Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Monday, March 2, 2015

Mungkinkah Pihak UG Sendiri Yang Mahu Jatuhkan Haji Hadi?

Siapakah yang sebenarnya mahu menggulingkan Haji Hadi?

Gegak gempita Pesuruhjaya PAS Perak menghalau orang dari PAS sedangkan beliau sendiri hanya menjadi ahli PAS tahun 2010.

Dia jadi Pesuruhjaya pun atas hubungan rapat dengan menantu.

Zuhdi Marzuki pula belum lahir lagi waktu Tok Guru Nik Aziz meminta Dato Asri melepaskan jawatan Presiden (YDP Agung) secara terbuka dan dilaporkan oleh Berita Harian pada bulan Februari 1982.

Tapi dia boleh membuat jangakaan PAS akan berpecah.

Tidak hairanlah SU Agung Cikgu Mustafa Ali mengarahkkan beliau memberhentikan cirit birit mulut.

Sinar Harian pula menjadi corong pembesar suara kepada pemimpin2 taraf bawah PAS ini seperti Nik Abduh dsbnya.

Ia mungkin kerana pemilik Sinar Harian sendiri mahukan perpaduan PAS-UMNO menjadi realiti satu masa dulu.

Namun, siapakah sebenarnya yang mahu menjatuhkan Haji Abdul Hadi Awang.

Mengikut sumber dalaman UMNO yang Tulang Besi dapat mula2 usaha menjatuhkan Hadi sebenarnya sedang rancak berlaku di kalangan geng UG sendiri.

Mengikut sumber dalaman tersebut, UMNO sudah hilang kesabaran dengan Haji Hadi Awang.

Walaupun Haji Hadi menyokong agenda Perpaduanwang dgn UMNO namun dia amat lemah dalam mengorak langkah ke arah perpaduwang.

Puak2 UMNO sudah semakin bosan menunggu dan kesabaran mereka semakin hilang.

Namun, mereka telah mendapat nafas baru dari piihak2 baru di Kelantan.

Tidak hairanlah panggilan mahukan Hadi naik ke Majlis Syura datang dari Kelantan dan bukan dari KAwasan2 yang dilihat anti UG.

UMNO begitu yakin sehinggakan tidak pernah MB Kelantan dilayan sebegitu baik dan halus seperti yang dilayan kepada MB sekarang.


Makanya, tidak hairanlah blog2 UMNO mempopularkan kesah ini:




Jadi, siapa sebenarnya yang hendak menjatuhkan Haji Hadi?

Maklumat dalaman UMNO yg Tulang Besi dapat Haji Hadi hanya akan dinaikkan pangkat sebagai Timbalan Mursyidul Am. Harun Din akan ditolak ke Mursyidul Am serta orang lain dari Pahang akan mengganti Hadi sebagai Presiden.

Sejurus selepas itu agenda Perpaduang akan diisytiharkan dengan dimulakan oleh Majis Syura Ulama PAS dan ahli2 akan dipaksa tunduk.

Panggilan CIkgu Ishak Surin adalah mahukan Haji Hadi menjadi Mursyidul Am, sebuah jawatan yang lebih tinggi dari Presiden.

Bagaimanakah itu dikatakan mengguling Presiden?

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

6 comments:

Anonymous said...

Kalau ikut kenyataan2 bodoh ug, memang boleh terguling hadi sebab kena sueh puak2 ug tu. Sueh bukan sbb percaya kurafat, tapi sueh sebab harap sokong, sokong bawa rebah.

Anonymous said...

Baru Ku tau zuhdi tu jadi ahli tahun 2010. Nampak cam agen umno jer.. Heh! Cuba bro. Tulang selidik skit dia ni. Apa lahanat ni sebenarnya?

Anonymous said...

Punyalah mencirit mulut dia merata-rata sampai busuk semalaysia... rupanya 2010... aku lebih senior dari dia... kalau nak star light dahi bila2 masa para senior boleh lakukan sorang sekali... luku sorang sekali junior bodoh ni pun boleh juga.

Sapalah penyokong dan pencadang dia untuk mohon jadi ahli pas... mahunya luku sekali dua2 orang tu.

Anonymous said...

umno serang kelantan krn dendam org k'tan dibawah pimpinan TGNA begitu lama tolak umno. bila pimpinan pas k'tan sendiri dah berbaik dgn umno, tiada lg bangkangan pas terhadap umno di negeri yg paling kuat menolak umn

Anonymous said...

brp harga pakaian seragam kapir yang dipakai oleh ahmad yaakob tu? setau aku, almarhum TGNA tak pernah pakai seragam mcm tu...

Anonymous said...

diri tu kafir tak takut ke???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.