Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Tuesday, March 31, 2015

Hadi Sanggup Percaya Bohong UMNO Walaupun PR Pecah

Perdebatan YB Mahfuz Omar di Parlimen bersama Menteri di Jabatan Perdana Menteri Jamil Khir membuktikan UMNO telah berbohong dalam isu hudud. 

Pimpinan kerajaan Kelantan, Mat Yaakob dan Nik Amar, telah mempercayai bulat2 janji Najib dan Jamil Khir untuk meminda Akta 355.


Setelah pembohongan terbuka UMNO ini pun Presiden PAS masih terus berdegil dan hendakkan pembentangan "Rang Undang2 Persendirian" (PMB) yang membolehkan "hudud" dilaksanakan.

PINDAAN AKTA 355 BUKAN UNTUK SEMUA HUDUD

Sekiranya Private Members Bill yang Haji Hadi hendak bentang di Parlimen bagi pemindaan Akta 355 berjaya sekalipun, hanya undang2 sebat sahaja yang boleh dilaksanakan.

Hukuman2 hudud yang lain seperti pancung, rejam, salib dan potong tangan masih tidak boleh dilaksanakan.

Itu pun khabarnya hanya 39 sebatan sahaja yang boleh dilaksanakan tak sampai 100 yang disebut dalam Al Quran.

Maka, untuk ini Haji Hadi sanggup memecah belahakan Pakatan Rakyat.

Nampak sangat agenda hudud ni hanya untuk pecah belahkan Pakatan Rakyat bukan untuk perlaksanaan hukum Allah SWT

KESAN PAS DITENDANG DARI PAKATAN RAKYAT

Kalau PAS terkeluar dari kerajaan negeri Selangor dan Penang, maka semua wakil2 rakyat PAS akan hilang peruntukan DUN dan besar kemungkinan terpaksa mencari sumber sendiri.
Pakatan Rakyat masih boleh berdiri di Selangor dengan formula:
Dap : 15
PKR : 13
PAS : 2

Bersamaan 30 kerusi.


Di Penang formulanya adalah DAP 19 + PKR 11 = 30 kerusi dari 40

ADUN2 PAS yg 13 lagi terpaksa berpindah ke kerusi pembangkang dan exco2 pas kena letak jawatan.

Semua wakil2 PAS dlm majlis daerah, glc, jkkk, penghulu, pembantu2 exco dsbnya hariz meletak jawatan.

Takpa kalah yg penting wala.

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

3 comments:

Malaysiabaru said...

Yb nazi azis berkata cabinet gembira lihat pakatan berpecah kerana hudud

Yb najis janji nk umum status hudud selepas mesyuarat bn... Tapi mcm najis senyap..taik itik

Raja belum di maklum...

Hadi dan Najib mahu bikin kecoh satu negara berkenaan hudud baru nk buka mulut

Seronok hadi dan Najib jika berlaku 13mei kerana isu hudud? Seronok ya?

Polis tolong tangkap hadi dan Najib!!!

Anonymous said...

Aku pada mulanya sukar nak percaya teori kata Hj Hadi adalah agen umno sejak dari awal lagi.. tapi semakin lama teory itu semakin jelas.. tugas agen umno ialah utk mempertahan umno secara x sedar dan meruntuhkan kekuatan musuh umno.. Dibawah Hj Hadi kerajaan Pas Trengganu hanya sepenggal.. gitu juga Pas Kedah.. kerajaan PR Selangor nk disabotaj tp x berjaya.. Sekarang semasa politik Umno tgh kritikal tugas agen amat diperlukan.. Aku berharap agar teory ini tinggal teory walaupun hakikatnya hampir terserlah.. Wauallahualam..

Anonymous said...

Doa BN Ko BN KO dah makbul tapi diterbalikkan ..Syukur Alhamdulillah syukur nikmat..Manusia merancang dan juga berdoa, Allah juga yang tentukan.

Allah tahu sapa sebenarnya yang munafik di Malaysia ni. Terima ajelah Bhai. Jangan mare ye.
.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.