Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Thursday, July 14, 2016

Ahli2 PAS Tidak Digalak Belajar Hukum Adat dlm Akidah Islam

Lepas Tulang Besi up kan post yg kata PAS akan kalah semua kerusi sebab hilang sokongan bukan Islam, juak2 PAS tuduh Tulang Besi lebih mengetahui dari Allah.

Ada tuduh Tulang Besi nak buat kerja Allah.

Tulang Besi nak tanya juak2 PAS, korang bangga sangat ikut usrah dgn tamrin, ulama2 korang tak ajar ke pasal Hukum Adat?

Kalau kita kata minum air tu akan hilang dahaga, adakah itu bermakna kita lebih mengetahui dari Allah SWT?

Benda ni Tulang Besi dah nampak sejak Tulang Besi aktif dlm PAS sejak umur 9 tahun lagi.

Tarbiyyah akidah dlm PAS tak sentuh ataupun jarang sentuh pasal hukum adat.

Sebabnya nak jaga puak2 ulama supaya tak nampak mereka bodoh dan tak reti mentadbir politik.

Jadinya bila ditanya kenapa PAS terus kalah tak pernah menang, ulama2 PAS mudah jawab bahwa ni kerja Allah.

Tak padahalnya ulama2 PAS tu tak reti nak mentadbir politik. Tak pandai nak berinteraksi dgn kaum2 lain dan tak pandai nak lawan serangan saraf UMNO.

Atas sebab tu yg memanjang Allah SWT beri kalah.

Haji Hadi sendiri tak pernah menangkan PAS. Kerja Haji Hadi adalah serah negeri balik kepada UMNO

TULANG BESI
.www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.