Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Sunday, July 17, 2016

JUAK2 PAS BERSEDIH RAMPASAN KUASA GAGAL?

Tampaknya seperti puak2 PAS yg fanatik dgn ulama2 mereka seperti amat kecewa rampasan kuasa di Turki gagal.

DI bawah ini adalah kata2 dari Ridhaun Mat Nor, salah satu Ustaz jadian dlm PAS yang berkelulusan dlm bidang Sejarah tapi dpt gelaran Ustaz.


Tampak sekali betapa kecewanya  rampasan kuasa di Turki gagal.

Agaknya apa yg akan dikata oleh Ridhuan Mat Nor sekiranya rampasan kuasa tentera itu berjaya?

Puak2 PAS ini sejak 2008 lagi  telah memusuhi Rasyid Tayyep Erdogan. Mereka memandang rendah kaedah dan cara yang digunakan oleh Erdogan.

Mereka lebih suka cara mereka yang tempang dan tidak dpt diterima oleh masyarakat ramai. Mereka merasa kaedah mereka itu adalah cara Islam.

Padahal kaedah mereka hanyalah ijjtihad mereka sahaja dan tidak semestinya ia mewakili Allah SWT dan Rasul.

Tapi sebab mereka dpt gelaran ustaz, maka mereka tonjolkan pendapat mereka seperti ianya wahyu.

Erdogan telah membuktikan mereka bukan mewakili Islam. Mereka bukan mewakili Allah dan Rasul.


Yang lebih menyedihkan adalah sekarang terbukti bahawa Erdogan lebih hebat dari Hadi Awang.

Hadi Awang negeri sendiri pun tak boleh menang. Camana la Hadi Awang ni boleh jadi lebih hebat dari Erdogan agaknya????/

DI bawah lagi komen2 negatif dari juak2 PAS:



ERDOGAN DAPAT SOKONGAN HAMPIR SEMUA AGAMAWAN TURKI

Salah seorang saksi menyatakan masjid2 telah melaungkan azan di tengah2 malam serta para imam telah menyeru semua ahli jemaah turun mematahkan usaha rampasan kuasa.

Sehingga ke tahap apabila sudah tiada lagi perkara hendak di sebarkan, para Imam memasang lagu  kebangsaan Turki di corong2 pembesar suara masjid.


KESIMPULAN: Kaedah yg dipakai oleh Erdogan adalah cara utk memperjuangkan Islam yang terbaik.

Kaedah Haji Hadi pakai hanya merugikan ISlam.

Haji Hadi cuma pandai serah balik negeri kepada UMNO.

TULANG BESI




www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

6 comments:

Anonymous said...

Sheikh itu melampau tu .Hina tuang presiden kikikiki

Anonymous said...

Tulang besi anti perjuangan islam dimalaysia apa beza tghh dengan edorgan sama2 perjuangkan islam cuma pendekatan Berbeza dan insyallah islam akan menang apa yang edorgan buat dan tghh buat sama aja dan tebukti akp menang dan berkuasa walaupun ditekan oleh musuh dari dalam dan luar turki. Situasi itu sama saja dan allah janjikan kemenangan perjuangan islam istikomahlah dalam memperjuangkan islam. Puak sekuler librel termasuk di malaysia berduka atas kegagalan rampasan kuasa tersebut. Bagi pas kami sentiasa berdoa agar turki dan semua perjuang islam diberi kekuatan dalam perjuangan. Admin terlihat kedukaan pada puak sekuler libral dan didapati fitnah dan Tasmanian pada pas makin hebat insyallah kami akan istikomah memperjuangkan islam bersamalah dengan kami.

samprong samperiit said...

pas pis pus

pis pis pis

piss pissing pissing.

Anonymous said...

Apa beza tghh dgn erdogan? Apa hang buta ka?

Anonymous said...

Jauh beza antara hadi dgn erdogan. Cara erdogan sama dgn husam musa di malaysia. Husam digelar erdogan. Cara hadi suka menghukum. Barua broker munafik haraki pengkhianat jebon boleh dihapus/bunuh. Ni semua ratib hadi awe. Dia terima pas dlm senang. Semua dah sedia. Pernah hadi masuk penjara? Bini pon dua kan? Ako nampok pas diperguna oleh hj hadi utk cari rezeki. Hihihi. Walaun tk nampok sbb dah buta. Kesian buta mata dan hati. Sbb tu perintah tganu dan kedah hanya sepenggal. Tidak bijaksana. Hihihi

wan amero said...

banyak bezanya.hadi gila babi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.