Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Saturday, August 15, 2015

Rakaman Tok Guru Tidak Sokong Khalid Ibrahim Kekal MB Selangor

Hentikan menjaja cerita kononnya Tok Guru Nik Aziz menyokong Tan Sri Khalid.

Ini kenyataan terbaru Tok Guru berkenaan perlantikan MB Selangor.

Tok Guru tidak mahu masuk campur.

"“Politik Selangor tu, saya sebut dah hari tu, Kelantan lagi saya beri pada orang lain usahkan nak ganggu Selangor pulak. Kelantan yang saya buat macam anak negeri Kelantan saya jaga macam jaga anak pun saya beri pada orang lain. Ni nak jaga Selangor buat apa. Orang Selangor pandai la nak jaga Selangor”

Selamat mendengar


video


TRANSKRIP RAKAMAN KENYATAAN MURSYIDUL AM PAS, TUAN GURU NIK ABDUL AZIZ NIK MAT @nikabdulaziz - ISU POLITIK SELANGOR DI DALAM SIDANG MEDIA DI KEDIAMAN RASMI MENTERI BESAR DI KOTA BHARU, KELANTAN - 7 OGOS 2014

MINIT KE 0:20: “Petang kelmarin Mesyuarat Syura, saya menjadi pengerusi sekejap, dalam tak sampai setengah jam lari tubik, kerana berasa sekak, alhamdulillah hari ni segar balik.”

MINIT KE 2:12: “Saya hadir sekejap je, belum sampai keputusan dah keluar, jadi kaedah mesyuarat ni ada jurucakap dia, saya tak boleh jadi jurucakap, ada setiausaha dia, dia setiausaha tu pergi ke rumah saya belum waktu maghrib, lepas pada maghrib dia naik ke rumah saya, terang pada saya keputusannya, saya tak boleh sebutlah hari ni, kena disebut oleh setiausaha mesyuarat, jaga peraturan, tak boleh tiap-tiap orang bercakap saja, walaupun langit terbuka, bumi pun terbuka sekarang ni, tapi kita ada peraturan, ada nizam.”

MINIT KE 4:47 “Politik Selangor tu, saya sebut dah hari tu, Kelantan lagi saya beri kepada orang lain, usahkan nak ganggu Selangor pula, Kelantan yang saya buat semacam anak, negeri Kelantan saya jaga macam jaga anak, pun saya beri kepada orang lain, kerana letih, ini nak jaga Selangor buat apa, pandailah orang Selangor buat.”

PADA MINIT KE 5:33 “Saya ulangi, kenyataan saya di Selangor saya tak boleh buat.”
Nota: Sekarang siapa yang berbohong? Tok Guru atau Majlis Syura??

Terima kasih Zulimran Nasution Abdullah Omar

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

1 comment:

Dan said...

Rindukan tok guru nik aziz. Ramai munafik dalam pas sekarang.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.