Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Monday, August 3, 2015

HUDUD JADI FITNAH KERANA HADI AWANG

Dr Siti Mariah berkata dlm dialog HB dlm menjawab soalan hadirian berkenaan hudud.

Dia kata mengikut keputusan Lujnah Politik:

1) Kita akan serah pada BN untuk bentangkan pindaan Akta 355
2) Kandungan pindaan adalah menaikkan bilangan sebatan kepada 100 sebatan.

Dengan cara ini kelulusan mudah didapati dan orang bukan Islam tak takut

Haji Hadi langgar keptusuan Lujnah Politik.

Haji Hadi telah:

1) Membentangkan sendiri atas nama PAS pindaan Akta 355
2) Yang lebih penting, dlm pindaan Haji Hadi tu hanya menyatakan diberikan kuasa penuh kepada hakim2 Syariah untuk melaksana kesemua hukum2 syariah.

Jgn kata DAP, UMNO pun cuak nak sokong pindaan Haji Hadi tu.

Wakil2 rakyat UMNO dari Sabah sudah bersedia untuk mengundi tidak kepada pindaan Haji HAdi tu.

Kalau ikut keputusan Lujnah Politik tu, kurang2 kita boleh dapat 3 hukum hudud berjalan seluruh Malaysia dari 10 yakni hukuman untuk zina muhsan, minum arak serta qazaf.

Bila ikut cara Haji Hadi satu habuk hudud pun tak dapat.

Inilah beza Harapan Baru dgn PAS.

Harapan Baru nak laksana Islam dengan mengambil kira realiti setempat dan semasa.

PAS/ Haji HAdi nak laksana Islam ikut ego dan bongkak dia sahaja.

Akhir sekali satu habuk hudud tak dapat. Islam jugak yg rugi.

Tinggalkan lah PAS. Rugi Islam kalau PAS ni masih wujud.

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

1 comment:

Anonymous said...

Islam rugi jika hadi masih ujud..manusia gedebe dan bongkak sombong..sbb tu Allah belum izin perintah malaysia Pru13..selagi hadi ada dlm pas, pas akan terus kelam kabut dan terhina.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.