Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, September 20, 2019

Kesah Di Sebalik Ahli Perniagaan CIna yg Beri Rasuah Pada Tengku Adnan


Akhbar Freemalaysiatoday melaporkan







Kes ini menjadi amat rumit bagi Tengku Adnan kerana pemberi rasuah telah pun mengaku bersalah merasuah Tengku Adnan Tengku Mansor, mantan Menteri Wilayah dan SU UMNO serta Ahli Parliment Putrajaya yg sekarang.



Sebenarnya hubungan taukeh ini dgn Tengku Adnan bukan rahsia di kalangan kontraktor2 DBKL. Taukeh ini mendapat layanan istimewa setiap kali beliau melawat Bangunan DBKL. Diberitakan dari sumber Tulang Besi, Datuk Bandar sendiri akan menyambut beliau sekiranya beliau datang ke Bangunan DBKL.




Bukan sekadar taukeh ini tapi terdapat taukeh2 lain yang perlu didakwa dan dipenjarakan. Layanan  khas ini diberikan krn taukeh2 pemaju ini mampu memberi rasuah yg amat besar berbanding pemaju2 Melayu. Pemaju2 Melayu tak mampu memberi "kickback" yg sebegitu besar.


Hasilnya, projek2 besar DBKL hampir kesemuanya pergi pada taukeh, Orang Melayu hanya dapat angin. Duduk ternganga sambil melaungkan "Hidup Melayu. Mampus DAP"

Inilah dia manusia2 yg hendak dikembalikan kepada jawatan2 Kabinet dan Kepimpinan oleh Penyatuan UMNO-PAS?


 Pemimpin2 yg bakal menguntungkan Taukeh2 Cina dan kapir.  Laungan Melayu dan Islam cuma di bibir sahaja tidak pernah masuk ke dalam hati. Di dalam hati mereka cuma wang, wang dan wang. Agama dan Bangsa cuma alat mencapai wang yg haram tapi banyak.



Kesimpulannya, kes Tengku Adnan ini membuktikan bahawa Melayu tidak untung di bawah UMNO dan Barisan Nasional. Yg untung dan mendapat laba adalah taukeh2 MCA krn mereka mampu bayar rasuah yg besar dan mewah. Melayu2 kekal miskin dan papa kedana dibawah UMNO dan BN serta kepimpinan penyatuan ummah.

Haji Hadi Awang sendiri makan rasuah UMNO.

TULANG BESI






www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

2 comments:

  1. Berapa juta haji hadi awang terima rasuah dari umno ye? Adakah dia telah di dakwa.sila berikan detailnya. Jika anda seorang islam, sy khuatir anda muflis di akhirat nanti, dah tu terima pulak dosa orang yg anda fitnah.

    ReplyDelete
  2. Elok jg melayu biasa penyokong umno-pas ni kekal papa. Biar pemimpin yg mrk agong2kan (umno & pas) sj menjadi kaya raya. Baru padan muka mrk. Otak kurniaan Allah swt tidak digunakan utk berfikir. Bgmn pula dgn pengundi 'cerdik' putrajaya? Tentu rasa bangga dgn pilihan wakil rakyat kamu yg korup!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.