Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Friday, August 21, 2015

Membahas Punca Ketakutan PKR Terhadap PAS


Hakikatnya bukan sayang sangat tapi takut dan gerun dengan PAS.

Takut PAS mengulangi Kota Damansara di semua kerusi PKR.

Ini kerana kepimpinan2 PKR tidak tau kesah sebenar di belakang Kota Damansara.

Mereka tidak tau yang dua atau tiga hari sebelum pilihanraya jentera2 PAS di Kota Damansara menyebarkan khabar palsu kononnya Dr Nasir telah menarik diri.

Adik Tulang Besi@Malaysiawaves sendiri mendapat sms dari sumber entah mana yang kononnya Dr Nasir telah menarik diri serta calon Pakatan Rakyat adalah calon PAS.

Oleh kerana jentera PAS hanya rapat dengan orang Melayu maka ramailah pengundi Melayu di Kota Damansara telah tertipu dan termakan cerita karut ini.

Buktinya, selepas diisytiharkan BN menang ramai pengundi2 Melayu ni melahirkan perasaan benci dan marah mereka kerana mereka ditipu oleh PAS.

Tanpa penipuan ini sudah pasti PAS hilang deposit di Kota Damansara.

Contoh yang lebih tepat adalah Sg. Acheh.

Di situ berlaku tiga penjuru dan PAS hilang deposit.

Jentera2 PAS di Sg Acheh begitu aktif berkempen supaya penyokong2 dan ahli2 PAS mengundi PAS.

Di Sungai Acheh mereka tidak boleh menggunakan taktik menipu mcm di Kota Damansara kerana calon PKR yakni Chegu Bard popular dan jentera Chegu Bard lebih agresif.

Jentera Dr Nasir di Kota Damansara agak lembab berbanding jentera Chegubard.

Maka, walaupun YDP PAS Nibong Tebal ditangkap cuba menurunkan poster dan banner PKR di Sg Acheh, namun PAS cuma mampu mendapat undi yg kecik dan tidak pun mempengaruhi keputusan.

Hakikatnya, pengundi2 asas dan tegar PAS adalah amat kecil di PAntai Barat.

Kalau berlaku tiga penjuru PAS akan hilang deposit seperti di Sg Acheh, Panti dan Labuan.

PAS tidak mampu mengulangi penipuan mereka di Kota Damansara di tempat2 lain kerana PAS sudah bukan lagi duduk dalam PAkatan Rakyat.

Pilihanraya kecil Permatang PAuh membuktikan walaupun ada arahan tidak rasmi memboikot PKR dari Presiden PAS namun pengundi2 PAS tidak mengendahkannya.

Yang penting bagi merka adala BN harus dikalahkan.

Sekiranya mengundi PAS menyebabkan BN menang, maka mereka akan membuang PAS dan mengundi PAkatan Rakyat.

HAji Hadi sudah semakin baik dgn UMNO.

Maka, ini bermaksud PAS akan semakin terpinggir.

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

2 comments:

Anonymous said...

Percayalah bas akan diterajang dari PR ke longkang bila dun selangor dibubarkan...waktu tiada lagi kepentingan kerjasama parti2 dlm tadbir selangor.

Anonymous said...

kah kah kah, dah naik bertelur aku tunggu pas nak berug dengan umno. yang nampak skrang dap yang beriya riya nak menjilat mahatdir. lepastu beriya riya nak berUG. kah kah kah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.