sedarkah wahai ADUN2 PAS yang 13 orang tu.

Sekiranya Wan Azizah tidak dilantik ADUN, maka selewat2nya bulan November 2014 sebelum persidangan akan berlaku Pilihanraya Negeri.

Ini kerana sesiapa sahaja yang dilantik jadi MB tidak akan mendapat kepercayaan dewan (INI FAKTA!!!!!!!!)

Maka, MB yang dilantik itu akan menasihatkan Duli Yang Maha Mulia Tuanku untuk membubarkan dewan.

Di kala itu, PAS sudah hilang kepercayaan masyarakat Cina dan India.

Misalnya di DUN Chempaka yang diwakili oleh Pesuruhjaya PAS Selangor, Iskandar Samad, pecahan kaumnya adalah:

1) Melayu:53.40%
2) Cina:38.17%
3) India:7.29%

Dengan pengundi Melayu biasanya akan terpecah 50-50. Iskandar telah menang DUN Chempaka kerana 80% pengundi Cina menyebelahi beliau.

Kalau berlaku Pilihanraya Negeri maka pengundi2 Cina ini samada boikot ataupun mengundi BN sebagai protes.

HAsilnya Iskandar akan hilang kerusi Chempaka hasil dari wala' beliau kepada Presiden (bukan kepada parti)

Perkara seperti ini akan berulang di SEMUA 15 DUN yang PAS menang termasuk DUN Sabak yg diwakili Solihin Mukhyi.

Selamat berwala'

Selamat kalah

UMNO tak perlu nak buat kerajaan campuran dgn PAS pun.

Melainkanlah kesemua 13 ADUN tt SD sokong Wan Azizah dalam dua tiga minggu ni.

TULANG BESI




www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

4 comments:

Anonymous said...

Semua ADUN perlu ingat bahawa mereka perlu wala pada pengundi yg telah mengundi mereka sebagai wakil rakyat. Bermaksud mereka adalah wakil kepada rakyat2 berkenaan. Dengan ini kami mengarahkan kamu untuk menyokong DSWA sebagai MB kami kerana beliau adalah pilihan kami rakyat semua. Mengingkari kami bermaksud kamu tidak amanah.

MrXYZ said...

sy khuatir calon pkr akan kalah juga. mana tau spt admin sebut sblm ini, presideng pas mungkin akan mengeluarkan watikah perlantikan calon pas utk semua kerusi pkr dan dap.

Anonymous said...

Mcm lh smua adun2 pkr akn boleh mmg..jgn hrp kami mengundi kamu lg sial oii

Anonymous said...

Ko ingat orang melayu bodoh piang macam ko. Bubarlah ADUN..aku pasti nak ajar Pakatan Rakyat..banyak berpolitik dari buat kerja. Tak rasa malu ke ko krisis sekarang ni sebab ada orang bernafsu nak lantik bini jadi Menteri Besar..tak pernah jadi di seluruh dunia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.