Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Sunday, December 7, 2014

Terus Taat Pada Presiden Walaupun PAS Kalah????

Presiden PAS secara terbuka tubuhkan kerajaan bersama UMNO di Selangor.

Tindakan Presiden PAS dibalas dgn panggilan wala dan taat kepada seluruh pelusuk warga PAS.

Ertinya tindakan tubuh kerajaan dgn UMNO adalah tindakan halal dan tayyiba dari sudut Presiden PAS serta penyokong2nya

Persoalannya adakah ahli2 PAS masih terus mahu menyokong Presiden ini walaupun jelas tindakan Presiden bakal menjemput kekalahan dan kehancuran kepada PAS?

Perkara yang sama pernah berlaku tahun 2004 dan pada 2012. Tampaknya perkara ini akan berlaku sekali lagi PRU13 kelak.

Tindakan Presiden PAS menubuhkan kerajaan PAS+UMNO+Khalid Ibrahim terus kekal di dalam minda para pengundi terutamanya yang telah mengundi PR.

Kalau orang Cina marah kepada PAS disebabkan hudud ada juga alasannya. Tapi, sekarang ini orang Cina menolak PAS kerana Presiden PAS mungkir janji. Di manakah pahalanya?

Kalau sayangkan PAS, berhentilah buat kempen ketaatan (wala"). Tiada untungnya pada PAS.

Lebih baik dengar segala kritikan dan kemarahan pengundi kepada Presiden.

Kalau ahli2 PAS semua wala' pada Presiden pun ia tidak akan mengubah pandangan umum pengundi kepada PAS.

Yang menentukan kemenangan PAS bukanlah ahli2 PAS tapi pengundi2 secara umum

Ahli2 PAS kurang dari 5 peratus dari semua pengundi. Ahli2 PAS sahaja tidak mampu memenangkan PAS dlm pilihanraya kelak.

Apabila PAS kalah teruk, maka penindasan terhadap Islam akan menjadi semakin dahsyat.

Cuba dengar pandangan anak kepada Ustaz Fadzil Nor dibawah.




TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

2 comments:

hadu said...

kena taat kalau tak taat nanti dikatakan khianat pulak.kan puak GU(golongan ulama) maksum dah tak tegur baran habis.Tok aji hadi tu kan nakhota kapal yang akan karam ikut suka dia kat mana nak berhenti

Anonymous said...

Ni namanya wala haramja dah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.