Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Thursday, March 12, 2015

Harun Din, Mursyidul Am yang Syubhah

Sungguh misteri perlantikan Harun Din sebagai Mursyidul Am.

Misteri2 tersebut adalah:

1) Perlantikan tersebut tidak diketahui oleh ramai orang. Pengumuman dibuat oleh media2 milik UMNO dan Harakahdaily serta Harakah tidak tahu menahu

2) Pengumuman hanya di buat oleh Penolong Setiausaha PAS Pusat. Apakah SU PAS Pusat tidak mampu membuat pengisytiharan? Apakah SU Majlus Syura sendiri tidak mampu membuat pengumuman sedangkan dlm isu MB Selangor begitu galak SU Majlis Syura buat pengumuman.

3) Mengapakah berbuat keputusan melantik Mursyidul Am sedangkan Majlis Syura yang ada tamat tempoh pada 23 March 2105. Hanya ada kira2 14 hari sahaja lagi yang masih tinggal dalam tempoh SYura yang ada sekarang.

4) Melantik Mursyidul Am dengan Presiden PAS berada di luar negara sedangkan cadangan TGHH menjadi Mursyidul Am adalah cadangan yang amat popular di kalangan ahli2 dan akar umbi

5) Dr Harun Din jelas tidak layak menjadi Mursyidul Am kerana beliaulah yang membawa najis UMNO ke dalam PAS. Beliaulah punca utama perpecahan dalam PAS sekarang ini

Maka, layaklah kita nyatakan bahawa Harun Din adalah Mursyidul Am yang syubhah.

Masih banyak lagi peluang untuk PAS KAwasan melantik Tuan Guru Haji Hadi sebagai Mursyidul Am dengan membuat usul di Muktamar.

Kalau ini tidak dilakukan alamat PAS akan hancur dan Majlis Syura Ulama hanyalah sebuah biro UMNO semata mata

TULANG BESI

cc Artikel Harakahdaily yg membuktikan tamat tempoh Majlis Syura boleh dibaca di sini

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

16 comments:

Malaysiabaru said...

Jual air jampi adalah biddaah.. Jumpa nabi dlm mimpi adalah biddaah.. Mcm kenal jer haram jdin nih.... ... Kawan baik jin ifrit yg boleh bawak karpet terbang

Anonymous said...

Mereka sedang menulis sejarah yg bakal dibaca oleh anak cucu mereka.Sejarah yg telah ditulis keatas Dato Asri belum terpadam.Tidak patut akhir hayat mereka dg sejarah pahit dan memalukan

Anonymous said...

Sanggup ko cakap begitu..ulamak tu.Nanti di sumpah ko jadi katak..padan muka ko...

Baik ko bertaubat dan mintak maaf.Fitnah tu bhai...baik ko keluar jemaah 40 hari untuk membersihkan hati busuk ko.

Anonymous said...

Fitnah itu lazat

Anonymous said...

betui ke harong ding dpt projek ratus juta dr plus? betui ke dia dpt rumah free dr developer?

Sabtu Awab said...

Ayuh DRD buktikan yang anda bukan pencacai UMNO. Jangan berselindung2.

Anonymous said...

Aku sedang mencari ucapan sulong Dr Harun Din selaku mursyidur am pas yg baru.. Ucapan takruf x dengar.. ucapan mengajak bertaqwa x dengar lagi.. ucapan mengajak ahli pas bersatu hati dan tindakan x dengar lg.. tapi tertiba bagi arahan kekalkan Tuang presiden..?? Atau mungkin ada ucapan itu tp media x siarkan.. yg siarkan suruh kekal presiden je... wauallahualam.. Ya Allah selamatkan ummat ini.. Aamiinnn..

Anonymous said...

Dalam dunia ni ada mereka ini saja ke yg mimpi jumpa Rasulullah saw

Jayton said...

Harun Din lah yg propose UG di Perak. Kalau tak percaya tanya Ust. Ahmad Awang

Anonymous said...

Harun Din lah yg propose UG di Perak selepas PRU12. Kalau tak percaya tanya Ust. Ahmad Awang

azid barja said...

Haron Din timbalan Murshidur. Bila Murshidul meninggal, kebiasaan timbalan yg akan dilantik. Tak pelik pun.

Anonymous said...

Ada juga aku dengar drpd bisik org UMNO .sepanjang plus highway pokok jati tepi jalan dia punya.sapa yg ada maklumat hrp dpt maklum dan sahkan berita betul atau tidak ?

Anonymous said...

Tulang babi,.. haha kuat tul kau canang fitnah, agen pecah belah.., perangai sebijik mcm israel, lebih teruk dari cina DAP.. you got hot seat to hell, first class

Anonymous said...

Dalam kancah berpolitik jika seseorang alim ke ulama ke jika hendak mengeluarkan apa-apa kenyataan akhbar atau kenyataan rasmi biarlah jelas dan benar bukanya hanya mendengar dari lapuran penasehat atau dengar cakap(Hearsay) dari sumber yang tidak soheh sebab dari kenyataan itulah segala intergriti diri kita diperhati oleh pengikut kita khususnya dan orang ramai amnya,makanya pada pemimpinAtasan PAS jagalah mulut jangan terlalu celupar dengan kata-kata kesat dengan makina yang tidak sedap telinga pengikut mendengarnya.

Anonymous said...

Bila dah takde modal nanti keluarlah drama...seperti biasa....

Ularmak : saya...saya malam tadi bermimpi lagi berjumpa... berjumpa... (sebak).. wajahnya, sangat berseri...ahh...saya tak mahu cerita...(sambil mengesat mata)..tapi seperti biasa saya akan cerita jugak..dont worry lah ok

Ularmak: (lobang hidup mula kembang kempis sambilmenyedut oxigen dalam2 maka bermula al kisah).. Baginda.. baginda menyeru supaya umat Melayu benua timur ini bersatu dengan UMNO..dunia dah akhir zaman...sudah masanya kita bersama UMNO utk membentuk kekuatan baru bagi menyambut kedatangan Imam Mahdi..

Anonymous said...

Orang ni kisah Ustaz kazim gaduh dgn dr maza havoc dia canang. Tpi bila dua orang tu dh berbaik Sbg sesame umat Muhammad bermaafan dia tak canang. Senyap je. Canang keburukan shj. Ini lagi dikatakan pelik wahai penulis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.