Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Sunday, January 25, 2015

Presiden PAS Harus Berhenti Jadi Corong Propaganda UMNO

Haji Hadi Awang, Presiden PAS, menyatakan pilihanraya kerajaan tempatan boleh membawa kepada peristiwa 13 Mei.

Sedih sungguh Tulang Besi di atas kenyataan yang sebegitu tidak bertanggunjawab ini.

Tidak sepatutnya Presiden PAS menjadi corong kepada propaganda UMNO kononnya pilihanraya kerajaan tempatan akan membawa kepada peristiwa 13 Mei.

Hakikatnya peristiwa hitam 13 Mei berlaku selepas pilihanraya umum dan bukannya pilihanraya kerajaan tempatan.

Juga peristiwa itu berlaku hanya di Kuala Lumpur padahal pilihanraya kerajaan tempatan berlaku seluruh Malaysia.

UMNO cuma mengambil kesempatan membatalkan pilihanraya kerajaan tempatan sempena peristiwa 13 Mei kerana UMNO sentiasa kalah.

Buktinya pembatalan Pilihanraya Kerajaan Tempatan adalah berlaku tahun 1965 yakni 4 tahun sebelum peristiwa 13 Mei. Bagaimanakah ianya boleh membawa kepada pergaduhan kaum, saya pun tak tau.

Malahan, mantan Perdana Menteri Malaysia sendiri mengakui ketiadaan pilihanraya kerajaan tempatan telah menyebabkan korupsi di peringkat itu sangat buruk.

Haji Hadi mesti memilih samada dia mahu kekal sebagai PAS/Pakatan Rakyat atau menyertai UMNO.


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

6 comments:

Anonymous said...

TGHH, at Takiri, Mustafa Ali dan ramai lagi sebenarnya ialah agen UMNO yang telah melakukan infiltrasi ke dalam PAS. Perkara ini bukan baru. Sebelum tahun 1990, seorang operatif yang menyusup masuk ke dalam PAS telah berjaya mencapai tahap kepimpinan sebuah negeri. Taktik ini digunakan oleh British untuk membawa masuk Lai Teck ke dalam Parti Komunis Malaya.

PAS tiada pasukan inspektorat untuk melakukan kerja-kerja pengecaman dan pembersihan untuk mengawal parti dari penyusupan agen-agen seperti Lai Teck.

Apa yang boleh dilakukan sekarang ialah ahli-ahli parti sendiri berpakat mengeluarkan mereka dari parti.

Anonymous said...

Pas is gone...hadi is gone case..sayonara to PR. Unless hadi n the ug geng being demolished! The hope is still there..

Malaysiabaru said...

Taubat! Hadi wei taubat! .. Malapetaka akan dtg kepada pas dek pemimpinya yang sesat di murkai Allah. Nauzubillah . P.s haji hadi contoh terbaik ularrmak akhir zaman yg dimurkai allah

Anonymous said...

Imam Sudaisi sebak semasa membuat kenyataan sebelum mengimami solat jenazah ghaib raja abdullah di masjidil haram. Raja Abdullah antara org pertama merestui rampasan kuasa al sisi di mesir. Apa nak jadi dgn 'ulama' akhir zaman in? Buat keliru umat islam

Anonymous said...

PAS dah nak ranap...berkat doa adik TGNA...Umno KO.UMNO KO...berbalik pada PAS balik...parti mana yang sebenarnya pilihan Allah?

Anonymous said...

Tghh agen umno? Benarkah? Hal ini dah lama aku fikirkan.. ada bbrp perkara aku fikirkan..setiap watak (agen umno) mesti diikuti dgn tindakan yg menjurus kpd matlamat diujudkan watak itu.. menghancurkan organisasi dari dlm tanpa disedari.. Kebangkitan Islam itu pasti.. tak boleh disekat lagi.. cuma tujuan musuh hanya nak mengawal perkembangan kebangkitannya sahaja.. Lihat pada watak presiden palestin dulu Yasir Arafat adalah contoh terbaik.. watak ini telah berjaya membendung kebangkitan rakyat palestin bertahun lamanya.. berapa kali yasir arafat tlh menanda tangani perjanjian dgn kerajaan yahudi israel didpn presiden amerika syarikat dan bersalam goncang tangan disaksikan jutaan manusia dpn tv.. kemudian perjanjian dicabuli israel dan perjanjian baru dibuat lg dgn bantuan watak spt presiden yasir arafat.. watak ini merugikan bangsa palestin dan menguntungkan israel n amerika.. setelah x berguna lg diracun dan dibunuh.. gitu juga presiden lantikan amerika di Aghanistan hamid karzai watak yang sama..berbalik ke tanah air kebangkitan islam perlu dipelahankan.. organisasi politik islam mesti dirosakkan dan dikucar kacirkan dari dlm..beberapa watak yg terlebih islam ditunjulkan dan berjaya jadi pemimpin.. matlamat asal watak ini adalah utk mengawal perkembangan sosio politik islam di tanah melayu.. persoalannya adakah TGHH salah satu dari watak2 ini..mari kita lihat kpi TGHH.. Pas perintah Terengganu satu penggal sahaja.. MB pas masa itu TGHH.. Pas berjaya perintah Kedah pun hanya satu penggal shj.. cadangan sebelum pru13 utk selamatkan pas kedah dibakul sampahkan oleh TGHH.. Maka hancurlah putik kpd kerajaan islam Pas di Terengganu dan kedah dibawah pimpinan Tghh.. Kerajaan Pr di Selangor juga nak dihancurkan oleh Tghh melalui tindakan2 nya yg x masuk akal.. tetapi nasib baik tindakannya berjaya dihalang oleh dua irg adun pas.. yang kemudiannya digelar sbg barua dengan nada kemarahan.. dari contoh yg sedikit kpi Tghh.. kita tak mengatakan dan menuduh Tghh sebagai agen umno.. tetapi dari segi watak dan tindakan menyerlahkan bahawa Tghh macam agen umno.. sama2 la kita fikirkan.. semoga islam gemilang ditanah melayu.. Aamiinnn..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.