Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, October 11, 2019

PENAHANAN UTK SABOTAJ PELUANG ANWAR JADI PM-8?

*PENAHANAN UTK SABOTAJ PELUANG ANWAR JADI PM-8?*

Hari ini beberapa orang pimpinan DAP bersama beberapa orang lagi ditangkap Polis Diraja Malaysia di atas tuduhan melibatkan diri dalam pergerakan pembebasan Tamil di Sri Lanka yg dipanggil "Liberation Tamil Tigers Eelam(LTTE)".

Dilaporkan Timbalan IGP Ayob Khan berkata:


Sejarahnya ia adalah pergerakan pembebasan kaum Tamil yg sudah lama tinggal di Sri Lanka yakni sejak tahun 1970an. Mereka melancarkan gerakan pembebasan bersenjata utk menggulingkan kerajaan Sinhalese yg beragama Buddha yg memerintah Sri Lanka (atau Ceylon) sejak sekian lama.

Apa pun, yg dipersoalkan adalah mengapa zaman PAkatan Harapan memerintah baru berlaku penahanan kerana keterlibatan dalam LTTE? Mengapa sewaktu BN memerintah dahulu tiada yang ditahan atau diletak di bawah SOSMA/ISA.

Sedangkan pergerakan LTTE di Malaysia sudah bermula sejak tahun 80an lagi.

Mengapa sekarang baru ditahan setelah lebih 10 tahun LTTE kalah dan terpadam di Sri Lanka?

SEMUA ORANG INDIA YG BERBAHASA TAMIL MENYOKONG LTTE DI MALAYSIA

Hakikatnya, masyarakat Tamil di Malaysia rata-rata bersimpati dgn LTTE. Bukan hanya DAP menyokong LTTE tetapi juga MIC dan mana2 NGO India Tamil di Malaysia.

Di bawah adalah kenyataan dari kempimpinan MIC yg menyokong LTTE secara terbuka.


Malahan tokoh MIC zaman berzaman yakni Dato Samy Vellu pun tampil menyokong LTTE secara terbuka spt di bawah:

BARISAN NASIONAL TAK PERNAH MELARANG AKTIVITI LTTE
Barisan Nasional TIDAK PERNAH mengambil apa2 tindakan ke atas pergerakan atau simpatisan LTTE di Malaysia. Tidak pernah sekali pun diambil apa2 tindakan ke atas pergerakan LTTE di Malaysia. Segala aktiviti2 pro LTTE dibiarkan berjalan di Malaysia walaupun diketahui pihak berkuasa.

Apa motif nya sekarang ini gerakan ini diambil tindakan?

Dan kenapa tindakan hanya kepada pemimpin2 DAP sahaja?

Kenapa pemimpin2 MIC serta NGO2 India Tamil yang lain tidak disiasat dan ditangkap?

Mengapa perlu ditahan di bawah SOSMA dan bukannya didakwa mengikut proses biasa?

SABOTAJ ANWAR IBRAHIM DARI MENJADI PERDANA MENTERI?

Kita tau DAP amat menyokong Anwar Ibrahim utk menjadi Perdana Mneteri. Malahan, Lim Guan Eng serta Lim Kit Siang secara terbuka menyatakan sokongan secara terbukan dan mahukan tarikh.

Mungkinkah ini cara untuk mengendurkan kehendak DAP ini sekaligus melemahkan peluang Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri yang ke-8?

Rasanya seperti kerja jahat Daim dan kawan2 billionaire nya yg masih belum puas merompak kekayaan negara utk pribadi mereka.

Ini satu kemungkinan yang besar dan perlu diambil perhatian oleh semua orang.

SEKIAN

TULANG BESI


Live Audio Isu Semasa Tulang Besi yang terbaru berkaitan isu penahanan

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

1 comment:

  1. Kerajaan lalu tidak mempunyai sokongan bukti seperti masa sekarang dan akan dianggap zalim jika lakukan penahanan penyokong atau pengikut LTTE ketika itu.. skrg ini la masa yg bersesuaian.. kerana mereka lebih berani menonjolkan diri dan membuat pengakuan terang terangan seolah olah mencabar pihak berkuasa..lagi pun mereka ini telah dipantau sekian lama dan membimbangkan jika lambat dibendung ia semakin berleluasa.. perkara ini tidak sepatutnya dipolitikkan.. kerana ini isu keselamatan negara! Pihak berkuasa tidak akan berkompromi dengan mana2 pihak demi keamanan dan keselamatan negara! Sekian!

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.