Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, December 15, 2014

Pendirian GUan Eng Berkenaan Hudud Hampir Sama Dgn Presiden PAS

Kenyataan Guan Eng pasal hudud tiada bezanya dengan kajian UMCEDEL yang menyatakan hanya 18% orang bukan ISlam menyokong hudud.

Guan eng menyatakan masanya belum sesuai untuk membawa agenda hudud sebab rakyat umum masih tidak dapat menerimanya terutama orang bukan ISlam.

Ia juga satu petanda jelas bahawa dakwah PAS pada bukan Islam berkenaan hudud semenjak Enakmen hudud dilulus di Terengganu 2002 masih menemui kegagalan.

Sepatutnya PAS muhasabah diri sendiri dari memaki dan menyerang DAP.

Lagipun, PAS sendiri menangguhkan perlaksanaan hudud di Terengganu setelah Enakmen tersebut diluluskan dan diperkenan Sultan Terengganu

HAkikatnya tindakan Presiden PAS menangguhkan perlaksanaan hudud di Terengganu adalah bukti pendirian PAS berkenaan hudud adalah hampir sama dgn DAP dan perbezaan adalah dalam beberapa perkara sahaja.

Bukan DAP yang menangguhkan perlaksanaan hudud di Terengganu tahun 2002 yang lepas walaupun telah pun mendapat perkenan Sultan Terengganu

TULANG BESIwww.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

3 comments:

 1. Allahu Akbar..Allahu Akbar..Allahu Akbar..

  TGHH menang..Syukur..Allah bersama sama dengan orang yang beriman

  ReplyDelete
 2. Bengong...pelaksanaan hudud x perlu kan sokongan bkn muslim pun...bagus la jd babi tunggangan dap,kafir laknatullah...

  ReplyDelete
 3. Memang le susah nk buat hudud kt malaysia. Takyah la dok sibuk minta pendapat non muslim pula..

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.