Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Sunday, August 9, 2015

PAS Sokong BERSIH 4.0 Umpama Kaduk Naik Junjung

PAS masih belum sedar bahawa diri mereka berada di tahap hina.

PAS masih belum sedar mereka sudah tiada di hati majoriti rakyat Malaysia.

PAS sekarang lebih hina dari UMNO di sisi rakyat Malaysia.

Apabila PAS buat keputusan untuk menyokong BERSIH 4.0 bererti PAS masih perasan mereka mulia.

Sokongan PAS ini umpama Kaduk Naik Junjung.

Pepatah bermaksud orang yang hina perasan diri mereka mulia.

Itulah rupa paras PAS apabila mereka mengatakan mereka menyokong BERSIH 4.0.

Haji HAdi dan Harun Din telah menyatakan sokongan kepada Najib Tun Razak.

Tiba tiba Timbalan Presiden kata dia sokong demo yang mahu menjatuhkan Najib.

Berhenti lah bersandiwara dan berpura-pura.

Satu kelebihan Tuan Ibrahim Tuan Man adalah beliau pandai berpura-pura.

Janganlah kita semua termakan dengan sandiwara si kaduk naik junjung.

TULANG BESI

ps perkembangan terbaru:

"PAS tidak akan suruh ahli turun Bersih 4.0, PAS hanya akan hantar wakil sahaja"
TG Hadi Abdul Awang
Markas Tarbiyah PAS Air Kuning, Taiping.
9 Ogos 2015"



www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

8 comments:

Anonymous said...

PAS nak hijack Bersih 4.0 dan nak spoilkan demonstrasi itu, tugas PAS ialah spoilkan sebarang langkah yang menggugat UBN

Anonymous said...

Tuan Ibrahim Tuan Man sekadar jadi pelakon tambahan dalam PAS. Sebenarnya jawatan yang dipegang oleh beliau dalam PAS tidak membawa sebarang erti kerana Hj Hadi dan Harun Din menanggap beliau seorang pelawak. Dia asyik melawak aja. Mana tidak. Hj.Hadi dan Harun Din tidak pernah menyokong apa jua cadangan atau syor yang di bawa oleh beliau. Rakyat Malaysia nampak watak belilau tidak lebih dri seorang joker yang akan muncul dalam sesuatu permainan bagi menghiburkan hadirin agtau penonton dan selepas itu ia akan hilang dari pemandangan.
Tim.Presiden PAS ini tidak mempunyai sebarang waibawa dan Ulama dalam PAS don't give a damn to him. Kalau saya, dah lama letak jawatan.

Anonymous said...

Minta Abdullah tolong refund Duit Saya balik boleh??

Anonymous said...

PARTI PAS DAN PERLEMBAGAANNYA TAK ADA YANG SALAH TAPI PEMIMPINNYA YANG SALAH DAN BERBUAT ONAR > SEMUA ini kerana DIA dan pemimpin jemaahnya kunun pewaris nabi TAPI
1.dia fitnah calon pkr sbg penjual pil kuda?
2.dia hina presiden pkr konon tak ada kelayakan jadi mb?
3. dia cuba hasut azmin dgn jawatan mb?
4. Muktaman dan dewan ulama memutus dgn DAP Penang TAPI MASIH KEMARUK nak pegang jawatan di Penang, letak jawatan la KALAU MASIH ADA TELUR DAN MARUAH- lain le kalu masih cinta duit untuk bayar bil letrik dan kereta ha ha ha
5. ahli mendoa laknat pemimpin2 pro?
6. ahli mengeboo pemimpin2 pro?
7. ahli2 memijak gambar2 pemimpin2 pro?
8. dia gagal bentang ruu dlm mesyuarat pr wlpn dah janji?
9. dia dan penyokong2 melabelkan pemimpin2 pro dgn pelbagai gelaran jebon, tolol, barua yg tak Islam? tp mulut isle isle kunun padahal mcm mulut Longkang
10. masih lagi bertahaluf siyasi dgn dap di Selangor?
11. pas yg masih bertahaluf siyasi berlaku khianat?
12. dia selalu ponteng sidang parlimen? Sekarang macam sayang Najib
13. dia mencanangkan hudud Allah swt tapi tak ada satu hudud pun dlm ruu yg nak dibentangkan diparlimen yg DIA ponteng?
14. Macam merestui pemilihan muktamar lebih jilake dari Israel @ yahudi dengan MENGGUNAKAN CAI, Ulama pas pula seronok gila guna Cai
dan banyak lagi...AKU MEMERHATI KEHAIRANAN KELAKU MEREKA

Anonymous said...



Bagaikan melukut ditepi gantang
Muka pon dah jd hai muka tembok
Org tak jemput dia nak datang
Ekor penuh taik tetap brkokok


SiLebai malang tak tau malu
Jubah sorban besar sebakul
Alangkah malang sedih dan pilu
Prasan ulamak sbnrnya TOLOL


Siku dan lutot memuja muji
Sitolol-tolol disangka ulamak
Sitolol ulamak pon meNOBATkan diri
Seperti budak2 bergelumang becak


Hanya sitolol memuji mrk
Ular ular disangka ulamak
Siku dan lutut akai tak guna
Dipatuk dibelit ular disemak


FITNAH khianat mnipu ummah
Sggup mmFITNAH mndustai TUHAN
Akibat gelap songlap rasuah
Terimalah akibat amal perbuatan


Apb TUHAN mrk dustai
Khianat FITNAH melanggar janji
Tunggang langgang bobrok skali
Hormat bertukar nista dan keji


Apalah guna sorban sebakul
Apalah erti NOBAT sedonia
TUHAN mnjd kan mrk tolol
TUHAN mengazab walau didunia

Dosa FITNAH dosanya AKBAR
Firman TUHAN sitolol langgar
Azab TUHAN amatlah besar
TUHAN mengazab pmFITNAH penyamar

Hati pmFITNAH gerenti takut
TUHAN mengazab semuanya kecut
Dimukanya TUHAN jdkan lesu dan kusut
TUHAN jdkan idea nya smuanya karut


TUHAN..Oh! TUHAN jgn dicabar
FITNAH itu sdahsyat2 mungkar
TUHAN mengazab sitolol tak sedar
Sehingga berjumpa dipadang MAHSYAR

Anonymous said...




Bagaikan melukut ditepi gantang
Muka pon dah jd hai muka tembok
Org tak jemput dia nak datang
Ekor penuh taik tetap brkokok


SiLebai malang tak tau malu
Jubah sorban besar sebakul
Alangkah malang sedih dan pilu
Prasan ulamak sbnrnya TOLOL


Siku dan lutot memuja muji
Sitolol-tolol disangka ulamak
Sitolol ulamak pon meNOBATkan diri
Seperti budak2 bergelumang becak


Hanya sitolol memuji mrk
Ular ular disangka ulamak
Siku dan lutut akai tak guna
Dipatuk dibelit ular disemak


FITNAH khianat mnipu ummah
Sggup mmFITNAH mndustai TUHAN
Akibat gelap songlap rasuah
Terimalah akibat amal perbuatan


Apb TUHAN mrk dustai
Khianat FITNAH melanggar janji
Tunggang langgang bobrok skali
Hormat bertukar nista dan keji


Apalah guna sorban sebakul
Apalah erti NOBAT sedonia
TUHAN mnjd kan mrk tolol
TUHAN mengazab walau didunia

Dosa FITNAH dosanya AKBAR
Firman TUHAN sitolol langgar
Azab TUHAN amatlah besar
TUHAN mengazab pmFITNAH penyamar

Hati pmFITNAH gerenti takut
TUHAN mengazab semuanya kecut
Dimukanya TUHAN jdkan lesu dan kusut
TUHAN jdkan idea nya smuanya karut


TUHAN..Oh! TUHAN jgn dicabar
FITNAH itu sdahsyat2 mungkar
TUHAN mengazab sitolol tak sedar
Sehingga berjumpa dipadang MAHSYAR

Anonymous said...

Pemimpin2 pas suka bertopeng alim..hakikatnya dlm diri penuh ciri2 munafik.

Anonymous said...

PAS sekarang dah boleh bertaaluf dengan UMNO sebab UMNO sekarang bukan lagi parti rasuah tetapi dah jadi parti mintak derma. PAS boleh hulur derma UMNO akan terima dengan hati terbuka.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.