Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Tuesday, April 5, 2016

Apa Guna Mengundi PAS Lagi? Hudud?

Sekarang ni undi Cina dan India dah lari dari PAS.


Tinggal undi Melayu.

Kalau untuk tujuan lawan DAP, buat apa orang MElayu undi PAS? Lebih baik kekal undi UMNO sebab terbukti UMNO boleh lawan DAP dan UMNO boleh bagi benda duniawi.

PAS cuma cerita pasal akhirat je, Haji Hadi cuma pandai kuliah je tak mampu selesai masalah manusia sehari-hari.

Kalau utk tegakkan Islam, apa yg PAS boleh buat sbb PAS bakal kalah semua kerusi di Pantai BArat kerana tiada sokongan bukan Melayu?

Sia2 je undi PAS.

Akhirnya nanti, inshaalah, PAS akan hilang deposit di semua kerusi2 di Pantai Barat, Selatan dan Pahang.

Sebab?

Tiada sebab lagi untuk sesiapa pun mengundi PAS.

Kalau nak undi PAS sebab hudud pun, PAS dah buang hudud.

Amanah pula sebahagian dari Pakatan Harapan yang mewakili semua kaum.

Amanah lebih berpotensi mengalahkan UMNO/BN berbanding PAS.

Mengundi PAS hanya akan memenangkan UMNO seperti di Kota Damansara

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

4 comments:

Anonymous said...

Aku pun dah keluar dari PAS...
PAS no Used...

nick said...

Hudud? Akta 355 tu hudud kah? Bukan! Ia hanya akta yang dirangka untuk memertabatkan Mahkamah Syariah aje. Ini bukan aku yang cakap tapi Hj Hadi Tuang Presideng PAS yang cakap! Hj Hadi pun cakap yang hudud boleh ditangguhkan sewaktu berucap masa PC penubuhan blok pembangkang(?) yang baru bersama Parti Ikatan (parti cap tupperware yang ahli2nya boleh dibilang dengan bilangan kali Tuang Presideng PAS hadir sesi parlimen). Tuang Hj sendiri yang cakap wahai walaun! So jangan lagi sibuk korang nak menipu dengan berbelit2 kononnya media buat fitnah!

Walaubagaimanapun sehingga ke hari ni, pemimpin2 PAS serta walaun2 mereka yang muka tebal masih lagi dok sibuk menyalak "kononnya PAS nak memperjuangkan hudud dan masih lagi dok gebang cakap Akta 355 tu adalah mukadimmah untuk hudud". Apa yang punya bangang! Sedangkan Akta 355 yang bukan hudud tu pun bengong2 tu tak dapat bawak masuk sidang Parlimen inikan pulak kononnya nak bawak hukum Hudud pulak? Lepas tu dengan bodoh sombongnya cakap bahawa tanggungjawab mereka untuk perjuangkan hudud dah terlaksana apabila mereka dah buat kerja sambil lewa ibarat melepaskan batuk ditangga! Tuang Presideng pun dengan selambanya tuang sesi Parlimen sewaktu akta tu sepatutnya dibentangkan! Tak gila ke namanya tu!

Ni le dia orang2 yang kononnya nak berjuang menegakkan Islam? Sedangkan nak berjuang bawak masuk Akta "buku tiga lima" yang mereka sendiri rangka pun tak mampu dan tak bersungguh2 pastu boleh pulak sukahati ponteng sidang Parlimen, mereka bersorak nak laksana hukum hudud? Jangan percaya le dengan borak kosong serta temberang pak2 lebai tu! Diaorang tu semua masuk politik bukan nak menegakkan Islam tapi nak jadi MP dan ADUN supaya boleh goyang kaki tak payah kerja pastu rakyat tanggung mereka hidup dengan mewah. PRU akan datang say ABU to UMNO and say "No to PASIKatan"! Err...news to walaun2 semua ye, Islam tu bukan PAS dan PAS tu bukan Islam!

Nick.
Cape Tiger.

Anonymous said...

Undi pas = undi beruk

tanya sama itu hud hud said...

Pas,parti lebai sarkas..penuh dgn broka dan barua..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.