Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Dipersilakan untuk Like Facebook Page T. Besi

Search Malaysiawaves

Wednesday, August 24, 2016

No Proof PAS Wants UMNO Toppled in GE14

Why does PKR continue to assume that PAS wants what PKR wants: the removal of UMNO from government?

PAS is enjoying themselves right now with everything UMNO has afforded them i.e.

1) Absolute amnesty from any forms of attacks by UMNO's massive machinery i.e. JKKK, Kemas, JKM and many more.
2) Continuous positive coverage from UMNO's mega media conglomerates i.e. TV3, TV9, Utusan, NST, The Star, Berita Harian etc
3) Kelantan government getting everything they want from the Federal government i.e. Federal government had wipe out 56m of debt of Kelantan Water
4) Najib seems to be giving in to PAS demands for hudud but we have to wait until October to be sure. THey already allowed Hadi's to present his motion.

And there are many more that I am not liberty to say out in public.

The point is, how sure is PKR of PAS's intention and resolve to topple UMNO from government??

Openly Hadi refused to blame Najib for 1MDB. This is tacit support for Najib that Hadi is displaying.

There has been zero mobilization by PAS on the 1MDB issue. There has been no outcry or anger from PAS at all on the issue.

Everybody is silent and toeing Hadi's line.

Of late, we have not heard anything resembling to PAS opposing UMNO. In fact, PAS and UMNO are getting more intimate.

In the long run with, Malaysia becoming more Malay, it makes more sense for PAS to work with UMNO then jump into the wilderness of uncertainties proposed by PKR. The money's better too plus Hadi can become Deputy Prime Minister.

What can PKR offer to PAS that UMNO cannot offer better?

Is PKR willing to give Hadi the PM or DPM seat?

By continuing to work with PAS, PKR will only make itself weaker.

PAS on the other hand will not afford any support to PKR in return.

After all, in 2013 PAS had openly sabotaged PKR in Machang, Tanah Merah and Ketereh seats.

They have the ability to stop their voters from voting PKR and make them vote UMNO instead. 

If they had done it in Kelantan then they surely will be able to do it at the national level.

How long more do we have to wait before PKR comes to it's senses?

At this point, PKR is just assuming that PAS share the intention.

What a fool believes, as the saying goes


TULANG BESI




www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Saturday, August 20, 2016

TERKINI: PKR Hendak Bunuh AMANAH Atas Arahan PAS?

MAKLUMAT TERBARU:

PAS sekarang sedang menekan PKR.

PAS menjanjikan PKR pertandingan satu lawan satu tapi dengan syarat.

Syarat nya adalah PKR mesti putus hubungan serta buang Amanah dari Pakatan Harapan.

Oleh kerana PKR bodoh sombong, maka sekarang PKR sedang berusaha bersungguh2 menikam Amanah di atas janji PAS itu.

Malangnya, PKR sendiri tak boleh jamin janji PAS ini akan dipenuhi. Tiada juga jaminan PAS akan mengota janji mereka.

Tapi PKR sudah pun merendah diri mereka ke tahap budak suruhan kepada PAS sekarang ini.

Perkara ini tidak mengejutkan Tulang Besi.

Sedari tahun lepas lagi sudah terdedah satu retreat di Langkawi yg diadakan bersama2 pegawai2 Presiden PAS (i.e. SU akhabr, SU politik dsbnya) bersama wakil2 MKN dan BA.

Antara resolusi retreat tersebut adalah:

1) Memastikan Amanah mati sebelum PRU 14
2) Menarik semula Salahuddin Ayub kembali pada PAS
3) Memastikan PAS kekal kuat sehingga PRU depan.

dan banyak lagi.

Secara umumnya ketetapan retreat tersebut sedang dilaksanakan oleh pemuka2 PAS dan sekrang ini PAS menggunakan PKR untuk melaksana perancangan UMNO dan MKN.

PAS sedang melayan PKR mcm kucing. PAS membiarkan PKR lapar dan menarik PKR kepad mereka dengan menayangkan ikan. Namun, PAS tidak akan memberi ikan tersebut kepada kucing PKR itu dan akhirnya kucing PKR akan mati kelaparan.

Soalan:

Apa jaminan PKR yang PAS akan mengota janji mereka?

Setakat ini segala perbincangan PKR dgn PAS hanya dengan orang2 bawahan sahaja.

Ulama2 dalam PAS boleh batalkan segala keputusan dan perjanjian kerana ulama2 dlm PAS mendapat wahyu dari langit melalui mimpi2 mereka.

Tuhan ajar kita jgn percaya orang yg menipu terutamanya orang yang menipu dengan nama Allah.

PAS ni pernah menipu atas nama Allah dan mereka masih belum bertaubat.

Allah berfirman:

وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنِ افْتَرَىٰ عَلَى اللَّهِ كَذِبًا أَوْ كَذَّبَ بِآيَاتِهِ ۗ إِنَّهُ لَا يُفْلِحُ الظَّالِمُونَ

Dan siapakah yang lebih zhalim/aniaya daripada orang yang membuat-buat suatu kedustaan terhadap Allâh, atau mendustakan ayat-ayat-Nya? Sesungguhnya orang-orang yang aniaya itu tidak mendapat keberuntungan. [Al-An’âm/6: 21]

Adakah PKR rasa mereka lebih pandai dari Allah SWT?

TULANG BESI

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Monday, August 8, 2016

Bajet Beli Ulama2 PAS Agak Rendah - Sarawak Report

Mengikut laporan Sarawak Report terbaru, Najib telah berbelanja sekitar RM 90juta ringgit Malaysia untuk membeli ulama2 PAS.

Mengikut mereka, jumlah tersebut terlampau kecil.

Setakat ini, Sarawak Report tidak pernah salah dalam laporan mereka.

Dulu Sarawak Report dedah Najib simpan duit 2.6 billion dlm akaun pribadi.

Najib kata benda tu semua fitnah.

Last2 Najib sendiri mengaku yg dia ada simpan 2.6 billion dlm akaun pribadi.

Sekarang Sarawak Report dedah ulama2 PAS dah kena beli dgn harga yang agak murah, 90 juta.

Lebai2 PAS dah mula kata cerita ni fitnah.

Setelah terdedah PAS telah pun dibeli oleh Najib dgn jumlah yg murah yakni RM90 juta, soalan saya pada PKR pula.

Adakah PKR masih lagi percaya yang PAS akan mengotakan janji mereka dan tidak meletak calon di kerusi2 PKR???


Klik Imej


     XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Mula2 PKR akan bahagi2 kerusi dgn PAS.

Amanah pula terpaksa ambik kerusi kesian dari DAP dan PKR.

Akhir sekali akan dipersetujui PAS bertanding 80 kerusi Parlimen.

Pada hari penamaan calon, kesemua 80 kerusi itu akan dimenangi tanpa bertanding ( 30 PAS dan 50 UMNO - tak termasuk negeri2 seperti Kedah, Perlis, Kelantan, Terengganu yg BN+PAS sudah menang tanpa bertanding).

Di campur dgn kerusi2 Sabah dan Sarawak, Najib sudah pun menang kerajaan Persekutuan pada pukul 12 tengahari pada hari penamaan calon PRU 14.

Pada waktu yang sama, PAS akan meletak calon di kesemua kerusi DAP dan PKR kerana perkara ini telah pun dinyatakan oleh mereka sebelum ini.

PKR tak boleh nak halang PAS letak calon di semua kerusi PKR dan DAP.

Siapa berani sangkal senario ini lebih2 lagi selepas pendedahan Sarawak Report yg terbaru?

Siapa berani sangkal?

Tulang Besi cabar.

TULANG BESI



www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.