Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Sunday, February 1, 2015

Sudah Tiba Masa Presiden PAS Berundur. Tiada Alasan Lagi

Serangan Presiden PAS yang terbaru seperti yang dilaporkan dalam Freemalaysiatoday dalam isu Kerajaan Tempatan sungguh menyedihkan

Masaalahnya, sekiranya Presiden PAS menolak pilihanrmaya kerajaan tempatan maka beliau redha dgn YDP2 Majlis Tempatan dalam kerajaan Pakatan Rakyat yang dilantik oleh UMNO.

Adakah itu sebenarnya maksud Presiden PAS?

Tidak tahukan beliau sekiranya ada pertandingan, jawatan2 penting dalam Kerajaan Tempatan akan diisi oleh mereka yang dipilih rakyat sekaligus menutup pintu UMNO dalam untuk campur tangan dalam pentadbiran kerajaan2 tempatan?

Adakah Haji Hadi redha bila PAS menguasai semua DUN dan Parlimen di Kuala Terengganu namun tiada satu kerusi kerajaan tempatan pun?

Adakah Presiden PAS mahu terus menjadi corong pembesar suara UMNO kerana yang takutkan Pilihanraya tempatan hanyalah UMNO?

Fakta sejarah jelas menunjukkan UMNO kalah teruk dalam pilihanraya kerajaan tempatan yang terakhir diadakan di MAlaysia.

Sebagai contoh, di Melaka, Parti Sosialis Rakyat Malaysia mendapat kerusi yang jauh lebih banyak dari UMNO bagi Majlis Perbandaran Melaka.

Rata-rata UMNO kalah mencium bumi.

Kenyataan2 Presiden ini jelas melanggar keputusan Muktamar PAS yang mahukan Pakatan Rakyat diperkukuhkan.

Presiden PAS harus memilih samada:

1) Berhenti sabotaj Pakatan Rakyat dan mula hadir setiap mesyuarat Pakatan dan perkukuh Pakatan Rakyat
2) Lepaskan jawatan Presiden supaya keputusan Muktamar PAS Pusat tidak lagi diremehkan seperti sekarang

Jangan jadi talam dua muka.

Jangan mungkir janji.

Jangan malukan Islam

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

3 comments:

  1. Setaip ahli pakatan rakyat di larang mengundi nik abodoh di pasir mas. Atikiharikiri di tganung. Tontontvi di Temerloh. Salahudin alkhinziri di pulai. Senarai terbaru akan di edar sebelum pru14. Pastikan undi perkasa jika pas dan umno btanding. Pastikan undi pasma jika pas dan umno bertanding.. Takebeer !

    ReplyDelete
  2. Lantik presiden baru yang ikut telunjuk DAP, alasannya mengukuhkan Pakatan. KAH KAH KAH!

    ReplyDelete
  3. Masa pas dlm pakatan..hbs dikutuknya haron din itu ini.. Semua orang pas Tak betul. Bila pas undur jdi kera sumbang kutuk juga. Bila mat sabu buat parti sendiri.. suka le. Sokong. Ala.. KO tu pas dlm pakatan pun Tak suka. Semua pun Tak suka. KO suka anwarinas dlm pas je.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.