Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Sunday, September 21, 2014

Presiden PAS Pengkhianat ataupun Dua ADUN Pengkhianat?

Samada ada usaha beli ADUN atau tidak kita tidak tahu. Presiden PAS pun tak beri apa2 bukti.

Tapi, FAKTA yg tidak boleh dinafikan adalah:

1) Setelah Khalid Ibrahim dipecat dari PKR, beliau kekal sebagai MB kerana formula PAS (15) + UMNO (13) + Khalid Ibrahim = 28. 

2) Presiden PAS telah redha PAS bersemenda dgn UMNO demi mengekalkan Khalid Ibrahim Harun


3) Manakala PR pula berdiri dgn 28 ADUN (PKR(13) + DAP (15)). Namun, Speaker Dewan adalah dari DAP menjadikan PR hanya tinggal 27 suara sahaja



4) Khalid Ibrahim berjaya mengekalkan kuasa dgn majoriti 1 kerusi.

5) Maka, dgn tindakan dua ADUN PAS memihak kepada Pakatan Rakyat, formula di atas berubah. Pakatan Rakyat menjadi 30 kerusi di DUN Selangor menjadikan Pakatan Rakyat partai majoritas.

Konklusinya:

1) Tindakan Hasnul Baharuddin dan Saari Sungib menguatkan Pakatan Rakyat.

2) Tindakan Haji Hadi MENGHANCURKAN Pakatan Rakyat.

Ini adalah FAKTA dari krisis MB yang berlaku di Selangor.

Cerita kononnya ADUN dibeli dsbnya hanyalah cakap2 kosong.

Kita wajib rujuk pada fakta bukan tuduhan2 rambang

Fakta menunjukkan betapa jahatnya Presiden PAS meletakkan kepentingan pribadi di atas kepentingan parti dan perjuangan.

Hasnul Baharuddin serta Saari Sungib adalah pengkhianat kerana mereka tidak mahu terus bersubahat dalam kerajaan PAS+UMNO+Khalid Ibrahim.

Presiden PAS menyokong kerajaan PAS+UMNO+Khalid Ibrahim kerana beliau mahukan Khalid Ibrahim kekal sekalipun ia bermakna PAS berpadu dgn UMNO.

Siapa pengkhianat sebenarnya? Saari+Hasnul ataupun PResiden PAS?

Kita semua maklum betapa mewahnya menantu Presiden di Perangsang dgn pemberian ESOS yang menjana keuntungan beratus-ratus ribu dalam sekelip mata.

Rasuah sebegini Khalid Ibrahim tutup mata.

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

7 comments:

Anonymous said...

I bet these 2 pas dun didnt take any money, they did it purely for the sake of pr.

One would wonder why tghh wanted so badly for khalid ibrahim to be the mb - seems fishy.

Anonymous said...

Iya kan....
Kalau TGHH senyap2 mahu UG dgn Umno tanpa pengetahuan penyokong dan pakatan....bukan kah itu lebih barua dari barua.
Sbb yg mau belot adalah presiden itu sendiri...
Maka ini lebih barua dikatakan.

Shaari dan Hasnul memilih menyokong pakatan...tapi...barua besar menghancurkan pakatan

So lu org pikirlah sendiri

Anonymous said...

kalau betul apa maklumat yang saya baca ini..Subhanallah..Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui..Maha Pengasih dan Maha Penyayang..telah menunjukkan kebenarannya..begitulah ucapan yang keluar dari mulut seorang yang dinobatkan sebagai ulama..fikir2kan lah

Anonymous said...

Bila gelap mata dengan harta donia,serban tebal melilit kepala pun boleh terbang!alahai ularmak cap ayam dari Rusila.Shame on u!ingat kami rakyat Selangor tidak reda dengan pengkhianatan kamu terhadap pakatan rakyat!Din Ayam ,menantu yang jadi hantu tu,mu tunggu kami datang!

Anonymous said...

Apa salah Khalid Ibrahim sehingga ditendang oleh PKR macam kain buruk. TGHH telah nampak kesan lebih buruk kalau letak bini Anwar Ibrahim sebagai Menteri Besar. TGHH kata nak selamat ahli PAS dari api neraka. Moleklah tu.. saya lebih percaya TGHH dari Pak Sheikh tu.

Malaysiabaru said...

Assalam. Sempena amanat hadi 40 tahun mengkafirkan umno, pihak kamu dengan sukacita dan dukacita mengisytiharkan haji hadi ayoh pin sebagai murtad terkeluar dari islam dan darahnya halal sebagai alkafirun wal harami laknatullah.

amin.masyaallah.

Johan said...

Kalau dilihat alir waktu kenelut ini, banyak penipuan berlaku. Adun letak jawatan dan bermulalah penipuan semasa pilih calon. PAS dilarang masuk campur kerana Adun ini hal Kajang. Kenpa pula PKR perlukan PAS pula hingga memerangkap dua barua PAS? Itulah kaedahnya penipuan PKR.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.