Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Saturday, June 27, 2015

PKR's Holy Alliance with PAS Will Ultimately Destroy PKR

Haji Abdul Hadi Awang has proven himself to be a dishonourable and unprincipled politician.

He has no qualms about breaking his promise and going back on his words and he does so with "divine" justification taken from his direct contact with the Prophet.

He commits these lies without any qualms simply because he justification for doing so is derived from the Quran and Sunnah.

For instance, he has no hesitation in lying to his partners in Pakatan Rakyat because hudud is a teaching derived from the Quran and Sunnah, hence lying to get hudud implemented is a justification condoned by God.

His followers do not mind one bit of his lying and cheating since they were told his actions were devined sanctioned considering the man meets the Prophet in his dreams. He gets his marching orders directly from the Prophet himself.

Hadi Awang is a perfect Machivelian considering his ability to mask his Machivelian actions behind the mask of religion. All his Machivelian actions are deemed devine inspired since he talks to the Prophet directly in his sleep. In short, he is able to fuse Machivelian teachings with that of the Prophet SAW (albeit not through his teachings but through direct contact with the Prophet himself in his dreams)

For the MB of Selangor to put his trust in Haji Hadi is clearly acme of naivety since anywhere down the road "the Prophet" will appear in Haji Hadi's dream instructing him to break all ties with PKR and Azmin Ali and instead install Tan Sri Khalid Ibrahim once again as the MB of Selangor.

Haji Hadi Awang will not think twice should the chance present itself to replace Azmin Ali with Tan Sri Khalid Ibrahim. He will say that he is ordered to do so by the Prophet in one of his meetings with the Prophet Muhammad that happened when he was fast asleep.

Not to mention the repeat of 2004 where PKR's continued ties with PAS cost PKR so many seats across the country due to the massive loss of CHinese and Indian votes.

In short, Hadi Awang is never a person to be trusted. He lies and he cheats and he does so without any feelings of guilt or fear of retribution.

He has a small band of followers that believes in everything he does to be Divine inspired.
Unless the MB of Selangor himself can speak to to Prophet Muhammad directly he will have a hard time fending off any form of treachery done by Haji Hadi and his band of divine inspired misfits.

It is no wonder that Tan Sri Khalid Ibrahim has openly declared his intention to the MB seat that he had once lost. He has every right to be confident since he knows "God" is on his side.

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Thursday, June 25, 2015

Pakatan Rakyat 2 Untuk Memenuhi Harapan Rakyat Malaysia

Terbukti PAS cuma mahu menurut kehendak ulama2 mereka.

PAS tidak berminat kepada kebajikan rakyat mahupun kepada pembangunan negara.

PAS tidak berminat apa berlaku kepada negara ini dalam masa 10 atau 20 tahun lagi.

PAS tidak berminat samada negara ditadbir dengan baik ataupun semakin memburuk.

Yang PAS minat hanyalah Haji HAdi dan Hudud.

Islam PAS adalah terbatas kepada kepimpinan Haji Hadi dan Hudud.

Tawaran PAS kepada rakyat Malaysia adalah kepimpinan Haji Hadi dan Hudud.

PAS sanggup memecah belah Pakatan Rakyat demi mengekalkan Haji Hadi dan memperjuangkan hudud yang diyakini akan dibantu oleh UMNO.

Maka, ini bermaksud PAS sudah menjadi partai Pantai Timur ala 80an.

PAS tidak mampu bersaing dan beraksi dalam suasana politik moden dan berdaya maju seperti sekarang.

PAS tidak mampu menjamin masa depan rakyat Malaysia dan menjamin masa depan gemilang anak cucu rakyat Malaysia.

Yang mereka tahu hanya kepimpinan Haji Hadi dan hudud.

Tidak lebih dari itu.

Makanya secara otomatik PAS telah mengasingkan diri mereka dari rakyat Malaysia serta persada politik Malaysia.

Atas sebab itu Pakatan Rakyat 2.0 wajib ditubuhkan dengan dianggotai parti Islam yang baru.

PAS sudah menjadi parti Islam yang tidak releven sama sekali

TULANG BESI



www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Monday, June 22, 2015

Orang Cina Tidak Akan Mengundi PAS Lagi

Sayu hati mendengar betapa orang2 Cina sudah terbuka hati dgn PAS. Sampai ke tahap sanggup beli tiket berpuluh2 ribu semata mahu mengundi PAS.Calon PAS di Permanis dihadiahkan bilik gerakan oleh orang Cina siap basuh sekali.Mangga hijau di cat putih oleh orang2 Cina utk melambangkan sokongan merreka pada PAS.Selama 50 tahun orang Cina menolak PAS tapi akhirnya hati mereka terbuka. Bukan masa yang pendek dan bukan usaha yang mudah.


Ini bukan dakwah ke? Tidakkah sokongan orang Cina pada PAS ini juga satu bentuk dakwah?

Namun, dengan mudah Haji HAdi memusnahkan keyakinan orang Cina pada politik Islam. 


Orang Cina tidak akan undi PAS lagi. Orang Melayu tiada sebab utk undi PAS sebab PAS hanya menawarkan Haji Hadi dan Hudud sahaja. UMNO dan PKR lebih menarik hati orang Melayu berbanding PAS.

Orang India pun turut sama tak minat dgn PAS.

PAS dah jadi HAMIM dan BERJASA.

Sudah wajib hukumnya parti  Islam baru ditubuhkan demi menjaga Islam.

Lepas ni PAS akan kembali tahun 1986 atau mungkin lebih buruk lagi.



TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Sunday, June 21, 2015

Parti Islam Baru Perlu Untuk Kesinambungan Perjuangan Islam

PAS sudah bertukar parti kera sumbang.

Orang Cina sudah menolak PAS.

Orang India pun turut sama menolak PAS.

Orang Melayu bandar pun dah ramai meluat ke PAS.

Dalam pilihanraya yang akan datang, PAS akan kembali zaman 2004 dan 1986 di mana banyak kerusi PAS akan hilang deposit, inshaalah.

PAS tiada lagi daya tarikan kepada pengundi2 umum.

Agenda yang PAS ada hanyalah hudud.

Tokoh yang boleh PAS ketengahkan hanyalah Hadi Awang yang jelas ditolak di negeri beliau sendiri.

HAdi Awang sendiri terkial2 mahukan Pakatan Rakyat kerana takutkan 5000 orang PAS di Selangor dipecat dan hilang pekerjaan.

Sanggup sembah dan melutut pada DAP demi jawatan dan pangkat walaupun sebelum ni kuat maki DAP.

Makanya selepas ini tiada lagi suara Islam di persada politik Malaysia.

PAS sudah pun menjadi parti pinggiran setaraf dengan HAMIM dan BERJASA.

UMNO dijangka akan membuang dan meng tong sampahkan PAS kerana UMNO dari Malaysia Timur tidak akan mengizinkan UMNO bersenggama dengan PAS.

PArtai2 lain dalam Barisan Nasional juga tidak akan mengizinkan PAS masuk menjadi komponen BN

Dan Najib sendiri adalah bodoh kalau dia mahu memberi kerusi2 kepada PAS untuk bertanding kerana PAS sudah hilang daya upaya untuk memenangi apa2 kerusi termasuk di Kelantan.

Makanya, sebuah partai ISlam baru wajib ditubuhkan demi menjamin suara Islam menjadi suara di persada politik MAlaysia.

Biarkan PAS hancur sehancurnya.

PAS telah membiakkan budaya menyembah ulama dan ulama mereka pula adalah ulama2 yang mereka sendiri lantik.

Mcam Norazli Musa, Tuan Ibrahim, Nik Amar, Mokhtar Senik, Idris Ahmad dsbnya. Semuanya adalah ulama2 yang mereka sendiri lantik sedangkan orang2 ini bahasa Arab pun tak fasih.

Presiden mereka sendiri, Haji Hadi Awang, kuat berbohong dan menipu sedangkan Haji Hadi dianggap ulama besar.

Jelas, PAS telah menyimpang jauh dari ajaran Islam dengan menjadikan ulama2 mereka seperti sembahan.

Wajib untuk tubuhkan parti baru bagi mengekalkan serta menambah sokongan rakyat umat Melayu Islam menentang Barisan Nasional dan UMNO


TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Wednesday, June 17, 2015

UMNO Dijangka Buang PAS Macam Sampah

Kalau difikirkan, perlu ke UMNO terima PAS sekarang ni.

Misi mereka telah berjaya.

Pakatan Rakyat dah pecah.

Waktu sekarang ni pengundi2 India dan Cina dah buang PAS. Orang2 Melayu Pantai Barat yang pro pembangkang majoritinya mengundi PAS kerana mereka benci pada BN. Dengan krisis sekarang ini, hampir kesemua mereka telah menolak PAS.

PAS dah jadi partai pinggiran dan hanya sebahagian orang Pantai Timur sahaja yang masih menyokong PAS. Kalau di Pantai Barat, hanya sebahagian orang2 yang suka ke masjid sahaja yang menyokong PAS.

Dengan naik nya partai baru, PAS akan hilang semua kerusi di Pantai Timur.

Di Pantai Barat, inshaalah, majoriti calon2 PAS akan hilang wang deposit seperti di Sungai Acheh, Panti dan Labuan kalau berlaku tiga penjuru.

Kalau Tulang Besi jadi UMNO, Tulang Besi buang aje PAS terkontang kanting keseorangan.

Biarkan PAS jadi parti hidup segan mati tak mahu.

UMNO sudah dapat apa mereka hendak. Pecahkan PAS serta pecahkan PAkatan Rakyat.

UMNO boleh ambil semula Kedah, Perlis Kelantan dan Terengganu tanpa PAS.

Apa sebab UMNO nak pergi pikul PAS macam biawak hidup?

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Tuesday, June 16, 2015

Hadi Awang Guna Hudud Untuk Tujuan Meraih Laba Politik Semata-Mata

Akhirnya, Menteri Undang Undang mendedahkan bahawa tidak mungkin Rang Undang2 Persendirian Hudud yang mahu dibentang oleh Presiden PAS dibentang di Parlimen tanpa persetujuan Duli Yang Maha Mulia Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong.

Soalnya mengapa Presiden PAS begitu ghairah hendak membentang Rang Undang-Undang tersebut walaupun sedari awal dia sedar akan keperluan kebenaran dari Baginda Sultan? Percubaan UMNO membawa pindaan Akta 355 ke Mesyuarat Majlis Raja-Raja telah ditolak kesemuanya sedari awal March 2015 lagi?

Yang jelasnya, isu Hudud dipergunakan untuk tujuan pemilihan PAS semata-mata:

1) Digunankan untuk melabel pemimpin-pemimpin progresif dalam PAS sebagai pro DAP
2) Digunakan untuk membina imej kononnya mereka adalah pejuang Islam tulin
3) Digunakan untuk memecah Pakatan Rakyat

Hasilnya, hudud entah ke mana, PAS dipimpin oleh mereka2 yang dibenci dan ditolak rakyat Malaysia serta imej PAS dan ISlam hancur berkecai.

Inilah identiti sebenar Presiden PAS yang hampir tiada kebijaksanaan mahupun sifat jujur di dalam hatinya.

Mulut nya menipu serta perangainya menghampiri perangai munafiq yakni tidak menghormati janji.

Tindakan dan keputusan beliau tiada kebijaksanaan serta membawa fitnah yang amat besar kepada Islam.

Secara mudahnya Haji Hadi dan kuncu2 nya mencari jawatan dan pengaruh dengan menjual Islam. Mereka bukanlah pejuang Islam yang sebenar.



TULANG BESI
www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Wednesday, June 3, 2015

Taktik Dewan Ulama Utk Burukkan DAP Demi Melindungi Kejahatan Presiden

Bijak Dewan Ulama PAS ubah isu.

Mereka hentam DAP atas bawah konon kerana hudud.

PAdahal DAP marah dgn Presiden PAS kerana Presiden PAS mungkir janji serta langgar keputusan yang telah sama2 dibuat dalam Mesyuarat Pakatan Rakyat.

Malahan, Haji Hadi berjanji untuk membincangkan deraf Private Bill terlebih dahulu sblm dibawa ke Parlimen namun janji tersebut juga dimungkiri.

Tiada kena mengena dengan hudud mahupun hukum syarak.

Makanya ugama mana kah Dewan Ulama PAS ikuti yang mana menghalalkan mungkir janji serta langgar persetujuan bersama seperti yang dilakukan oleh Haji Hadi Awang?.

Sekonyong2 diluluskan usul membatalkan kerjasama dengan DAP hanya kerana mahu melindungi siri perlanggaran dan pemungkiran janji yang telah dilakukan oleh Presiden PAS.

Inikah dia Islam yang diperjuangkan oleh Dewan Ulama PAS Pusat? 

Kenapa Dewan Ulama PAS Pusat tak kutuk UMNO kernaa menipu atas darat dlm isu hudud di Kelantan?

Terang2 UMNO telah tipu PAS dan tidak membentang pindaan Akta 355?

Kenapa nak maki DAP pulak? Apa kena mengena DAP dgn kegagalan pindaan Akta 355?

Cuba jawab misteri ni

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog ini




Published: 3 June 2015 7:16 PM

PAS hanya mahu membatalkan tahaluf siyasi dengan DAP tetapi masih kekal bersama PKR dalam Pakatan Rakyat (PR), kata Ketua Dewan Ulama PAS Pahang Mokhtar Senik. – Gambar The Malaysian Insider oleh Nazir Sufari , 3 Jun, 2015.
PAS hanya mahu membatalkan tahaluf siyasi dengan DAP tetapi masih kekal bersama PKR dalam Pakatan Rakyat (PR), kata Ketua Dewan Ulama PAS Pahang Mokhtar Senik. – Gambar The Malaysian Insider oleh Nazir Sufari , 3 Jun, 2015.
Dewan Ulama hari ini sebulat suara meluluskan usul tergempar dibawa Ketua Dewan Ulama PAS Pahang Mokhtar Senik untuk membatalkan tahaluf siyasi atau kerjasama politik bersama DAP.

Bagaimanapun beliau berkata, PAS hanya mahu membatalkan tahaluf siyasi dengan DAP tetapi masih kekal bersama PKR dalam Pakatan Rakyat (PR).

"Kita beri amaran pada mereka yang menyerang dan ingin mengalihkan perjalanan landasan Islam. 

"Kita tidak akan serah kepada kamu parti PAS dan dengan itu kita sekali menyarankan usul memutuskan hubungan dengan DAP namun tetap bersama PKR dan PR," katanya semasa berucap di Muktamar Dewan Ulama di Gombak hari ini.
Sejurus selepas Mokhtar membentangkan usul, wakil Perak Noor Azli Musa meminta kesemua 644 anggota sayap Dewan Ulama yang berada dalam dewan itu bangun sebagai tanda sokongan terhadap usul itu.

Meskipun pada awalnya pengerusi majlis itu berkata usul dibentangkan Mokhtar itu diterima tanpa perlu dibahaskan, namun seorang daripada perwakilan bangun meminta kepimpinan untuk meminda usul berkenaan.

Menurut perwakilan itu, biarpun bersetuju untuk membatalkan tahaluf siyasi dengan DAP, Majlis Syura perlu mengkaji kerjasama itu terlebih dahulu adakah ianya memberi kesan baik kepada perjuangan dan dasar PAS.

Bagaimanapun cadangan untuk meminda usul tersebut ditolak dan Dewan Ulama tetap dengan usul memutuskan kerjasama politik bersama DAP. – 3 Jun, 2015.

MENYUSUL LAGI

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/dewan-ulama-pas-sebulat-suara-luluskan-usul-batalkan-hubungan-dengan-dap#sthash.ixcJGlyY.dpuf
Read more!(Selanjutnya)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.