Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Saturday, December 24, 2016

Revolusi Islam Iran Adalah Tajaan Yahudi Utk Gagalkan Program Nuklear Iran


Revolusi Islam Iran adalah revolusi tajaan Yahudi utk mengagalkan program nuklear Iran di bawah Syah Iran.

Presiden Gerald Ford mengeluarkan arahan supaya syarikat2 Nuklear Amerika memberi sepenuh bantuan kepada program nuklear Syah Iran pada tahun 1976.

Ini kerana Gerald Ford juga anti Yahudi dan Anti Israel.

Hasilnya Gerald Ford kalah pilihanraya Presiden tahun 1977 kerana lobi Israel berkempen kuat utk Jimmy Carter.

Inii lah sebabnya Yahudi Iran menaja dan menjayakan Revolusi Islam Iran.

Lagipun, ulama2 Syiah di Qom itu semua geng mereka pun Alasan Syah adalah sekularis tak masuk akal sbb ulama2 Syiah Iran semua mengamalkan mutaah.

Hari2 diorang tukar bini. Lagi handal dari sekularis.

Kalau tiada Revolusi Iran, hari ni barang2 yg kita pakai majoriti akan tulis "Made in Iran" dan bukannya "Made in China"

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXx

Presiden Gerald Ford telah mengarahkan syarikat2 nuklear Amerika membantu program nuklear Iran pada tahun 1976.

Gerald Ford dianggap Presiden yg anti Yahudi dan anti Israel.

Maka, utk menghalang program nuklear Iran dari terus dibantu oleh Amerika, maka Yahudi2 Iran telah mencetus Revolusi Islam Iran pada tahun 1979.

Kalau tidak ada revolusi, skrg ini Iran telah menjadi negara maju dan barang2 yg kita guna skrg ni majoriti "Made In Iran" dan bukan "Made in China".

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Revolusi Islam Iran adalah tajaan Yahudi Iran utk menghalang Iran dari menjadi negara nuklear.

Mengikut laporan Washington Post, pada tahun 1976 Presiden Gerald Ford telah meluluskan permohonan Iran untuk membina loji nuklear sekaligus memiliki sepenuhnya teknoloji membuat bom.

Gerald Ford sememangnya Presiden yg dikenali membenci Israel. Malahan, beliau kalah dlm pilihanraya Presiden kerana sikap anti Israel beliau.

Maka, tahun 1979 Revolusi Islam Iran diadakan oleh Yahudi Iran utk mengagalkan program nuklear tersebut.

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog ini                 

Past Arguments Don't Square With Current Iran Policy

By Dafna Linzer
Washington Post Staff Writer
Sunday, March 27, 2005; Page A15
Lacking direct evidence, Bush administration officials argue that Iran's nuclear program must be a cover for bomb-making. Vice President Cheney recently said, "They're already sitting on an awful lot of oil and gas. Nobody can figure why they need nuclear as well to generate energy."

Yet Cheney, Defense Secretary Donald H. Rumsfeld and outgoing Deputy Secretary Paul Wolfowitz held key national security posts when the Ford administration made the opposite argument 30 years ago.


Ford's team endorsed Iranian plans to build a massive nuclear energy industry, but also worked hard to complete a multibillion-dollar deal that would have given Tehran control of large quantities of plutonium and enriched uranium -- the two pathways to a nuclear bomb. Either can be shaped into the core of a nuclear warhead, and obtaining one or the other is generally considered the most significant obstacle to would-be weapons builders.

Iran, a U.S. ally then, had deep pockets and close ties to Washington. U.S. companies, including Westinghouse and General Electric, scrambled to do business there.

"I don't think the issue of proliferation came up," Henry A. Kissinger, who was Ford's secretary of state, said in an interview for this article.

The U.S. offer, details of which appear in declassified documents reviewed by The Washington Post, did not include the uranium enrichment capabilities Iran is seeking today. But the United States tried to accommodate Iranian demands for plutonium reprocessing, which produces the key ingredient of a bomb.

After balking initially, President Gerald R. Ford signed a directive in 1976 offering Tehran the chance to buy and operate a U.S.-built reprocessing facility for extracting plutonium from nuclear reactor fuel. The deal was for a complete "nuclear fuel cycle" -- reactors powered by and regenerating fissile materials on a self-sustaining basis.

That is precisely the ability the current administration is trying to prevent Iran from acquiring today.

"If we were facing an Iran with a reprocessing capability today, we would be even more concerned about their ability to use plutonium in a nuclear weapon," said Corey Hinderstein, a nuclear specialist with the Institute for Science and International Security. "These facilities are well understood and can be safeguarded, but it would provide another nuclear option for Iran."

Nuclear experts believe the Ford strategy was a mistake. As Iran went from friend to foe, it became clear to subsequent administrations that Tehran should be prevented from obtaining the technologies for building weapons. But that is not the argument the Bush administration is making. Such an argument would be unpopular among parties to the Nuclear Nonproliferation Treaty, which guarantees members access to nuclear power regardless of their political systems.

The U.S.-Iran deal was shelved when the shah was toppled in the 1979 revolution that led to the taking of American hostages and severing of diplomatic relations.

Despite the changes in Iran, now run by a clerical government, the country's public commitment to nuclear power and its insistence on the legal right to develop it have remained the same. Iranian officials reiterated the position last week at a conference on nuclear energy in Paris.

Mohammad Saeidi, a vice president of the Atomic Energy Organization of Iran, told the conference that Iran was determined to develop nuclear power since oil and natural gas supplies were limited.

U.S. involvement with Iran's nuclear program until 1979, which accompanied large-scale intelligence-sharing and conventional weapons sales, highlights the boomerang in U.S. foreign policy. Even with many key players in common, the U.S. government has taken opposite positions on questions of fact as its perception of U.S. interests has changed.

Using arguments identical to those made by the shah 30 years ago, Iran says its nuclear program is essential to meet growing energy requirements, and is not intended for bombs. Tehran revived the program in secret, its officials say, to prevent the United States from trying to stop it. Iran's account is under investigation by the International Atomic Energy Agency, which is trying to determine whether Iran also has a parallel nuclear weapons program.

Since the energy program was exposed, in 2002, the Bush administration has alternately said that Iran has a secret nuclear weapons program or wants one. Without being able to prove those claims, the White House has made its case by implication, beginning with the point that Iran has ample oil reserves for its energy needs.

Ford's team commended Iran's decision to build a massive nuclear energy industry, noting in a declassified 1975 strategy paper that Tehran needed to "prepare against the time -- about 15 years in the future -- when Iranian oil production is expected to decline sharply."

Estimates of Iran's oil reserves were smaller then than they are now, but energy experts and U.S. intelligence estimates continue to project that Iran will need an alternative energy source in the coming decades. Iran's population has more than doubled since the 1970s, and its energy demands have increased even more.

The Ford administration -- in which Cheney succeeded Rumsfeld as chief of staff and Wolfowitz was responsible for nonproliferation issues at the Arms Control and Disarmament Agency -- continued intense efforts to supply Iran with U.S. nuclear technology until President Jimmy Carter succeeded Ford in 1977.

That history is absent from major Bush administration speeches, public statements and news conferences on Iran.

In an opinion piece on Iran in The Post on March 9, Kissinger wrote that "for a major oil producer such as Iran, nuclear energy is a wasteful use of resources." White House spokesman Scott McClellan cited the article during a news briefing, saying that it reflected the administration's current thinking on Iran.

In 1975, as secretary of state, Kissinger signed and circulated National Security Decision Memorandum 292, titled "U.S.-Iran Nuclear Cooperation," which laid out the administration's negotiating strategy for the sale of nuclear energy equipment projected to bring U.S. corporations more than $6 billion in revenue. At the time, Iran was pumping as much as 6 million barrels of oil a day, compared with an average of about 4 million barrels daily today.

The shah, who referred to oil as "noble fuel," said it was too valuable to waste on daily energy needs. The Ford strategy paper said the "introduction of nuclear power will both provide for the growing needs of Iran's economy and free remaining oil reserves for export or conversion to petrochemicals."

Asked why he reversed his opinion, Kissinger responded with some surprise during a brief telephone interview. After a lengthy pause, he said: "They were an allied country, and this was a commercial transaction. We didn't address the question of them one day moving toward nuclear weapons."

Charles Naas, who was deputy U.S. ambassador to Iran in the 1970s, said proliferation was high in the minds of technical experts, "but the nuclear deal was attractive in terms of commerce, and the relationship as a whole was very important."

Documents show that U.S. companies, led by Westinghouse, stood to gain $6.4 billion from the sale of six to eight nuclear reactors and parts. Iran was also willing to pay an additional $1 billion for a 20 percent stake in a private uranium enrichment facility in the United States that would supply much of the uranium to fuel the reactors.

Naas said Cheney, Wolfowitz and Rumsfeld all were in positions to play significant roles in Iran policy then, "but in those days, you have to view Kissinger as the main figure." Requests for comment from the offices of Cheney, Wolfowitz and Rumsfeld went unanswered.

"It is absolutely incredible that the very same players who made those statements then are making completely the opposite ones now," said Joseph Cirincione, a nonproliferation expert at the Carnegie Endowment for International Peace. "Do they remember that they said this? Because the Iranians sure remember that they said it," said Cirincione, who just returned from a nuclear conference in Tehran -- a rare trip for U.S. citizens now.

In what Cirincione described as "the worst idea imaginable," the Ford administration at one point suggested joint Pakistani-Iranian reprocessing as a way of promoting "nonproliferation in the region," because it would cut down on the need for additional reprocessing facilities.

Gary Sick, who handled nonproliferation issues under presidents Ford, Carter and Reagan, said the entire deal was based on trust. "That's the bottom line."

"The shah made a big convincing case that Iran was going to run out of gas and oil and they had a growing population and a rapidly increasing demand for energy," Sick said. "The mullahs make the same argument today, but we don't trust them."

Researcher Robert E. Thomason and staff writer Justin Blum contributed to this report.
Read more!(Selanjutnya)

Thursday, December 8, 2016

DOKUMEN HIJAU PAS BOLEH BANGKRAPKAN MALAYSIA-SIRI 1


Tulang Besi merujuk kepada Dokumen Hijau PAS yg dikatakan memberi penyelesaian kepada masalah ekonomi Malaysia.

Ia diterbitkan sebagai membuktikan bahwa PAS sekarang ini mengambil gagasan matang dan sejahtera dan tidak membangkang semata-mata.

Kononnya PAS mampu memberi cadangan dan unjuran yang membantu menyelesaikan masalah Malaysia.

Namun, bila dirujuk Dokumen Hijau dibawah, PAS mencadangkan supaya dikenakan "Tax on Share Trading Gain" utk mengganti GST, maka terserlah ketidak mampuan PAS menjadi pencadang yang berjaya.

Pertamanya, terma "Tax on Share Trading Gain" tak wujud. Yang wujud adalah "Capital Gain Tax"

Keduanya, cadangan ini tidak boleh dilaksana di MAlaysia kerana negara jiran kita Singapore juga tidak mengenakan cukai ke atas keuntungan yg diperolehi dari pasaran saham.

Sekiranya dilakasa CGT ini pasaran saham Malaysia akan merudum. Pelabur2 asing akan cepat2 keluar dari Malaysia dan pindah ke Singapura.

Ketiganya, penurunan index pasaran saham Malaysia akan berlaku secara drastik sekiranya cukai ini dilaksanakan dan ia akan menyebabkan "snowball effect" yang bakal memberi kesan negatif kepada sektor2 ekonomi yang lain.

Hasilnya, Malaysia akan menghadapi kegawatan ekonomi yang agak serius dan boleh membawa kepada "recession" dan "depression"

Ini kerana index pasaran saham adalah antara tandaaras utama bagi semua pelabur seluruh dunia. Kejatuhan index yang serius akan menyebabkan pelabur2 keluar dari Malaysia secara drastik.

Keempatnya, pelabur2 tempatan juga akan menarik pelaburan dari pasaran saham kerana bagi mereka tidak lagi berbaloi mengambil risiko bergelut dalam pasaran saham.

Lebih baik mereka letak wang mereka dalam FD atau Simpanan sahaja yang berisiko rendah.

Perlu diingat melabur dalam pasaran saham adalah tindakan yang berisiko tinggi maka mereka memerlukan pulangan yang tinggi.

Kelimanya, syarikat2 pelaburan yang selama ini berpengkalan di Malaysia akan lari ke Singapura dan meninggalkan ramai pekerja2 kita di Malaysia menganggur.

Maka, bertambahlah lagi orang miskin di Malaysia.

Keenamnya, tujuan cukai ini dicadangkan oleh parti lebai adalah untuk mengambil kekayaan orang kaya sedikit dan diberikan kepada yang miskin.

Ini selaras dengan kefahaman mereka terhadap ayat Quran Al Harsy:7 yg berbunyi, antara lainnya:


مَّآ أَفَآءَ ٱللَّهُ عَلَىٰ رَسُولِهِۦ مِنْ أَهْلِ ٱلْقُرَىٰ فَلِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ وَلِذِى ٱلْقُرْبَىٰ وَٱلْيَتَمَىٰ وَٱلْمَسَكِينِ وَٱبْنِ ٱلسَّبِيلِ كَىْ لَا يَكُونَ دُولَةًۢ بَيْنَ ٱلْأَغْنِيَآءِ مِنكُمْ ۚ وَمَآ ءَاتَىٰكُمُ ٱلرَّسُولُ فَخُذُوهُ وَمَا نَهَىٰكُمْ عَنْهُ فَٱنتَهُوا۟ ۚ وَٱتَّقُوا۟ ٱللَّهَ ۖ إِنَّ ٱللَّهَ شَدِيدُ ٱلْعِقَابِ 
"...(ketetapan yang demikian) supaya harta2 itu tidak berlegar di kalangan orang2 kaya di kalangan kamu......"

Mereka menggunakan ayat2 Quran untuk menutup kepincangan rancangan ekonomi mereka.

Pengikut2 PAS sudah tidak mempersoalkan lagi kandungan dokumen tersebut apabila dokumen tersebut dibuka dengan ayat Quran.

Padahalnya cadangan dalam Dokumen tersebut boleh membawa bencana yang amat besar kepada Malaysia.

Cadangan mereka hanya akan menambah bilangan orang2 miskin dan bukannya membantu berkongsi kekayaan antara miskin dan kaya.

Kesimpulannya, parti lebai tak faham bagaimana hendak mentadbir negara.

Kalau pentadbiran diberi pada parti lebai, hancur lebur Malaysia ni dan lagi ramai orang Melayu Islam merempat hidup di tepi jalan.

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Wednesday, December 7, 2016

Skandal Seks Pemimpin2 Ulama PAS - WAJIB SUMPAH!!!!

Tampaknya bertali arus khabar berkenaan skandal2 seks pemimpin2 PAS.

Mula2 ada video seks yg jelas, terang, berwarna warni, ada suara dan sebagainya.

Walaupun telah dinafi tapi masih tidak boleh hilang stigma nya

Skrg ada screenshot chatting sex melalui aplikasi messenger oleh seorang Ketua Dewan Ulama Ngeri merangkap AJK Ulama Pusat dan AJK PAS Pusat.

Semuanya ada bukti jelas dan terang nyata.

Maka, kalau mereka2 ini mahu menafikannya eloklah mereka bersumpah laknat supaya isu2 ini dapat diberhentikan sama sekali.

Tampaknya ketua ulama Pahang tu cuma kata dia difitnah.

Tapi agak sukar utk membuat dakwaan tersebut kerana akaun FB tidak mudah di"hijack" atau di "hack" sekarang ini.

Kalau tiada sumpah bermaksud ulama2 PAS ni mcm orang biasa juga.

Terdedah dgn godaan iblis dan syaitan.

Maka, pendapat dan kenyataan mereka tidak jauh beza dengan pendapat2 orang biasa.

Maka, tak perlulah dijulang mereka ini sebagai waris kepada para anbiya.

Ulama2 PAS bukan waris para anbiyya.

Mereka cuma ada ilmu agama lebih sedikit dari kita semua.

Atas sebab itu, Imam Ghazali dalam Al Ihya membahagi ulama kepada dua:

a. Ulama jahat
b. Ulama Akhirat

Yg menjadi pimpinan kita adalah ulama Akhirat.

Ulama Jahat pula taraf mereka lebih rendah dari haiwan.



























TULANG BESI



www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Tuesday, November 22, 2016

UMNO Jalin Hubungan Dengan Parti Komunis China Sejak 2009 (BERNAMA)


NOTA EDITOR: Di saat UMNO giat menuduh Abg Mat menyokong Komunis, Tulang Besi berhajat untuk mengingatkan kembali jalinan hubungan dua hala antara UMNO dan Parti Komunis China pada September 18 2009.

Nampak gayanya, setelah Parti Komunis Malaya dibubarkan, tempat mereka telah diganti oleh UMNO kerana Parti Komunis Malaya mendapat bantuan mereka satu masa dahulu dari Parti Komunis China.

Kesian UMNO, apa pun dia buat, mesti kena balik batang hidung mereka. Mereka cuba serang Abang Mat Sabu, skrg ni rakyat baru teringat bahawa pemimpin2 UMNO semuanya bekas pegawai British, mcmna nak jadi pejuang kemerdekaan.

Dia bukak kita satu, kita bukak dia seribu.

Alhamdulillah

Tulang Besi







Umno, China Communists to swap youth leaders(BERNAMA)
August 05, 2010

A giant portrait of Mao Zedong, the CPC’s first chairman, is seen in Beijing’s Tiananmen Square September 18, 2009. — Reuters pic
KUALA LUMPUR, Aug 5 — Umno and the Communist Party of China (CPC) yesterday agreed to have youth leadership exchanges so that the youth leaders of both countries can have a better understanding of the economic and social development taking place in Malaysia and China.

Umno secretary-general Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor, who signed a memorandum of understanding (MOU) on behalf of Umno on co-operation between Umno and the CPC in Beijing yesterday, said this was all the more timely as China was now a major economic power.

Wang Jiarui, Head of the International Liaison Department of the CPC Central Committee, represented the CPC.

“On their part, they are amazed with our achievements and racial harmony and would like to learn from us how we were able to attain this harmony without any bloodshed,” Tengku Adnan said in a statement to Bernama.

He said as a follow-up to the MOU, both countries agreed to set up a permanent mechanism to enable the exchanges to take place beginning this year. — Bernama
www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Monday, November 21, 2016

Terdedah Bagaimana Ulama Menang Pemilihan PAS 2015

Akhirnya Allah SWT mendedahkan bagaimana geng2 Ulama memenangi Pemilihan 2015 yang lepas.

Terdedah dgn dokumen di bawah ini bagaimana mereka berjaya meraih wang menyebabkan kempen mereka tahun 2015 begitu mewah sekali.

Setiap program ulama diadakan di hotel2 mewah dan keadaan yang cukup mewah.

Namun, disebabkan mereka ini menggunakan nama Islam maka Allah SWT mendedahkan kejahatan mereka satu demi satu.

Akujanji di bawah ini dibuat pada tahun 2013 sejurus selepas Husam Musa dipecat dari Exco Kerajaan Negeri Kelantan.

Mereka sedar mereka tak boleh nak buat kerja kotor ni kalau Husam masih dalam Exco.

Ini baru satu contoh, Kita tak tau berapa banyak lagi Akujanji seperti ini telah dilakukan sepanjang 2013 sehingga 2015 dan membawa ke sekarang.


Siap ada gambar Haji Hadi solat di tapak lombong tersebut:


TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

Read more!(Selanjutnya)

Monday, October 3, 2016

Benarkah PAS Mahu Menentang UMNO Dalam PRU ke 14 Depan

Mengikut laporan Malaysiakini di bawah tajuk “Saifuddin: PAS tunjuk tanda positif”, Pengarah Pilihanraya PAS Pusat Tuan Haji Mustafa Ali dilaporkan berkata bahwa PAS bersedia berunding dengan PKR dan BERSATU tetapi tidak mahu berunding dengan Amanah dan DAP.







Soalnya: Kalau tanpa pengundi2 Amanah dan DAP, boleh ke PKR, Bersatu dan PAS menang?

Jadi benarkah Mustafa Ali ikhlas nak tumbaangkan BN ataupun nak pecahkan pembangkang????

PRU 2004 membuktikan PAS kalah semua kerusi di Pantai Barat kecuali di Kedah apabila pengundi2 DAP memboikot PAS.

Kita masih belum mendengar keputusan AJK PAS Pusat mahupun keputusan Majlis Syura Ulama PAS berkaitan isu ini. Kedua2 badan di atas secara mudah boleh membatalkan kenyataan Mustaafa Ali itu.

Juga, Yang hairannya baru seminggu lepas PAS menerima dengan sebulat suara perlantikan Ketua Kluster Dakwah di bawah kelolaan Zahid Hamidi.

Soalnya sekarang adalah sejak bila kata-kata Mustafa Ali mewakili sikap dan pendirian PAS?

Beliau hanya Pengarah Pilihanraya PAS Pusat sahaja.

Waktu beliau menjadi SU Agung beliau telah turun sendiri ke Kota Damansara dan mengarahkan calon PAS menarik diri dari bertanding.

Namun kata2 beliau tidak diendahkan sama sekali sehinggalah PAS memberikan keemenangan kepada calon BN.

Kalau ada orang masih percaya dengan kata2 Mustafa Ali ini dipersilakan namun peristiwa Kota Damansara membuktikan kata2 Mustafa Ali ini tiada nilainya dlm PAS.

Tampaknya kata2 Mustafa Ali cuma bertujuan utk memecah belahkan pakatan pembangkang semata2 dan bila pembangkan lemah tidak ada masaalah PAS menjalin hubungan dgn UMNO dan menang banyak kerusi.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Puak2 Azmin mcm Tian Chua ni tak habis2 jual ubat kata PAS boleh dipercayai dan PAS takkan khianat kita.

Nak tanya Azmin apa bukti dia ada yang PAS boleh dipercayai?

Sila beri satu bukti cukup lah.

Jangan ingat bila dia dah bodoh orang lain pun akan ikut bodoh dia sama.

yg kelakarnya dlm orang2 Azmin berkempen kononnya PAS boleh dipercayai, tetiba PAS terima perlantikan Ketua Kluster Dakwah.

Kan dah nampak bodoh masing masing....

Kesimpulannya, semua usaha geng Azmin ni bukan utk menangkan pembangkang mahupun kalahkan BN.

Semuaya hanya untuk pastikan Azmin menang di Gombak dan Bukit Antarabangsa.

Kalau kalah pembangkang, Azmin boleh masuk UMNO dan dpt jawatan Timbalan Menteri atau Duta

Kesimpulannya, kenyataan Mustafa Ali bukanlah mahu menyatakan kesediaan mereka utk berpakat tapi semata-mata mahu memecah belahkan pakatan pembangkang.

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniSaifuddin: PAS tunjuk tanda positif
pru14 pakatanharapan pkr pas bersatu
Anne Muhammad 2 Okt 2016, 5:31 petang 2 Okt 2016, 5:37 petang

2.5K


Penegasan PAS bahawa parti itu tidak akan bersama dengan Umno pada pilihan raya umum ke-14 nanti adalah perkembangan positif bagi membentuk pakatan pembangkang kuat.

Ketua Setiausaha Pakatan Harapan (HARAPAN) Datuk Saifuddin Abdullah berkata kenyataan dibuat Pengarah Pilihan Raya PAS Datuk Mustafa Ali menunjukkan pembangkang semakin hampir mencapai persetujuan membentuk formula "satu lawan satu" menghadapi BN.

"Saya yakin semua ini adalah perkara yang memang dikehendaki oleh rakyat yang menolak BN.

"Rakyat mahu pembangkang bekerjasama sebagai gabungan yang besar dan kuat," katanya dalam kenyataan dikeluarkan hari ini.

Malam tadi timbalan perdana menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata perbincangannya dengan beberapa pimpinan atasan PAS menunjukkan parti itu berkongsi matlamat dengan pembangkang lain iaitu mengalahkan BN.

Justeru beliau memuji PAS kerana menegaskan parti berkenaan tidak berminat untuk mengadakan "muafakat" dengan Umno.

Muhyiddin yang juga Presiden Parti Pribumi Bersatu Malaysia (BERSATU) memberitahu BN kini mungkin mempertimbangkan cadangan mengadakan pilihan raya umum lebih awal kerana keadaan pembangkang yang tidak bersatu.

"Tetapi kalau kita boleh duduk bersama-sama dan berbincang mencapai muafakat untuk wujudkan satu barisan pembangkang atau pakatan untuk pilihan raya, atau perjanjian kerjasama pilihan raya, makan BN perlu fikir semasak-masaknya untuk buat pilihan raya umum sekarang atau menundanya," kata beliau.

Perbincangan dengan Mustafa juga kata Muhyiddin menunjukkan rakyat bersedia untuk membuat perubahan dan mengalahkan BN.

Muhyddin berkata demikian ketika menyampaikan ucapan di majlis anjuran PAS Terengganu di Kemanan.

Tak kalah Umno tanpa PAS

Kata Saifuddin kesediaan PAS berbincang dengan BERSATU dan PKR boleh dianggap perkembangan baik ke arah pembentukan gabungan lawan BN yang lebih kuat.

Sementara itu, Mustafa ketika dihubungi Malaysiakini berkata PAS mengakui hanya satu cara dapat mengalahkan BN iaitu mengekalkan formula satu lawan satu di kawasan yang ditandingi Umno.

Katanya, pertandingan tiga penjuru hanya memberi manfaat kepada BN untuk terus memerintah negara.

“Dengan Umno kita memang lawan jadi satu lawan satu. Hal ini memang kena bincanglah macam mana pun. Kalau tiga penjuru hanya mengukuhkan Umno, tapi ia kena bincang dulu," katanya.

Mustafa menambah tumpuan kepada kawasan ditandingi Umno perlu kerana parti itu menjadi tunjang kepada BN.

"Tak boleh kalahkan BN tanpa kalahkan Umno. Umno mesti dikalahkan," katanya.

Namun di sebalik kenyataan itu Mustafa menjelaskan secara tradisinya bagi kerusi ditandingi Umno lawan yang diletakkan ialah PAS atau PKR.

Pada pilihan raya umum akan datang parti berasaskan Melayu sudah bertambah satu lagi iaitu BERSATU.

"Cadangan perbincangan itu (mewujudkan formula satu lawan satu) hanya tertumpu kepada BERSATU dan PKR saja, bukannya dengan Parti Amanah Negara (AMANAH) dan DAP.

“(Persefahaman itu) bukan dengan semua pembangkang. PAS tak bersedia berbincang dengan DAP dan AMANAH. Perbincangan ini hanya antara BERSATU dan PKR.

“AMANAH tak masuk perbincangan, not in the picture,” katanya.

Pada masa sama Mustafa menegaskan parti pembangkang tidak boleh mengalahkan Umno tanpa PAS.

“Tanpa PAS kamu tak boleh kalahkan Umno. Kamu mesti kerjasama dengan PAS, inilah perkara yang perlu dibincangkan.

“Perbincangan itu hanya cadangan, itu yang saya sebut jadi kena bincang,” katanya.

2.5K
pru14 pakatanharapan pkr pas
Read more!(Selanjutnya)

Wednesday, September 14, 2016

PKR Bersedialah Untuk Hilang Undi Kaum Cina

Pilihanraya 2013 melihatkan kerusi2 yg dimenangi PAS adalah kerana sokongan dari masyarakat Cina yang bulat dan tidak berbelah bahagi.

Pengecualian adalah kepada kerusi2 yang dimenangi di Kelantan dan juga sebahagian di Terengganu.

Kerusi2 PAS yang dimenangi di Kedah, Perak, Penang, Selangor, Melaka, Johor dan Pahang adalah atas faktor pengundi2 Cina.

Setelah Hadi Awang mengkhianati pengundi Cina, maka kita lihat dlm PRK KK dan SB, PAS hampir dpt kosong pengundi2 Cina.

Sekiranya dlm PRU14 PAS masih diberi kerusi2 untuk bertanding satu lawan satu pun, mereka akan kalah hampir kesemua kerusi tersebut kerana PAS sudah pun ditolak pengundi2 Cina.

Malahan, di Kelantan pun PAS sudah pasti kalah kerana faktor kemenangan PAS tahun 2013 adalah gandingan Tok Guru-Husam Musa.

Gandingan tersebut sudah tidak wujud lagi, Malahan, Husam Musa adalah yang pertama dikhianati.

Imej Mat Yaakob dan Nik Amar amat buruk hatta kepada ahli2 PAS sendiri di Kelantan.

Maka, apa gunanya PKR berhempas pulas memujuk dan berbahagi kerusi dengan PAS?

Kalau Amanah tidak bertanding sama sekali pun, PAS akan kalah hampir 90% kerusi yang bakal ditandingi mereka satu lawan satu.

Jadi kenapa Azmin Ali terus menerus buat kerja sia sia berunding dengan PAS?

Adakah Azmin Ali tidak mengetahui yg PAS bakal kalah 90% kerusi2 mereka walaupun dalam satu lawan satu?

Adakah PKR tidak serik ditipu PAS sebagaimana berlaku di Kota Damansara, Machang, Tanah Merah, Bagan Serai, Ketereh dsbnya?

Yg pastinya masyarakat Cina akan menolak PKR sama kerana hubungan PKR dengan PAS.

Seperti yang berlaku dalam PRU tahun 2004

Walaupun PKR menolak perlaksanaan hudud di Terengganu serta Dokumen Negara Islam PAS namun PKR turut dihukum oleh pengundi Cina sehingga PKR cuma tinggal satu kerusi Parlimen sahaja.

Keadaan sekarang MCA sedang menunggu masa dan ketika yang sesuai untuk memainkan isu hubungan PKR dan PAS 


TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Wednesday, August 24, 2016

No Proof PAS Wants UMNO Toppled in GE14

Why does PKR continue to assume that PAS wants what PKR wants: the removal of UMNO from government?

PAS is enjoying themselves right now with everything UMNO has afforded them i.e.

1) Absolute amnesty from any forms of attacks by UMNO's massive machinery i.e. JKKK, Kemas, JKM and many more.
2) Continuous positive coverage from UMNO's mega media conglomerates i.e. TV3, TV9, Utusan, NST, The Star, Berita Harian etc
3) Kelantan government getting everything they want from the Federal government i.e. Federal government had wipe out 56m of debt of Kelantan Water
4) Najib seems to be giving in to PAS demands for hudud but we have to wait until October to be sure. THey already allowed Hadi's to present his motion.

And there are many more that I am not liberty to say out in public.

The point is, how sure is PKR of PAS's intention and resolve to topple UMNO from government??

Openly Hadi refused to blame Najib for 1MDB. This is tacit support for Najib that Hadi is displaying.

There has been zero mobilization by PAS on the 1MDB issue. There has been no outcry or anger from PAS at all on the issue.

Everybody is silent and toeing Hadi's line.

Of late, we have not heard anything resembling to PAS opposing UMNO. In fact, PAS and UMNO are getting more intimate.

In the long run with, Malaysia becoming more Malay, it makes more sense for PAS to work with UMNO then jump into the wilderness of uncertainties proposed by PKR. The money's better too plus Hadi can become Deputy Prime Minister.

What can PKR offer to PAS that UMNO cannot offer better?

Is PKR willing to give Hadi the PM or DPM seat?

By continuing to work with PAS, PKR will only make itself weaker.

PAS on the other hand will not afford any support to PKR in return.

After all, in 2013 PAS had openly sabotaged PKR in Machang, Tanah Merah and Ketereh seats.

They have the ability to stop their voters from voting PKR and make them vote UMNO instead. 

If they had done it in Kelantan then they surely will be able to do it at the national level.

How long more do we have to wait before PKR comes to it's senses?

At this point, PKR is just assuming that PAS share the intention.

What a fool believes, as the saying goes


TULANG BESI




www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Saturday, August 20, 2016

TERKINI: PKR Hendak Bunuh AMANAH Atas Arahan PAS?

MAKLUMAT TERBARU:

PAS sekarang sedang menekan PKR.

PAS menjanjikan PKR pertandingan satu lawan satu tapi dengan syarat.

Syarat nya adalah PKR mesti putus hubungan serta buang Amanah dari Pakatan Harapan.

Oleh kerana PKR bodoh sombong, maka sekarang PKR sedang berusaha bersungguh2 menikam Amanah di atas janji PAS itu.

Malangnya, PKR sendiri tak boleh jamin janji PAS ini akan dipenuhi. Tiada juga jaminan PAS akan mengota janji mereka.

Tapi PKR sudah pun merendah diri mereka ke tahap budak suruhan kepada PAS sekarang ini.

Perkara ini tidak mengejutkan Tulang Besi.

Sedari tahun lepas lagi sudah terdedah satu retreat di Langkawi yg diadakan bersama2 pegawai2 Presiden PAS (i.e. SU akhabr, SU politik dsbnya) bersama wakil2 MKN dan BA.

Antara resolusi retreat tersebut adalah:

1) Memastikan Amanah mati sebelum PRU 14
2) Menarik semula Salahuddin Ayub kembali pada PAS
3) Memastikan PAS kekal kuat sehingga PRU depan.

dan banyak lagi.

Secara umumnya ketetapan retreat tersebut sedang dilaksanakan oleh pemuka2 PAS dan sekrang ini PAS menggunakan PKR untuk melaksana perancangan UMNO dan MKN.

PAS sedang melayan PKR mcm kucing. PAS membiarkan PKR lapar dan menarik PKR kepad mereka dengan menayangkan ikan. Namun, PAS tidak akan memberi ikan tersebut kepada kucing PKR itu dan akhirnya kucing PKR akan mati kelaparan.

Soalan:

Apa jaminan PKR yang PAS akan mengota janji mereka?

Setakat ini segala perbincangan PKR dgn PAS hanya dengan orang2 bawahan sahaja.

Ulama2 dalam PAS boleh batalkan segala keputusan dan perjanjian kerana ulama2 dlm PAS mendapat wahyu dari langit melalui mimpi2 mereka.

Tuhan ajar kita jgn percaya orang yg menipu terutamanya orang yang menipu dengan nama Allah.

PAS ni pernah menipu atas nama Allah dan mereka masih belum bertaubat.

Allah berfirman:

وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرَىٰ عَلَى اللَّهِ كَذِبًا أَوْ كَذَّبَ بِآيَاتِهِ ۗ إِنَّهُ لَا يُفْلِحُ الظَّالِمُونَ

Dan siapakah yang lebih zhalim/aniaya daripada orang yang membuat-buat suatu kedustaan terhadap Allâh, atau mendustakan ayat-ayat-Nya? Sesungguhnya orang-orang yang aniaya itu tidak mendapat keberuntungan. [Al-An’âm/6: 21]

Adakah PKR rasa mereka lebih pandai dari Allah SWT?

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Monday, August 8, 2016

Bajet Beli Ulama2 PAS Agak Rendah - Sarawak Report

Mengikut laporan Sarawak Report terbaru, Najib telah berbelanja sekitar RM 90juta ringgit Malaysia untuk membeli ulama2 PAS.

Mengikut mereka, jumlah tersebut terlampau kecil.

Setakat ini, Sarawak Report tidak pernah salah dalam laporan mereka.

Dulu Sarawak Report dedah Najib simpan duit 2.6 billion dlm akaun pribadi.

Najib kata benda tu semua fitnah.

Last2 Najib sendiri mengaku yg dia ada simpan 2.6 billion dlm akaun pribadi.

Sekarang Sarawak Report dedah ulama2 PAS dah kena beli dgn harga yang agak murah, 90 juta.

Lebai2 PAS dah mula kata cerita ni fitnah.

Setelah terdedah PAS telah pun dibeli oleh Najib dgn jumlah yg murah yakni RM90 juta, soalan saya pada PKR pula.

Adakah PKR masih lagi percaya yang PAS akan mengotakan janji mereka dan tidak meletak calon di kerusi2 PKR???


Klik Imej


     XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Mula2 PKR akan bahagi2 kerusi dgn PAS.

Amanah pula terpaksa ambik kerusi kesian dari DAP dan PKR.

Akhir sekali akan dipersetujui PAS bertanding 80 kerusi Parlimen.

Pada hari penamaan calon, kesemua 80 kerusi itu akan dimenangi tanpa bertanding ( 30 PAS dan 50 UMNO - tak termasuk negeri2 seperti Kedah, Perlis, Kelantan, Terengganu yg BN+PAS sudah menang tanpa bertanding).

Di campur dgn kerusi2 Sabah dan Sarawak, Najib sudah pun menang kerajaan Persekutuan pada pukul 12 tengahari pada hari penamaan calon PRU 14.

Pada waktu yang sama, PAS akan meletak calon di kesemua kerusi DAP dan PKR kerana perkara ini telah pun dinyatakan oleh mereka sebelum ini.

PKR tak boleh nak halang PAS letak calon di semua kerusi PKR dan DAP.

Siapa berani sangkal senario ini lebih2 lagi selepas pendedahan Sarawak Report yg terbaru?

Siapa berani sangkal?

Tulang Besi cabar.

TULANG BESI



www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Sunday, July 24, 2016

Kenapa Hadi Awang Pertahan Najib Dalam Isu 1MDB?

Peguam Negara Amerika Syarikat telah pun memulakan langkah undang2 dengan menyita 1bn assset milik 1MDB di Amerika.

1MDB jelas mempunyai hubungan yang rapat dengan Perdana Menteri Malaysia.


Namun jauh dari menyuruh Najib letak jawatan, Presiden PAS Haji Hadi Awang tidak mahu meminta Najib mengambil cuti pun. Malahan, Haji Hadi lebih selesa untuk tidak mengambil apa apa tindakan (seperti dlm video di sebelah)


Padahal korupsi sedang berlaku dan memalukan negara Malaysia seluruh dunia. Namun, Haji Hadi masih mahu mempertahankan Najib Tun Razak.

Tak perlulah nak berlakon lagi wahai Haji Hadi Awang.

Dah banyak benda awak buat semenjak 2008 yg menguntungkan Najib Tun Razak.


Bila kali terakhir kita dengan Hadi Awang menyerang Najib???


Jasa besar awak sabotaj Anwar Ibrahim sebagai calon Perdana Menteri pada 2013 telah membantu Najib menang PRU2013 dengan gemilang sekali.



BUTIRAN KES 1MDB


Keseluruhan sidang media dapat dilihat di sini:




Dokumen Jabatan Keadilan Amerika berkaitan 1MDB boleh dimuat turun di sini.

Kes ini tidak boleh ditutup oleh Kerajaan Amerika kerana jumlah wang yang diseleweng mencecah ribuan juta dollar Amerika.

Secara mudahnya Jabatan Kehakiman Amerika mendapat bukti bahawa wang dari 1MDB adalah wang yg telah dicuri dan diabur di Amerika dalam berbagai2 pelaburan.

Pelaburan2 itu kemudiannya mendapat keuntungan dan keuntungan itu tidak pergi kepada rakyat Malaysia tetapi kepada pegawai2 dan ahli2 keluarga yg rapat dgn 1MDB sahaja. 

Bagi kerajaan Amerika, wang curi tidak boleh dilabur dalam mana2 syarikat di USA.

Walaupun kerajaan Amerika ini kafir tapi mereka tidak boleh izinkan wang curi tersebar dalam ekonomi Amerika  walaupun pencuri2 wang ini semuanya orang Islam dan mendapat sokongan dari ulama2 PAS.

Ada bukti bahawa wang rakyat telah dilaburkan dan di"pusing" untuk mengutungkan beberapa orang yg terlibat dlm 1MDB.  

Bagi Amerika yg kafir, kalau keuntungan tersebut pergi pada kerajaan Malaysia, takpa. Tapi masalahnya keuntungan itu pergi pada individu dan bukan kepada kerajaan Malaysia.

Wang 1MDB itu antaranya digunakan utk membayar hutang judi di Las Vegas. Di Malaysia, wang 1MDB di warwar digunakan menghantar orang kampung pergi haji. Di Amerika wang yang sama digunakan utk berjudi.

1MDB mencipta rekod sebagai "kleptocracy seizure" (penahanan kleptokrasi) terbesar dlm sejarah Amerika Syarikat.

Sungguh sekali memalukan negara namun Hadi Awang mengambil sikap tidak mahu Najib mengambil cuti jauh sekali meminta Najib meletak jawatan.

Begitu sayang sekali Haji Hadi dengan Najib Tun Razak.

Haji Hadi guna agama untuk menyokong korupsi Najib dan amalan mencuri wang rakyat.

Begitulah jahatnya manusia nama Haji Hadi Awang ni.

Hakikatnya imej Islam Hadi Awang ni bakal membantu Najib kekal berkuasa di Malaysia dan terus menerus merompak rakyat Malaysia.

Islam Hadi akan menjadi alat Najib Tun Razak yang paling berharga.

TULANG BESI




www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Thursday, July 21, 2016

Konsert Selena Gomez Harus Sebab Diluluskan Exco dan Ahli Majlis PAS


Klik Imej-Diambil dari http://www.mbsa.gov.my/ms-my/mbsa/arkib/Halaman/Ahli-Majlis-20162017.aspx
Konsert Selena Gomez ni hukum dia HARUS.

Kenapa?

Sebab dah dapat kelulusan dari kerajaan yg PAS ada di dalam nya.

Antara Ahli Majlis MBSA yg luluskan konsert ini adalah ulama nama Dusuki Abdul Rani merangkap anak sedara Tok Guru Nik Aziz.

Jadi, kenapa yang nak protes lagi???

Cuba jawab.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Bila dah duduk dlm kerajaan cara protes adalah letak jawatan.

Mcm David Cameron yg protes tidak setuju dgn keputusan referendum Brexit.

Dia letak jawatan seluruhnya.

Kalau PAS protes konsert Salina Gomez sila lah letak jawatan semua exco dlm kerajaan negeri dan ahli2 majlis MBSA.

Itu baru kena.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Ni org panggil Kerajaan 69.

Yg lulus konsert tu kerjaaan Selangor.

Dlm kerajaan Selangor tu PAS juga.

Lepas tu yg protes PAS juga.

Dah jadi tonggang terbalik kerajaan 69.

Hahahahaha

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Puak PAS tanya kenapa tak protes konsert Selena Gomez.

Kita tanya balik nak protes pada sapa?

Pada PAS ke, sbb PAS adalah sebahagian kerajaan negeri.

Protes pada PAS lah kita tubuh Amanah

Lagipun Anak Sedara Tok Guru Nik Aziz dah lulus.

Apa nak takut.


Ulama dah kata OK.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Definasi perkataan banggang:

Sendiri lulus konsert Salina Gomez lepas tu sendiri nak protes.

TULANG BESI



www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.