Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Saturday, July 9, 2016

Selangor Bakal Bertukar Kerajaan Negeri Selepas Hari Raya?

Baru2 ini JABATAN AGAMA ISLAM SELANGOR mengeluarkan khutbah Hari Raya yang terang2 menyokong PAS.

Ini satu perubahan besar memandangkan JAIS telah memusuhi PAS semenjak Merdeka lagi.

SAmpai ke akhir hayat Tok Guru Nik Aziz tidak diberi tauliah dan kebenaran utk beri khutbah di Masjid Negeri.

Kita juga tak lupa bagaimana ustaz2 PAS dihalang beri kuliah dan ceramah di masjid2 dan surau2 sehinggalah bertukar kerajaan negeri.

Tiba2 khutbah tahun ini, JAIS secara terbuka menyokong PAS dan mendokong agenda PAS.

Lama sebelum tu dilaporkan Harun Din kata nak keluar dari kerajaan negeri selepas raya.

Harun Din sebagai Mursyidul Am mengeluarkan kenyataan tersebut sudah tentulah ada asasnya.

Baru-baru ni Tulang Besi dpt maklumat yang sama dari geng2 yg rapat dgn org2 Zahid.

Lepas tu ada dua tiga sumber lagi.

Harun Din berani kata mcm tu sbb lepas Raya ni mungkin ada perubahan kerajaan.

Dari kerajaan 69 mcm skrg kepada kerajaan Perpaduang Umno+Pas+Khalid Ibrahim+adun2 Pkr atau Dap.

Rasanya akan ada acara lompat melompat lagi lepas raya ni.

Sbb tu Harun Din konfiden sangat.

Jais pun dah boleh jadi suara Pas padahal JAIS ni duduk bawah Istana bukan bawah kerajaan negeri.

TAKTIK YG MASUK AKAL BAGI NAJIB

Setelah berjaya mematahkan kaki DAP dengan mendakwa Guan Eng,skrg ni satu2nya kekuatan pembangkang yg masih tinggal adalah kekayaan negeri Selangor.

Dengan merampas Selangor, maka pembangkang akan jadi patah kaki serta berpecah belah.

Mudahlah Najib dan UMNO merampas Selangor, Penang dan mendapat semula 2/3.

Kalau maklumat ni benar, siap sedialah kita melihat pengkhianatan PAS yang paling besar dalam sejarah Malaysia.

PAS pun perlu mengambil langkah ni sbb PAS sedang menatap masa depan yang amat HITAM kerana PAS akan kalah semua kerusi meraka seluruh negara.

Paling busuk pun kerajaan minoriti yg hampir 100% Melayu

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.

2 comments:

Malaysiabaru said...

Kebodohan azmin ali yg tk nk dgr pakar strategi rafizi ramli

Anonymous said...

Azmin ali memang bangang dan lupa diri sejak dulu lagi..dialah penyebab otai2 tegar tinggalkan pkr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.