Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Tuesday, August 18, 2015

TIADA SIAPA MARAH KALAU PAS BENAR2 PERJUANG ISLAM

Waktu Tok Guru mula2 naik jadi MB tahun 1990, dia panggil pegawai kewangan negeri.

Tok Guru arah semua kewangan negeri mulai hari ni hendaklah dimasuk ke dalam Bank Islam.

Tak sampai seminggu pegawai2 kanan bank yg besar2 di Malaysia dtg jumpa Tok Guru merayu jgn pindahkan wang negeri dari akaun mereka.

Tok Guru kata parti saya nak muktamar dlm dua tiga bulan ni. Tolong jawab utk saya kalau ada perwakilan tanya kenapa Kelantan masih menggunakan perbankan riba.

Tak lama lepas tu pegawai2 ni dtg balik dan beri janji bahawa bank2 mereka akan adakan perbankan Islam.

Oleh sebab itulah kita lihat semenjak tahun 1990 perbankan Islam muncul bagai crndawan di Malaysia. Malahan, sistem perbankan Islam kita siap ditiru oleh bank2 antarabangsa. Skrg ni bank2 di Barat pun ada perbankan Islam.

Keputusan ikhlas Tok Guru Nik Aziz walaupun nampak kecil tapi kesannya sampai seluruh dunia. Seluruh dunia menikmati sistem Islam hasil dari usaha seorang Tok Guru.

Berbeza dgn Haji Hadi dan ulama2 PAS sekarang yg lebih rela sokong MB yg tak solat berbanding Kak Wan Azizah yg jaga solat lima waktu. Bukan stkt itu, anak2 dia pun dilatih utk tidak tinggal solat.

Sememangnya PaS sudah bukan parti yg memperjuangkan Islam lagi.

Kalau PAS tolak calon MB atas alasan calon tu tak solat tiada siapa dlm PKR yg akan ambil hati. Kalaupun mereka marah tapi mereka respek sbb PAS pegang pasa prinsip.
Bayangkan kalau ulama PAS tolak calon MB yg tak solat dan sokong Wan Azizah yg jaga solat lima waktu.

Hasilnya nanti ratusan ribu org islam yg tak solat akan mula bersolat.

Sama mcm kes Tok Guru Nik Aziz pindah semua wang negeri Kelantan ke Bank Islam waktu dia mula2 jadi MB.

Hasilnya, semua bank dlm Malaysia memperkenalkan perbankan Islam terutama Maybank dan Bank Bumiputra.

Tapi ulama2 PAS ni tak tau ikut agama apa ntah????

Tapi kesana ke mari ngaku diri pendakwah and pembela Islam.

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

1 comment:

Anonymous said...

Mcm la orang Tak tau niat nk azizah jadi MB

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.