Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Thursday, March 5, 2015

Guling Husam Halal. Guling Presiden PAS Haram

Kurang dari 24 jam selepas keputusan PRU13, Mat Yaakob dan Nik Amar telah berjaya mengerah kesemua orang2 mereka utk angkat Sumpah sebagai MB dan Exco Kerajaan NEgeri.

Husam Musa yang ketika itu berada di Putrajaya tidak tahu menahu lantas kerusi MB dan semua kerusi Exco diisi.

Alasan yg diberikan nama Husam dan YDP Kuala Krai tidak diperkenan Istana.

Dulu pun lepas 2008 Sultan Terengganu tak perkenan Derih Jusoh jadi MB. Tapi Pak LAh tak tukar calon MB dlm sekelip mata.

Dia tunggu jugak dekat seminggu sampai Istana sendiri panggil Mat Said dtg ke Istana angkat sumpah.

Lepas tu baru Pak Lah beri surat sokongan kepada Mat Derih.

Ni semua bukti Mat Yaakob dan Nik Amar bersubahat menggulingkan Husam Musa.

Atas sebab itu Tuhan nak tunjuk berlaku PRK dlm kawasan MB sendiri di Tumpat dan PAS kalah lebih teruk berbanding waktu calon PKR bertanding.

Padan muka. Sorang kena baling selipar. Sorang kena sepak.

Inilah wajah "kepimpinan ulama". Kepimpinan hasad dengki tamak haloba tikam belakang.

Ada hati nak cerita pasal ukhuwah konon.


KELANTAN HAMPIR PASTI TUMBANG KEPADA UMNO

Rahsia kekuatan PAS di Kelantan adalah perpaduan di kalangan ahli2 dan penggerak walaupun terdapat banyak perbezaan pendapat.

Perpaduan ini hancur luluh apabila Husam Musa digulingkan oleh geng2 Mat Yaakob, Nik Amar serta keluarga Tok Guru Nik Aziz.

Sedangkan Husam Musa berpengaruh besar di kalangan PAS Kelantan serta pengundi2 Kelantan.

Bukan stkt dgulingkan, mereka yang diambil Husam bekerja dgn kerajaan negeri juga dibuang dan dipecat dgn tiada belas kasihan i.e Che Ibrahim Mohamed

Sedangkan orang2 yang dikatakan rapat dgn Husam Musa ini banyak berjasa kepada PAS Kelantan.

Makanya, kalau Kelantan jatuh adalah kerana hasil kerja tangan ulama2 Kelantan pimpinan Mat Yaakob dan Nik Amar yang berjasa memecah belahkan PAS Kelantan.

Syabas kerana ulama dah buat kerja untuk UMNO.

Sikap hasad, dengki, tamak, haloba puak2 ulama Kelantaan bakal menumbanngkan kerajaan Kelantan dan menyerahkannya kepada UMNO
Ulama2 yang sama ini jugalah yang ke hulu ke hilir bercerita pasal Ukhuwah.

Cakap tak serupa bikin

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

9 comments:

Anonymous said...

Kerja bangsat due ekor.

5sal said...

itu sebabnya saya cadang pada pemilihan kerusi no 1 calonkan husam musa .kalau dulu masa pemilihan kerusi no 1 tu kulim bandar baru ja tak mengundi hj hadi,minta pada pemilihan kali akan ada berberapa kawasan lagi tolak hj hadi dan calonkan husam musa.kita tengok apa 'respon' dari mb dan tim mb kelantan ni.

IbnAbdHalim said...

Saya juga percaya UMNO akan ambil alih Kelantan PRU14 nnti. Dh berlaku di Trengganu dn Kedah. Kelantan bertahan lama sbb faktor TGNA. Puak UG tak leh harap. Politik semada Pas adalah sebagai buktinya. Puak UG tak leh ditegur........maksum macam imam Syiah?

Malaysiabaru said...

A.B.A.H
Asal Bukan Abdul Hadi
A.B.A.H

p.s Jom kita ABUkan presideng dan turun jd murshidul

Anonymous said...

Ayam guling bakar sedap

Anonymous said...

Biorkan kelantan tumbang! Baru tau geng UG lahanat ni langit tinggi ke rendah. Menyampah aku tgk double trouble tuh...

Anonymous said...

Salam, serangan bertalu2 oleh pro TSKI terhadap PASMA sdg berlaku. Sokongan kpd DSAI makin terhakis demi hari. Minta update kpd kepimpinam.PR.

Anonymous said...

Sambungan komen. Jika serangan pro TSKI tidak berhenti, kemungkinan PKR akan kalah PRK Permatang Pauh. Jika ini terjadi puak UG akan menang bessr

Anonymous said...

PAS KO..PAS KO..Doa dah makan diri beb..Kelantan akan jatuh ke UMNO sebab orang Kelantan dengan PAS.22 tahun perintah, air pun masih air tiub.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.