Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Monday, March 31, 2014

Erdogan Naikkan Datuk Bandar Bertudung Pertama di Turki

Dato Bandar Bertudung Pertama Dalam Sejarah Turki
Mengikut laporan terbaru, Turki akan mendapat seorang Datuk Bandar baru yang memakai hijab. Beliau bernama Fatma Toru memenangani pilihanraya Majlis Daerah Meram di Konya Turki. Beliau adalah wakil kepada partai AK yg dipimpin oleh Erdogan.


Bayangkan sepuluh tahun yang lepas, wanita bertudung tidak diizinkn untuk memasuki parliament, kampus dan pejabat2 kerajaan di Turki. Sekarang wanita bertudung sudah menjadi Datuk Bandar.

Inilah kejayaan Racip Tayyib Erdogan dalam dakwah Islamiyyah di Turki. Dalam masa kurang dari 20 tahun, beliau telah berjaya merabak benteng sekular yang dibina oleh Attaturk laknatullah tersebut.

Sekarang Tulang Besi nak tengok apa kata puak2 UG di dalam PAS yang memandang rendah uslub yang digunakan oleh Erdogan. Kononnya Erdogan ni sekular, tidak faham Islam, tidak tahu bagaimana berjuang Islam dan sebagainya.

Tak sabar sama sekali.

TULANG BESI

First mayor with a headscarf: Ruling AKP
Fatma Toru, the mayoral candidate for the Meram district of Konya from the ruling Justice and Development Party (AKP), has been elected, according to a local official of the AKP.

Mustafa Ulvi Bezirci, who chairs the AKP's district office in Meram, has announced Toru's victory. If Bezirci's claim is confirmed, Toru will become the first mayor in Turkey wearing a headscarf.

Toru was born in Konya in 1972. She graduated from Selçuk University as a cartographic engineer in 1994. Married with two children, Toru was previously in charge of the urban renewal project of Çaybaşı district at Meram Municipality. 
March/30/2014
www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Setuju Dgn Ridhuan Tee. Selawat Bukan Pemujaan


Dr Ridhuan Tee menyatakan majlis “Malam Cinta Allah dan Cinta Rasul” yang dianjurkan di Putrajaya oleh UMNO baru2 ini lebih mirip kepada PEMUJAAN NABI SAW dan bukannya SELAWAT kepada Nabi SAW.

Tulang Besi ingin menyatakan PERSETUJUAN Tulang Besi berkaitan kenyataan ini.

Sesungguhnya umat2 sebelum Nabi SAW ramai menjadi syirik dan kufur kerana pemujaan dan pengagungan para Nabi2 dan Ulama2 yang telah wafat sehingga berhala2 dibuat menyerupai mereka. Akhirnya mereka menyembah berhala2 tersebut dan meletakkan berhala tersebut setaraf dgn Allah.

TIndakan pemujaan dan pengagungan Nabi SAW seperti yang dilakukan pada majlis tersebut TIDAK PERNAH dilakukan oleh kesemua para Sahabat SAW serta para Tabiin dan Tabittabiin.

Sedangkan mereka ini ada yang dijamin syurga sebelum mereka meninggal dunia. Kalau ada cara terbaik untuk memuliakan Nabi SAW maka cara itu adalah seperti yang dilakukan oleh para Sahabat Nabi SAW.
Mengapa kita hendak berbuat sesuatu melebihi apa yang dilakukan oleh para Sahabat2 Nabi SAW? Adakah kita lebih baik dan lebih pandai dari mereka dari segi keagamaan?

Sesungguhnya para Tariqat dan Sufi ini telah melahir BANYAK aliran2 yang sesat lagi menyesatkan. Dari kalangan mereka telah timbul manusia2 seperti Al Hallaj yang mengaku dirinya sebagai Tuhan. Al Hallaj kemudiannya didapati bersalah di mahkamah Syariah dan dihukum bunuh kerana murtad. Al Hallaj bukan setakat dipancung tetapi badan beliau dikerat2 di khalayak ramai kerana pemerintah Islam pada waktu itu mahu menghalang kekafiran Al Hallaj dari tersebar ke seluruh pelusuk dunia Islam. (NOTA: Yng menjadi hakim atau Qadhee dlam perbicaraan terhadap Al Hallah juga seorang ulama yang disegani bernama Qadhi Abu ‘Umar Muhammad bin Yusuf. Adakah ulama ini juga tidak berguna ilmunya?.)

Juga ada di kalangan pembesar sufi seperti pemuka sufi yang terkenal bernama Ibnu Arabi. Beliau telah dikafirkan oleh ramai ulama2 besar seperti Izzuddin bin Abdus Salam, Al Hafidh Ibnu Katseer, Mullah Ali Qaree ( ulama Hanafi), Sheikh Tajuddin As Subkee dan ramai lagi.

Tapi, sehingga hari ini kumpulan2 Tariqat Sufi masih mengagung tokoh2 Sufi yang dipandang kafir dan murtad oleh ulama2 besar ini.

Pendapat Tulang Besi adalah jauhkan lah diri dari ajaran tariqat sufi ini kerana ianya banyak mengandungi perkara2 yang jauh dari Islam.
Terbukti di Putrajaya mereka menjalankan upacara pemujaan kepada Nabi SAW sedangkan Nabi tidak pernah suruh kita memuja Baginda. Hanya berselawat.

TULANG BESI


ps Arwah Ustaz Amaluddin Darus pernah menulis dalam Harakah dengan membawa ayat2 dari kitab suci agama Buddha. Beliau mengatakan Buddha itu sendiri asalnya seorang Rasul yang diutus oleh Allah SWT. Namun, akhirnya selepas pemujaan melampau dari kaumnya akhirnya skrg ini Buddha disembah seperti Tuhan

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Sunday, March 30, 2014

Perdebatan Tulang Besi dgn Dr Asyraf Wajdi dlm Isu Hudud

Berlaku sedikit perdebatan antara Tulang Besi dgn bekas calon UMNO di Parlimen Tumpat, Dr Asyraf Wajdi.

Apabila Tulang Besi memberitahu Dr Asyraf hudud terhalang di Kelantan akibat amaran keras yang datang dari Perdana Menteri Malaysia, Dr Mahathir Muhammad yang boleh membawa kepada MAGERAN, Dr Asyraf Wajdi memberi jawapan di bawah:

Tulang Besi membalas dengan berkata Dr Asyraf Wajdi mengalami kerosakan akidah. Kenyataan beliau ini menunjukkan beliau menganut ajaran Jabariyyah dan bukan Ahlus Sunnah Wal Jamaah.

Ini kerana ajaran Ahlus Sunnah wal Jamaah tidak mengajar kita untuk terjun ke dalam kehancuran.

Misalnya, kalau ada gaung dan kita hendak merentasi gaung itu, Ahlus Sunnah tidak mengajar kita untuk terjun ke dalam gaung dan bertawakkal Allah SWT akan menyelamatkan kita dari kehancuran.

Aqidah Ahlus Sunnah mengajar kita kalau ada gaung, kita hendaklah berusaha mencari jalan untuk merentasi gaung tersebut i.e. mencari jambatan, mendaki gaung tersebut dsbnya.

Apabila kita mencari usaha merentasi gaung tersebut tidak bermakna kita tidak takut dengan Allah SWT. 


Kalau ikut aqidah Dr Asyraf Wajdi, kalau kita tidak terjun dalam gaung tersebut, kita dianggap tidak takut dgn Allah SWT.


Contoh lagi satu adalah dalam solat.

Kalau kaki kita sakit dan kita tidak boleh berdiri, maka kita boleh solat sambil duduk. Ia tidak bermakna sedikit pun yang apabila kita solat duduk kita tidak takut dgn Allah.

Kalau ikut pemahaman aqidah Dr Asyraf Wajdi, apabila kita solat duduk kita tidak takut dgn Allah SWT.

Kelantan dan Terengganu (dahulu) tidak dapat melaksana hudud kerana terdapat halangan yang besar dan membawa mudharat yang datang dari UMNO.

Maka, di saat itu pelaksanaan ditangguhkan sehinggalah halangan tersebut dapat diangkat sepenuhnya. Umpama contoh solat tadi. Apabila kaki kita telah sembuh, maka bolehlah kita solat berdiri semula.

Sememangnya kaum agamawan yg duduk dalam UMNO ini mengalami kerosakan aqidah yang mereka sendiri tidak sedar.

Kalau mereka sedar sudah tentu dah lama mereka tinggalkan UMNO.

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Saturday, March 29, 2014

Dalam Islam, Korupsi Kerajaan Itu Adalah Zalim!!!!!!

Pada zaman ulama2 besar seperti Imam Syafiee, Imam Ahmad dsbnya, kerajaan2 umat Islam dipandang zalim walaupun hudud dan qisas dilaksanakan.

Mengapa?

Kerana kerajaan2 ini mengandungi unsur2 korupsi, nepotisma dan rasuah. Biasanya korupsi ini berlaku di tahap para menteri dan pegawai2 kerajaan tanpa pengetahuan Khalifah.

Maksudnya, bagi ulama2 besar yang tersohor ini, amalan korupsi dan salah guna kuasa adalah satu bentuk KEZALIMAN.

Kerajaan UMNO bukan sahaja penuh dgn rasuah dan korupsi tapi juga menolak hukum hudud dan qisas ditambah dgn menghalalkan perkara2 yang haram seperti arak dan judi.

Kalau Imam Syafiee dihidupkan semula oleh Allah SWT, maka pasti beliau menghukum kerajaan UMNO sebagai kerajaan kuffar.

UMNO berjaya merosakkan pemikiran orang Melayu sehingga korupsi dianggap sebagai rezeki.

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Friday, March 28, 2014

Mahathir Ada Di Kuala Lumpur Waktu Peristiwa Memali, Bukan di China

Sikit demi sikit peranan Mahathir terdedah dalam pembunuhan Memali.

Syukurlah Dato Musa Hitam telah memberanikan diri mendedahkan siapa sebenarnya dalang di sebalik pembunhan paling tragis dalam sejarah Malaysia.

Sememangnya Mahathir ini tidak boleh dipercayai.

Apa sahaja yang Mahathir cakap, kita tidak boleh percaya.

Kasihan Dato Musa Hitam kerana dipersalahkan kerana pembunuhan tersebut selama ini.

TULANG BESI
www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog ini


Posted on Friday, March 28 @ 15:03:38 MYT
Dilulus untuk paparan oleh PenjagaKubur

Berita Tan Sri Musa Hitam yang dahulunya dipersalahkan dengan peristiwa Memali itu mendedahkan bahawa Tun Dr Mahathir yang terlepas kerana mengatakan beliau di China sebenarnya berada di Kuala Lumpur semasa kejadian tersebut. – Gambar diambil dari YouTube, 28 Mac, 2014.
Tan Sri Musa Hitam yang dahulunya dipersalahkan dengan peristiwa Memali itu mendedahkan bahawa Tun Dr Mahathir yang terlepas kerana mengatakan beliau di China sebenarnya berada di Kuala Lumpur semasa kejadian tersebut. – Gambar diambil dari YouTube, 28 Mac, 2014.

Selepas hampir 30 tahun peristiwa Memali berlaku, bekas timbalan perdana menteri Tun Musa Hitam mendedahkan bahawa perdana menteri ketika itu Tun Dr Mahathir Mohamad berada di Kuala Lumpur, bukannya China sebagaimana yang diberitakan sebelum ini.

Pendedahan ini dibuat sendiri oleh Musa yang juga menteri keselamatan dalam negeri ketika peristiwa itu berlaku pada 19 November 1985 yang mengorbankan 14 orang dan berpuluh yang lain cedera.

Musa mendedahkan perkara ini dalam Diskusi Politik Malaysia: Dulu dan Sekarang anjuran Kerajaan Negeri Kelantan yang diadakan di Kota Bharu malam kelmarin.

Turut serta bersama beliau sebagai panel adalah naib presiden PAS Datuk Husam Musa dan moderatornya adalah Profesor Madya Datuk Dr Mohmamad Agus Yusof.

Musa ketika menjawab soalan Agus berkata, Dr Mahathir berada di Kuala Lumpur ketika kejadian itu bahkan, "Dua tiga hari selepas kejadian itu pun dia berada di Kuala Lumpur."

Ia disambut oleh Agus dengan berkata "Oh my God," dengan nada terkejut ekoran pendedahan Musa itu kerana media melaporkan Dr Mahathir berada di China ketika kejadian itu berlaku.

"Ok, my God, our God," kata Musa menyambut kenyataan Agus sambil ketawa dengan pendedahan itu.

Dalam diskusi itu juga Musa berkata, "titik hitam dalam politik saya adalah Memali, saya cakap terus terang." Musa berkata, itulah juga yang dinyatakan beliau kepada kawan-kawanya dalam politik dan di mana-mana.

Menurut ensiklopedia bebas, Wikipedia, peristiwa Memali berlaku pada 19 November 1985. Insiden ini mengorbankan 14 orang dan berpuluh-puluh yang lain tercedera serta penahanan beratus-ratus orang.

Kesemua yang ditahan telah dibebaskan kecuali 36 orang.

Mereka ditahan di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

Dalam pertempuran antara orang kampung dengan pihak polis, Ustaz Ibrahim Mahmud atau lebih dikenali dengan Ibrahim Libya terbunuh.

Polis memanggil operasi ini sebagai 'Operasi Angkara atau Operasi Hapus'.

"Ketika itu Tun Dr Mahathir Mohamad selaku Perdana Menteri Malaysia berada di China," menurut Wikipedia, dan kini baru didedahkan sebaliknya oleh Musa apabila beliau berkata ketika itu Dr Mahathir berada di Kuala Lumpur.

Peristiwa Memali berlaku apabila polis cuba menahan Ibrahim Libya di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) kerana didakwa mengamalkan ajaran sesat.

Ibrahim pula tidak mahu menyerah diri kalau mahu ditahan di bawah ISA. Akibatnya polis merempuh perumahan Ibrahim Libya dan pengikutnya dengan kereta perisai dan mengakibatkan 14 terbunuh.

Musa dipersalahkan dengan peristiwa itu dan Dr Mahathir selaku perdana menteri terlepas kerana dia diberitakan berada di luar negara ketika itu, iaitu China.

Pendedahan Musa hari ini akan memberikan satu episod baru dalam peristiwa hitam ini.

PAS menyifatkan semua yang terbunuh sebagai mati syahid manakala Sultan Kedah Tuanku Abdul Halim menziarahi kubur Allahyarham dan pengikutnya serta menyiramkan air mawar di atas pusara mereka.

ZULKIFLI SULONG,
PENGARANG ANALISIS DAN RENCANA
Read more!(Selanjutnya)

MH370: TEORI TULANG BESI

Pertamanya teori Tulang Besi ini mungkin akhirnya didapati salah dan tidak benar.

Cumanya, teori Tulang Besi ini tidak menyalahkan sesiapa dan memburukkan sesiapa terutamanya kapten kapal

Pendapat Tulang Besi adalah telah berlaku kebakaran yang kemungkinan berpunca dari bateri Lithium Ion yang berada dlm kargo. Insiden kebakaran bateri Lithium Ion ini telah berlaku kerap kali dalam rekod2 penerbangan sehingga pernah menyebabkan kemalangan dua kapal terbang kargo sebelum ini.

Waktu berlaku kebakaran itu, Kapten mungkin tidak sedar dan sistem pengesan kebakaran mungkin tidak berfungsi atas sebab2 yang tidak diketahui.

Apabila asap sudah memenuhi kabin maka Kapten telah cuba melencong pesawat ke Langkawi untuk pendaratan cemas.

Namun, dalam perjalanan ke Langkawi dari perairan Kelantan kemungkinan Kapten dan seluruh anak kapal telah pun pengsan/hilang kesedaran akibat asap yang sebegitu banyak.

Maka, pesawat itu terus terbang ke Lautan India Selatan melepasi Langkawi sehinggalah habis minyak dan terhempas ke laut.

Kemungkinan sewaktu pesawat terhempas kesemua anak kapal serta penumpang telah pun meninggal dunia akibat keracunan CO.

Inilah pendapat Tulang Besi.

Tulang Besi rasa inilah kemungkinan yang paling masuk akal berbanding teori2 lain termasuklah teori kononnya Kapten kapal itu sudah hilang kewarasan dan mahu membunuh diri.

Hilang kesedaran (unconscious) mungkin berlaku akibat asap tapi hilang kewarasan tu teori yang paling bodoh dalam dunia. Tak heran teori tu datang dari UMNO sbb UMNO suka membodohkan orang Melayu.

Wallahualam bissawab

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Thursday, March 27, 2014

UMNO TELAH MULA PASANG PERANGKAP HUDUD!!!!

Jamil Khir dalam Parlimen hari ini mempelawa PAS untuk membentang “Private Bill” di Parlimen bagi membolehkan hudud dilaksana di Kelantan.

UMNO yang sama juga meluluskan Akta MAhkamah Syariah 1965 yang menghadkan kuasa Mahkamah2 Syariah seluruh Malaysia di dalam menghukum sekaligus menghalang mana-mana Mahkamah Syariah melakasana undang2 Islam sepenuhnya.

Maka, UMNO yang sama wajib mengubah kengkangan yang mereka sendiri letakkan. Bukan suruh PAS bersih taik yang mereka telah tinggalkan.

Ini semua adalah perangkap yang sedang dipasang oleh UMNO.

Berita baik dari tindakan Jamil Khir ini adalah ini petanda UMNO sedang desperate. Mereka melihat orang2 Melayu sudah mula menolak mereka dlm PRK Kajang yang lepas.

Maka, perangkap Hudud dipasang untuk memecah belah Pakatan Rakyat.

Kalaupun PAS membentang “Private Bill” ini tiada jaminan ahli2 Parlimen UMNO akan sokong pun.
UMNO adalah parti yang memusuhi Allah. Maka, PAS tidak seharusnya termakan dgn manusia2 yang memusuhi Allah SWT.

TULANG BESI
www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog ini


Read more!(Selanjutnya)

Kadar Tol Jambatan Kedua Penang Bakal Membenamkan UMNO?

Kenapa masih berahsia berkenaan kadar tol Jambatan Kedua Pulau Pinang?

Kenapa Menteri yang bertanggungjawab, YB Dato Rosmah tidak mahu mendedahkan kadar tol tersebut kepada rakyat Malaysia?

Kenapa masih bermain sorok dgn kadar tol yang baru ini?

Adakah UMNO takut kemarahan rakyat?

Kita semua sedar Najib sudah tidak popular sebagai Perdana Menteri Malaysia.

Isu kangkung telah meletakkan PErdana Menteri Malaysia setaraf dgn Raja Lawak.

Isu tuduh Mat Sabu Syiah pula meletakkan Zahid Hamidi aka Zahid Komedi sebagai calon Maharaja Lawak yang seterusnya.

Penggunaan mahkamah untuk mensabitkan Anwar dalam fitnah liwat ke dua pula menjadikan Najib lebih tidak popular di kalangan pengundi Melayu/Islam.

Buktinya adalah peningkatan undi Melayu yang sebegitu tinggi kepada PKR dalam PRK Kajang.

Ada kemungkinan kadar tol yang bakal diwar war oleh kerajaan bakal membenam UMNO di Kedah dan makin membuat UMNO tenggelam di Penang.

Bersedialah rakyat Malaysia di Penang dan Kedah untuk menikmati kadar tol yang amat menyakitkan itu.

TULANG BESI

Press Statement on Penang Second Bridge Toll rate by MP Bayan Baru Sim Tze Tzin on 27th March, 2013 
I express regret that after 27 days, Penang 2nd Bridge toll rate remains a mystery. Yesterday in Parlimen, I had intense debate with Deputy Works Minister YB Dato Rosnah, when she answered my questions in Parliament during her ministry wrap up session.

She informed the parliament, that the government has decided the toll rate, however she refused to reveal the details. She kept on saying LLM will announce the rate.

To me, this is absolutely unacceptable. Parliament is the highest legislative body in the country. Ministry must answer parliamentarians’ queries in the spirit of check and balance, transparency and accountability. This is exactly the attitude that international media from China, Europe and US have been criticising on #MH370. Yet, the government still refuse to change and the same attitude remained.

Secondly, minister is the boss to LLM, why the decision by the boss be passed to a subordinate agency to announce? This raises suspicious that second bridge toll rate could be very high.

Also raised was 20% discount on Touch n Go be applied to 2nd bridge, minister also refused to answer.

Last but not least, Penang 2nd Bridge concession period is the longest in the country, every Penangites has a right to know as they, their children and their grandchildren have to pay the toll. With 4 days free trial period to go, Penangites demand answer immediately.
Sim Tze Tzin, MP
www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Wednesday, March 26, 2014

Tugas Kerajaan Menurunkan Harga Rumah-Contoh dari Jerman

Mengikut artikel dari majalah The Forbes, petanda ekonomi sesebuah negara ditadbir dgn baik adalah harga rumah di negara tersebut akan menurun.

Di negeri Jerman, kerajaan masuk campur secara langsung di dalam menurunkan harga rumah.

Malahan, kalau pemilik rumah cuba menjual rumah mereka dgn harga yang tinggi, kerajaan akan masuk campur dan menurunkan harga rumah tersebut.

Malang sekali rakyat Malaysia kerana kerajaan UMNO/BN buat tak faham penderitaan rakyat membeli rumah dgn harga yang semakin lama semakin tinggi.

Ditambah pula dgn kenaikkan harga barang, harga minyak, harga segala-gala nya. 

Yang turun hanyalah kesabaran rakyat.

Patutlah orang Melayu di Kajang tolak UMNO

Hidup Melayu!!!! Hidup UMNO!!!!!

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog ini
25 comments, 14 called-out Comment Now
Follow Comments
When Americans travel abroad, the culture shocks tend to be unpleasant. Robert Locke’s experience was different. In buying a charming if rundown house in the picturesque German town of Goerlitz, he was surprised – very pleasantly – to find city officials second-guessing the deal. The price he had agreed was too high, they said, and in short order they forced the seller to reduce it by nearly one-third. The officials had the seller’s number because he had previously promised to renovate the property and had failed to follow through.


As Locke, a retired historian, points out, the Goerlitz authorities’ attitude is a striking illustration of how differently the German economy works. Rather than keep their noses out of the economy, German officials glory in influencing market outcomes. While the Goerlitz authorities are probably exceptional in the degree to which they micromanage house prices, a fundamental principle of German economics is to keep housing costs stable and affordable.



It is hard to quarrel with the results. On figures cited in 2012 by the British housing consultant Colin Wiles, one-bedroom apartments in Berlin were then selling for as little as $55,000, and four-bedroom detached houses in the Rhineland for just $80,000. Broadly equivalent properties in New York City and Silicon Valley were selling for as much as ten times higher.



Although conventional wisdom in the English-speaking world holds that bureaucratic intervention in prices makes for subpar outcomes, the fact is that the German economy is by any standards one of the world’s most successful. Just how successful is apparent in, for instance, international trade. At $238 billion in 2012, Germany’s current account surplus was the world’s largest. On a per-capita basis it was nearly 15 times China’s and was achieved while German workers were paid some of the world’s highest wages. Meanwhile German GDP growth has been among the highest of major economies in the last ten years and unemployment has been among the lowest.



On Wiles’s figures, German house prices in 2012 represented a 10 percent decrease in real terms compared to thirty years ago. That is a particularly astounding performance compared to the UK, where real prices rose by more than 230 percent in the same period. (Wiles’s commentaries can be read here and here.)



A key to the story is that German municipal authorities consistently increase housing supply by releasing land for development on a regular basis. The ultimate driver is a central government policy of providing financial support to municipalities based on an up-to-date and accurate count of the number of residents in each area.



The German system moreover is deliberately structured to encourage renting rather than owning. Tenants enjoy strong rights and, provided they pay their rent, are virtually immune from eviction and even from significant rent increases.



Meanwhile demand for owner occupation is curbed by German regulation. German banks, for instance, are rarely permitted to lend more than 80 percent of the value of a property, thus a would-be home buyer first needs to accumulate a deposit of at least 20 percent. To cap it all, ownership of a home is subject to a serious consumption tax, while landlords are encouraged by favorable tax treatment to maximize the availability of rental properties.



How does all this contribute to Germany’s economic growth? Locke, a prominent critic of America’s latter-day enthusiasm for doctrinaire free-market solutions and a professor emeritus at the University of Hawaii, notes that a key outcome is that Germany’s managed housing market helps smooth the availability of labor. And by virtually eliminating bubbles, the German system minimizes the sort of misallocation of resources that is more or less unavoidable in the Anglo-American boom-bust cycle. That cycle is exacerbated by tax incentives which encourage citizens to view home ownership as an investment, resulting in much hoarding and underutilization of space.



In the German system moreover, house-builders rarely accumulate the huge large land banks that are such a dangerous distraction for U.S. house-builders like Pulte Homes, D. R. Horton, Lennar, and Toll Brothers. German house-builders just focus on building good-quality homes cheaply, secure in the knowledge that additional land will become available at reasonable cost when needed.



Locke is the co-author, with J.C. Spender, of Confronting Managerialism: How the Business Elite and Their Schools Threw Our Lives Out of Balance, a book I highly recommend.
Read more!(Selanjutnya)

Halang Pemimpin PKR Masuk Sarawak Tindakan Primitif

Tampaknya Ketua Menteri Sarawak yang baru sudah mula tunjuk taring.

Sikap hormat menghormati sesama rakyat Malaysia dibuang keluar begitu sahaja.

Seharusnya Ketua Menteri Sarawak harus menghormati suara rakyat Sarawak yang jumlah nya bukan sedikit kerana memilih wakil2 rakyat Parlimen mahupun DUN dari PKR.

Sikap yang ditunjuk Ketua Menteri Sarawak ini sikap primitif yang sepatutnya tidak wujud lagi pada rakyat Malaysia yang dikatakan telah mencapai status negara membangun.

Mungkin Ketua Menteri Sarawak masih menganggap Malaysia sebuah negara dunia ketiga laksana negara2 Afrika.

TULANG BESI

KENYATAAN MEDIA
25 Mac 2014

SETIAUSAHA AGUNG KEADILAN DISEKAT MEMASUKI SARAWAK

KEADILAN pagi ini dikejutkan dengan berita bahawa Datuk Saifuddin Nasution, Setiausaha Agung KEADILAN telah disekat dari memasuki negeri Sarawak. Beliau telah tiba di Sibu dengan penerbangan MH2712 pada jam 11 pagi tadi untuk membantu calon KEADILAN dalam kempen PRK Balingian.

Namun sejurus tiba di Sibu pagi ini, beliau telah dimaklumkan pegawai yang bertugas bahawa satu arahan telah dikeluarkan oleh Pejabat Ketua Menteri Sarawak pada 22hb Mac 2014 untuk menyekat beliau dari memasuki negeri Sarawak.

Datuk Saifuddin kini sedang menunggu penerbangan balik ke Kuala Lumpur.

KEADILAN mengecam sekeras-kerasnya tindakan tidak demokratik ini. Cukup jelas pengaruh politik kuku besi Taib Mahmud masih berleluasa walaupun Ketua Menteri sudah bertukar ganti, dan pengaruh ini terus merencatkan perkembangan demokrasi di bumi Sarawak.

Fahmi Fadzil
Pengarah Komunikasi KEADILAN


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

YA Hanana TIada Kaitan dgn Selawat maupun Zikir

Supaya kita semua tidak tertipu dgn jenama "Selawat Perdana".

Yahanana ini adalah sekadar lagu yang dicipta ratusan tahun lepas Baginda wafat:



www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Tuesday, March 25, 2014

Mereka yg Terlibat Selawat Perdana Diseru Bertaubat SEGERA!!!!

Kpd NGO2 ISlam yang terlibat dalam program Selawat Perdana TUlang Besi menasihatkan supaya BERTAUBAT NASUHA serta merta.

Ini kerana kamu telah bersubahat menggunakan Islam untuk melindungi pemimpin2 yang zalim dan anti Islam seperti UMNO.

Bayangkan baru tidak sampai 2 minggu Anwar Ibrahim telah dizalimi oleh UMNO dgn fitnah liwat di Mahkamah Rayuan, tiba2 boleh ada NGO yg mengaku Islam pegi berselawat di Seri Perdana.

Seolah2 Nabi SAW menyokong kezaliman dan kemunafiqan UMNO.

Bandingkan NGO2 Islam dgn tukang jahit di zaman Sufyan At Tauri di bawah ini:

"Suatu ketika datang seorang lelaki bertanya kepada Sufyan at Thauri , dia berkata :"Aku ini penjahit pakaian untuk seorang raja (pemerintah yang zalim); adakah aku tergolong dalam kalangan penyokongnya?

Sufyan at Thauri menjawab : "Engkau bukan daripada kalangan penyokong tetapi engkau adalah golongan penzalim itu sendiri.

Golongan penyokong ialah orang yang menjual kepada engkau jarum dan benang (untuk menjahit)."(Kitab al Mu'jam al Kabir)"
Bertaubat lah cepat sebelum turun bala dari Allah SWT

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Majoriti PKR Rendah Kerana Pengundi Cina Ramai Tidak Pulang Mengundi

Dengan peningkatan undi kaum Melayu kepada PKR, sepatutnya PKR menang PRK Kajang dgn majoriti yang lebih tinggi dari PRU13.

Malangnya, hampir 2500 pengundi Cina Pakatan Rakyat tidak pulang mengundi.

Ini adalah kerana:

1.0 Mereka bekerja jauh di Singapura dan Johor.
2.0 Mereka tidak nampak keperluan untuk pulang mengundi kerana yakin kerusi tersebut kekal dgn PR
3.0 Mereka baru sahaja ambil cuti untuk Tahun Baru Cina sebulan setengah yang lepas.

Ini juga menunjukkan majoriti tinggi 5000+ dan kemenangan di kesemua peti undi kecuali dua adalah lantaan dari peningkatan pengundi Melayu kepada PR.

Kalau trend ini kekal sampai PRU14, konfirm UMNO akan bungkus.

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog ini





okm
KUALA LUMPUR, 24 MAC: DAP menafikan dakwaan kononnya sokongan pengundi Cina kembali kepada MCA dalam Pilihan Raya Kecil DUN Kajang, semalam sebaliknya ramai pengundi Cina tidak pulang mengundi.

Strategis Pilihanraya DAP, Dr Ong Kian Ming berkata, kurangnya jumlah undi yang diperoleh Parti Keadilan Rakyat (PKR) dalam PRK itu adalah kerana peratusan keluar mengundi yang rendah, bukan kerana undi mereka beralih kepada Barisan Nasional (BN).

Hanya 72% pengundi Kajang keluar menunaikan kewajipan masing-masing semalam. Setakat jam 2 petang, peratusan keluar mengundi hanya sekadar 40%.

Menurut Kian Ming, mereka yang tidak mengundi ini termasuk sejumlah 2,400 pengundi luar yang tidak pulang mengundi.

“Ramai antara mereka menetap di luar Kajang dan majoritinya masyarakat Cina yang bekerja di Johor dan Singapura.

“Mereka tidak akan pulang mengundi, terutama sekali kerana keputusannya tidak pun diragui,” kata beliau dilaporkan The Malaysian Insider.

PKR sememangnya dijangka mengekalkan kerusi DUN Kajang. Selain hal itu, PRK diadakan hanya sebulan setengah selepas sambutan Tahun Baru Cina menyebabkan pengundi luar tidak pulang ke Kajang.

“Kalau saya MCA, saya tidak akan terlalu yakin kerana pengundi luar ini semua orang muda dan cenderung mengundi Pakatan Rakyat,” tambah beliau yang juga Ahli Parlimen Serdang.

Beliau menganggarkan hanya 70% daripada sejumlah 16,000 pengundi Cina keluar mengundi, berbanding lebih 85% pada PRU ke-13 tahun lalu.

Semalam, Presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail menewaskan calon BN yang juga Naib Presiden MCA, Datin Paduka Chew Mei Fun dengan majoriti 5,379 undi. – Roketkini.com
Read more!(Selanjutnya)

PENDIRIAN RASMI TULANG BESI BERKENAAN PROGRAM SELAWAT PERDANA ANJURAN UMNO

Secara asasnya, program selawat perdana tidak ada salahnya dalam Islam. Ia hanya menjadi bidaah sekiranya ia diniatkan menjadi sebahagian dari syariat Islam. Mengapa? kerana ia tidak pernah diamalkan mahupun dilakukan oleh Nabi mahupu para Sahabt2 Baginda SAW.

Adapun sekiranya program tersebut dianjurkan oleh pihak2 biasa seperti masjid, surau, persatuan sekolah dsbnya maka ia tidak akan menjadi isu kepada TUlang Besi.

Dan Tulang Besi juga menghormati pendirian mereka2 yang menolak program seperti ini atas dasar wara' dan mahu memastikan ibadah yang mereka lakukan bersih dari bidaah.

Program Selawat Perdana ini tidak pernah diamalkan oleh Nabi, para Sahabat mahupun Tabiin dan Tabitabiin. Tidak jadi masalaah kalau ada yg mahu menolak program seperti ini.

Namun, yang menjadi masalah adalah program tersebut dianjurkan oleh UMNO.

UMNO adalah parti yang ada track record menhghancurkan serta merosakkan Islam di Malaysia.

Kilang Carsberg dan Guiness di Malaysia dirasmikan oleh mantan2 Presiden UMNO, pertubuhan2 Freemason di Malaysia dihalalkan oleh UMNO tanpa batasan, hudud dihalang perlaksanaannya oleh UMNO di Malaysia dgn Akta Mahkamah Syariah yang mereka luluskan, Najib baru sahaja meluluskan 10 lesen baru judi cabutan khas dan banyak lagi contoh.

Yang terbaru UMNO mempopularkan dosa qazaf dan fitnah di kalangan jutaan orang Melayu Islam di Malaysia dengan fitnah liwat Saiful Bukhari ke atas Anwar Ibrahim.

Oleh sebab itu, pengajunran majlis Selawat Perdana itu tidak lebih dari contoh Masjid Dhirar yang dibina oleh orang2 Munafiq Madinah zaman Nabi SAW dulu.

Tulang Besi juga terkejut sokongan yg ditunjukkan oleh puak2 UG dalam PAS terhadap program ini.

Tampaknya hati puak2 UG telah pun berpadu dengan UMNO. Puak2 UG dalam PAS telah pun sehati sejiwa dgn UMNO.

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Monday, March 24, 2014

Program Selawat Perdana Untuk Tutup Fitnah Liwat

Baik Nabi SAW, mahpun para Sahabat Nabi RA, baik Tabiin mahupun Tabit Tabiin kesemuanya TIDAK PERNAH menganjurkan majlis selawat perdana seperti yang UMNO anjurkan sebelum ini

Namun, Nabi SAW pernah MENYEBAT mereka yang menuduh zina tanpa 4 saksi di zaman Baginda masih hidup. Dan hukum tersebut dilaksanakan sepanjang zaman para Khualafa Ar Rasyidin.

Sedangkan UMNO tuduh Anwar meliwat tanpa membawa apa2 saksi yang jelas dan sahih pun. Secara jelas dan terang UMNO menyebarkan dosa qazaf yang telah menyebabkan jutaan orang Islam Melayu terpalit.

Beberapa hari sebelum program Selawat Perdana, UMNO telah menggunakan mahkamah untuk memfitnah dan menzalimi Anwar meliwat Saiful. Padahal mereka berkuasa penuh untuk menghalang kemungkaran ini/

Dari tindakan Nabi SAW, adalah lebih baik UMNO berhenti memfitnah Anwar Ibrahim berbanding menganjurkan program Selawat Perdana.

Program Selawat Perdana adalah tidak lain hanya sandiwara untuk menutup kezaliman serta penyebaran dosa qazaf yang UMNO sedang lakukan secara besar-besaran.

Umpama menggaul taik dgn nasik la.

Hasilnya tetap najis.

Anjur la beribu selawat perdana pun kalao yang anjurkan itu UMNO hasilnya kelak tetap najis.

TULANG BESI



www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Keputusan Mengikut Peti Undi - PRK Kajang 2014


KEPUTUSAN PRK N.25 KAJANG.

TAMAN KOTA CHERAS
BN/MCA : 630
PR/PKR : 1202
UNDI ROSAK : 242
MAJORITI : 572

SUNGAI SEKAMAT
BN/MCA : 1603
PR/PKR : 1667
UNDI ROSAK : 0
MAJORITI : 64

SAUJANA IMPIAN
BN/MCA : 627
PR/PKR : 775
UNDI ROSAK : 35
MAJORITI : 148

TAMAN MESRA
BN/MCA : 422
PR/PKR : 557
UNDI ROSAK : 1
MAJORITI : 135

SUNGAI KANTAN
BN/MCA : 1038
PR/PKR : 813
UNDI ROSAK : 5
MAJORITI : 225

TAMAN KAJANG BAHARU
BN/MCA : 927
PR/PKR : 1724
UNDI ROSAK : 25
MAJORITI : 797

KAJANG
BN/MCA : 569
PR/PKR : 1019
UNDI ROSAK : 3
MAJORITI : 450

SG CHUA SATU
BN/MCA : 826
PR/PKR : 2551
UNDI ROSAK : 12
MAJORITI : 1725

SG CHUA DUA
BN/MCA : 487
PR/PKR : 1475
UNDI ROSAK : 11
MAJORITI : 988

SG CHUA TIGA
BN/MCA : 124
PR/PKR : 410
UNDI ROSAK : 2
MAJORITI : 286

SG CHUA EMPAT
BN/MCA : 157
PR/PKR : 468
UNDI ROSAK : 2
MAJORITI : 311

SG CHUA LIMA
BN/MCA : 366
PR/PKR : 1099
UNDI ROSAK : 51
MAJORITI : 733

TAMAN DELIMA
BN/MCA : 627
PR/PKR : 630
UNDI ROSAK : 25
MAJORITI : 3

KANTAN PERMAI
BN/MCA : 1031
PR/PKR : 1351
UNDI ROSAK : 24
MAJORITI : 320

BANDAR KAJANG
BN/MCA : 285
PR/PKR : 548
UNDI ROSAK : 4
MAJORITI : 263

BATU 10 CHERAS
BN/MCA : 578
PR/PKR : 425
UNDI ROSAK : 11
MAJORITI : 153

UNDI AWAL
BN/MCA : 999
PR/PKR : 66
MAJORITI : 933

UNDI POS
BN/MCA : 18
PR/PKR : 8
MAJORITI : 10

JUMLAH UNDI

BN/MCA
BIASA : 10,297
AWAL : 981
POS : 18
JUMLAH : 11,296

PR/PKR
BIASA : 16,714
AWAL : 57
POS : 8
JUMLAH : 16,779

MAJORITI : 5,483

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Sunday, March 23, 2014

ANALISA: Manusia2 yg Menangkan UMNO PRU13 yg Lepas

Ini adalah analisa dan pengamatan saya.

Manusia2 ini menjadi alat dan jurucakap terus kepada usaha UMNO untuk pertahan kerajaan.

Senarai manusia2 yang UMNO gunakan untuk menang tipis PRU 13:
1) Mahkamah
2) SPR
3) JPN
4) PDRM
5) Br!M
6) MB Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim
7) Puak2 UG dalam PAS - Nasa, Hasan Ali, Harun Din. Haji hadi, puak2 geng ayam mcm Tantawi dsbnya.
8) Din Ayam
9) NGO2 picisan - ISMA, Jati, PERKASA dll lagi
10) JPA

Sekian

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Monday, March 10, 2014

Keputusan Mahkamah Tanda Takutnya Anwar Jadi MB Selangor

PErtamanya SPR sengaja menetapkan tarikh pilihanraya sebulan lambat untuk memberi masa kpada UMNO mengorak langkah.

Keduanya, Mahkamah Rayuan telah MEMPERCEPATKAN tarikh perbicaraan rayuan kepada sebelum PRK padahal sebelum itu telah pun dipersetujui paling awal tarikh adalah pada bulan April 2014.

Ketiganya, hujjah Karpal cukup kuat dan jelas malah melebihi "reasonable doubt" bagi sesiapa sahaja yang waras.
Tapi, hakim2 tersebut tetap menerima hujah pendakwa Syafiee.

Keempat, saksi utama pendakwa adalah Prerira. Pendakwa Syafiee sendiri pernah menyatakan si Prerira ini tidak boleh dipercayai. Tapi Hakim tetap menerima kenyataan Preriera itu.

Kelima, hakim tidak mengizinkan Prerira dipanggil semula untuk memberi keterangan. MEreka terus menerima kenyataan beliau walaupun jelas beliau saksi yang penipu.

Keenam, Karpal telah membuktikan Saiful adalah seorang PENIPU bila dia kata dia diliwat tanpa rela tapi boleh hadir majlis yang sama dgn Anwar sehari selepas kejadian dikatakan berlaku

Ketujuh, tiada bukti Saiful masuk dan keluar apartment tersebut langsung. CCTV hanya tunjuk Saiful naik dan turun lif

Kelapan, tiada bukti Saiful DILIWAT.

Hakikatnya TIADA BUKTI YANG JELAS bahwa berlaku liwat antara Saiful dgn Anwar Ibrahim namun hakim2 tetap menghukum Anwar.

Ini bukti jelas bahawa UMNO takut Anwar jadi MB Selangor.

Ini juga bukti UMNO telah hilang konfiden dgn geng2 UG dalam PAS.

UMNO telah membuat congak dan mereka yakin puak UG dalam PAS tidak mampu menghalang Anwar jadi ADUN Kajang walaupun usaha sabotaj berjalan aktif

Dan mereka pun yakin usaha menjadikan ANwar MB juga akan berjaya kerana puak2 UG sendiri semakin lemah dalam PAS dan terpaksa guna Lujnah Tarbiyyah untuk aktiviti2 jahat mereka.

Tapi, inshaalah, Kajang Move ini akan diteruskan dan berjalan seperti biasa

Inshaalah, UMNO akan mati

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Friday, March 7, 2014

Sejak Bila UMNO Memperjuangkan Islam?

Ketahuilah, sikap lunak UMNO dgn kumpulan2 Islam di Malaysia hanya bermula zaman Dr Mahathir.

Dan ia bermula selepas Dr MAhathir mengambil Saatchi and Saatchi sebagai penasihat beliau.

Syarikat Saatchi and Saatchi ni adalah syarikat milik Yahudi Iraq yang berpusat di Amerika Syarikat.

Saya yakin merekalah yang menasihati Dr Mahathir untuk mengambil sikap lunak dan berkawan dgn kumpulan2 Islam.

Sebelum Dr Mahathir menjadi PM, sikap UMNO dgn kumpulan2 Islam adalah teramat dingin dan beku.

Kumpulan2 Islam di Malaysia dipinggir atau terpinggir dgn polisi2 UMNO yang ultra sekular.

Sekolah2 agama rakyat tidak pernah dibantu dan pondok2 dimusuhi seluruh Malaysia.

Malahan, kesemua Perdana2 Menteri UMNO pernah minum arak kecuali Pak Lah.

Dalam Dr Mahathir berbuat baik dgn puak2 Islam di awal 80an, beliau juga telah menswastakan industri judi Malaysia sehingga blangan syarikat judi di Malaysia naik dari 3 ke lebih 12 syarikat.

Itu tandanya Mahathir tidak ikhlas dalam memperjuangkan Islam.

Satu masa Al Arqam, Jemaah Tabligh, ABIM dan JIM adalah rakan UMNO. Yang melawan UMNO hanylah PAS.

Tulang Besi dengar sendiri dari Che Gu Pa, Al Arqam digunakan UMNO untuk melawan PAS di Terengganu tahun 1986. Al Arqam berjaya menumpulkan pengaruh PAS sehingga PAS cuma dapat 3 kerusi DUN sahaja tahun 1986.

Kemuncak polisi lunak UMNO dgn kumpulan Islama dalah kemasukan Anwar Ibrahim ke dalam UMNO.

Anwar lah yang menyelamatkan Dr MAhathir ketika Dr Mahathir hampir kalah melawan Ku Li dalam pemilihan UMNO 1987.

Namun, kemasukan Anwar dalam UMNO sebenarnya telah merugikan UMNO sendiri.

Apabila Anwar ditendang dari UMNO, pengaruh UMNO telah jatuh merudum sehingga hari ini dan kehilangan sokongan kepada UMNO itu sehingga sekarang tidak dapat dipulihkan.

SEKARANG

Polisi Dr Mahathir itu terus berjalan dan dilaksanakan NAjib Tun Razak.

Skrg ni muncul NGO2 nyamuk yang ke sana ke mari buat cerita pasal kononnya Islam dalam bahaya.

Tapi, dalam pada itu mereka senyap bila Najib baru2 ini luluskan 20 lesen Special Draw.

Tidak ada seekor pun NGO2 nyamuk yang berani membuka mulut.

Ini kerana tugas mereka sama dgn masa dahulu.

Yakni tugas mereka hanyalah untuk menguatkan UMNO, bukan untuk memperjuangkan ISlam yang sebenar.

Antara NGO2 nyamuk ini adalah puak2 UG dalam PAS yang tak sedar diri itu.

Semuanya buah fikiran perunding Yahudi nama Saatchi and Saatchi

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.