Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Monday, August 3, 2015

NAJIB BERJAYA GAGALKAN KONSPIRASI MAHATHIR??????

Ini cunma spekulasi dari Tulang Besi. Tiada bukti yang ada pada Tulang Besi untuk diberikan.

Ia berdasarkan pemerhatian dan pengalaman Tulang Besi sahaja.

Pada hemat Tulang Besi, tindakan drastik Najib memecat Muhyiddin, Gani Patail, Shafiee Afdal dsbnya adalah tindakan desperado Najib.

Pendedahan Sarawak Report menunjukkan dalam sebulan dua ini Najib akan ditahan dan didakwa di mahkamah atas tuduhan korupsi berkaitan 1MDB.

Muhyiddin akan memangku tempat Najib sebagai PM kalau ini berlaku dan Muhyiddin akan menggunakan segala kuasa Perdana Menteri untuk memastikan Najib meringkuk di dalam penjara.

Itu adalah konspirasi dan perancangan Mahathir sebenarnya.

Jangan lupa, Mahathir sendiri telah menyatakan banyak kali bahawa Najib dan ramai akan masuk penjara kalau Najib letak jawatan. (Rujuk sini)

Cumanya konspirasi Mahathir ini berjaya dihidu oleh Najib.

Mungkin ada di kalangan ahli2 konspirasi tersebut yg telah "pecah lobang" dgn Najib untuk mendapat ganjaran dan balasan yang besar.

Ia menjelaskan kenyataan pertama Mahathir selepas pemecatan Muhyiddin:


Pada hemat Tulang Besi Mahathir berkata yang ada orang2 ini konon menentang Najib tapi telah belot kepada beliau dan mendedahkan konspirasi ini.

Adapun mengapa Tulang Besi kata Najib desperado pula?

Peguam Negara cuma ada tiga bulan lagi dalam kontrak beliau.

Tidak perlu Dato Najib memecat dan melanggar Perlembagaan Negara untuk memastikan kuasa yg ada pada Gani Patail dilucutkan. Tiga bulan bukanlah masa yang panjang dan Dato Najib boleh menunggu tanpa apa2 masaalah.

Namun, tiga bulan cukup untuk Gani Patail bagi menjalankan tindakan undang2 ke atas Najib Tun Razak.

Maka, suka atau tidak suka, Najib terpaksa memecat Gani Patail bagi memastikan kuasa AG yg ada pada Gani dilucutkan.

Apabila terdakwa sahaja Najib Tun Razak, walaupun belum diputuskan dalam mahkamah, Najib akan terpaksa berundur dari kerusi PM.

Di kala itu Najib akan menerima nasib seperti Anwar Ibrahim yakni akan duduk meringkuk dalam penjara sehingga akhir hayat.

SELEPAS INI?

Bagi Dato Najib, Tulang Besi yakin akan melakukan pembersihan besar-besaran di kalangan kepimpinan UMNO. Ini termasuk memecat Mukhriz dari jawatan MB.

Mahathir pula mungkin tidak akan berhenti. Dia masih ada isu Altantunya untuk digunakan.

Namun, ada pendapat mengatakan Mahathir akan mengaku kalah dan akan cuba membuat "deal" dengan Najib.  Isu Altantunya akan menjadi alat Mahathir untuk mendapat "perjanjian" yang menguntungkan beliau.

Jangan lupa, Najib sekarang sudah kuat dan Najib juga boleh menggunakan AG yang baru untuk menangkap serta mendakwa Mahathir.

Silap2 Mahathir akan meringkuk dalam penjara di sebelah sel Anwar Ibrahim. Sama2 nanti makan dan duduk sebelah menyebelah di meja makan Penjara Sungai Buloh.

Apa2 pun kita tunggu perkembangan seterusnya.

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

1 comment:

Malaysiabaru said...

Satu dunia gelak dhn cara melayu buat kerja

Dunia gelak dgn kehebatan melayu merembat dan merompak kalah kaum.lain dalam sejRah dunia

Umno -,parti melayu sewel

Dunia gelak bila yg menyiasat kena pecat
Sprm yg siasat kena siasat balik sebab ada bloger pukimak London yg kata kosnpirasi wujud antara bank negara sprm dan AG...

Kalau tak wujud juga aku minta pukimak iGp letak jawatan dan pergi mampos dgn kecangihan siasatan pdrm....

Siasat lah ke lubang cacing untuk takutkan sprm atau untuk mendakwa yg bersalah???

Malulah kalau sb siasat tapi tak dakwa rugi masa... Org akn pikir sb nak menakutkan pegawai awam...

Nak siasat apa lagi... Umno dah confirm repot WSJ yg duit 2b dah di rembat dalam akaun ... Wsj bckap benar... Terima kasih kpd siapa yg dedahkan kesialan pm ini...

Wsj ternyata Yahudi yg bckap benar...
Skrg nk marah kpd yg bocorkan 2b masuk akaun nih... Salah ker bocorkan ?,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.