Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Wednesday, November 25, 2015

PAS Sendiri Tidak Pulang Kerusi Kepada BN Tahun 1977 Selepas Keluar

Wakil2 rakyat Amanah yang lari dari PAS dituduh pengkhianat dan tidak ada perasaan tanggungjawab dan sopan.

Berbagai2 kata nista dihambur kepada mereka. Mereka didesak untuk memulangkan kerusi kerusi mereka.


Hakikatnya waktu Dato Asri isytihar keluar BN dahulu pun, tiada seorang pun wakil PAS yang serah balik kerusi2 mereka kepada kembali kepada BN.


Juga, antara yang menang kerusi atas tiket Barisan Nasional adalah Tok Guru Nik Aziz sendiri (yakni untuk kerusi Parlimen Kelantan Hilir skrg Pengkalan Chepa)

Tidak pun Tok Guru mahupun wakil2 rakyat PAS samada MP ataupun ADUN seluruh Malaysia menyerah kembali kerusi2 mereka kepada BN.

Kalau dulu tak serah, kenapa wakil2 rakyat Amanah kena serah balik?

Adapun wakil2 rakyat Amanah telah pun dihalau dari parti oleh Presiden PAS sendiri melalui kenyataaan ini:




Jadinya, mengikut budaya PAS sendiri ditambah oleh pelawaan Hadi Awang, maka tindakan wakil2 Amanah itu TIDAK ADA SALAHNYA.

Sepatutnya ini bukan isu pun.

Tapi dijadikan isu utk memburukkan imej pemimpin2 Amanah

Jahat sungguh parti Islam ni

XXXXXXXXXXXX

Ini salah satu contoh wakil2 rakyat PAS atas  tiket BN yang tidak memulangkan kerusi2 mereka:


XXXXXXXXX

Misteri kenapa Tok Guru sayang DAP dan Lim Kit Siang terjawab.

Tok Guru Nik Aziz ada dalam dewan waktu Lim Kit Siang berhempas pulas mempertahankan PAS walaupun secara teknikalnya PAS adalah musuh DAP kerana berada dlm Barisan Nasional.

Tok Guru nampak kebaikan Lim Kit Siang sejak zaman itu lagi.



TULANG BESI









www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

2 comments:

nick said...

Dato' Asri, Hj nakhaei dan ramai lagi pimpinan serta ahli2 PAS yang telah keluar dari parti tidak pernah digelar sebagai pengkhianat dan harus dihapuskan! Tak dak pulak UMNO yang telah menendang PAS keluar dari BN, dilabel sebagai barua atau musuh Islam! Kenapa pulak sekarang ni keluar PAS akbibat dihalau dan ditendang serta digesa menubuhkan parti baru, "ulamak PAS" labelkan sebagai pengkhianat serta halal darah seolah2 ulamak yang mengeluarkan pandangan tu yakin dia adalah ahli syurga maka apa yang dia gesakan tu benar dan ikut sunnah Nabi? Sebabnya, geng2 yang mengelarkan diri melreka ulamak ke, ustaz ke, semuanya kaki Dunia dan kaki jawatan.

Semua mereka2 ini masuk politik yntuk mengejar dunia bukan untuk berjihad mahupun menjulang Islam. Semua jenis akal singkat, tak dak bakat tapi nak popular serta nak kaya. Maka cara yang mudah untuk mendapat keduniaan bila tak dak kepandaian dan tak dak bakat IALAH "jual agama"! Dan bila ada pihak yang telah pecahkan tembelang mereka sebagai puak2 tamak yang tak dak langsung keupayaan memerintah, mentadbir mahupun tabah melaksanakan amanah maka mereka gunakan agama untuk menutup mulut orang2 yang sudah membeuka pekung mereka. Melabel lawan sebagai pengkhianat, jebon, barua, sekular, agen DAP serta agen cina bukanlah perbuatan orang2 yang berilmu dengan Ilmu Allah tetapi perbuatan orang2 yang menjual agama Allah dengan harga yang murah. Tak pernah dengarr lagi ada ulamak2 zaman silam diriwayatkan sebagai orang2 yang biasa mengeluarkan kata yang kesat, mencaci maki malah tak dak lagi yang pernah mengkafirkan serta menghukum sesama islam sebagai halal dihapuskan. Tok mufti Perak tu tok sah layan le sebab tak ramai yang anggap dia sebagai ulamak muktabar pong!

Nick.
Cape Tiger.

tanya sama itu hud hud said...

Nanti walaun jawab...ooo,tu dulu.sekarang lain..
Sama mcm amanat hadi,dulu valid,sekarang tak,sebab zaman dah berubah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.