Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Friday, January 1, 2016

ANAK PRESIDEN PAS TAKUT BERDEBAT?

Ustaz Fakhrul Razi telah pun membuat cabaran terbuka kepada anak Presiden PAS, Khalil Abdul Hadi, di atas tuduhan beliau kononnya Amanah sentiasa tunduk pada DAP.

Khabarnya, para wartawan telah mencuba untuk mendapat respon dari Khalil namun Khalil tidak mahu melayan wartawan dan bersikap tutup mulut.

Waktu nak tuduh dulu bukan main berani, tapi bila dicabar berdebat kenapa diam membisu seribu bahasa?



Adakah ini hasil tarbiyyah islamiyyah PAS berdiam diri bila dicabar untuk membuktikan dakwaan yang dia sendiri buat?

Kita lihat lah lagi selepas ni tindakan2 Khalil Abdul Hadi.

Samada beliau berani ataupun beliau takut.

Kalau beliau terus takut, ertinya jelas dakwaan beliau tu hanya fitnah semata-mata.

Yang herannya beliau dengan begitu konfiden berkata beliau tidak akan minta maaf sekali-kali dengan Amanah atas tuduhan beliau

Tapi bila diajak berdebat tak berani pulak?

Ni bukan sikap anak jantan.

Ni bukan sifat lelaki.

Ni bukan perangai orang yang bertanggungjawab.

Tak usah lah Khalil Abdul Hadi bercakap pasal akhlak lagi selepas ini kalau dia tidak mahu berdebat.

Menuduh orang tanpa bukti adalah jauh tidak berakhlak serta berdosa besar pulak tu.

Busuk nama Islam disebabkan tindakan anak Presiden PAS ini

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

4 comments:

Anonymous said...

Anak dgn bapa sama saja kaki cipta fitnah..minta AMANAH saman 2 juta sama spt saman pil kuda.

Anonymous said...

sama dengan ayah dia. dua2 jenis tak ada telur..

Anonymous said...

Ank tauke lombong kn ni..fhm2 je lh

AripSon said...

Ini buktinya, Melayu terdahulu pandai me-reka pepatah bahasa berdasarkan keadaan-keadaan = maka sesuai benar pepatah lama ini digunakan bagi kedua-dua anak-beranak ini = "Bapak borek; anak rintik"

Tapi ada sorang anak tak rintik langsung seperti bapanya berada dalam #PASembur = jikalau pembaca/peng-komen pandai = siapakah orangnya?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.