Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Wednesday, October 9, 2019

KESAH ULAMA2 PAS "KLEPET" PENEROKA FELCRA BUKIT TANDAK

*KESAH ULAMA2 PAS "KLEPET" PENEROKA FELCRA BUKIT TANDAK*

Berikut adalah beberapa nota penting dalam isu tanah Felcra Buit Tandak Rantau Panjang Kelantan:

1) Kesemua 348 peneroka telah dijanjikan 6 ekar tanah seorang pada awal penerokaan. Masing2 telah pun membayar segala yg patut dibayar 
2) Masing2 peneroka dapat lot rumah dan ada yg dpt geran bagi lot tanah mereka. 
3) Pemeberian geran bagi 6.ekar tertangguh begitu lama dari zaman Mat Yaakob UMNO sampai skrg. Peneroka2 masih tak dpt geran. Namun, peneroka terus menerus menuntut janji yang diberikan kepada mereka tanpa berhenti walaupun sudah hampir 40 tahun 
4) Pada zaman  ulama2 PAS pro UMNO skrg ini, telah diambil 3 ekar, kemudian dijanjikan 3 ekar sahaja kpd peneroka. Ertinya Peneroka telah dirompak separuh dari tanah yg dijanjikan kepada mereka sejak awal. 
Dengan kata lain, di bawah Mat Yaakob ulama PAS sekarang di rembat 3 ekar bagi kat orang lain. Peneroka2 cuma boleh ambik 3 ekar sahaja. 
5) Kemudian ulama2 PAS buat cerita Hindustan kononnya peneroka2 ni ahli.koperasi dan hanya dapat dividen semata-mata. Sedangkan segala2 telah terdokumentasi dan jelas. Tiada keraguan.  
Sesiapa yg bodoh sila lah percaya cakap.ulama2 PAS. Ahli dia sendiri dia kelentong 11 tahun lebih kata takda hubungan dgn UMNO. Inikan pula peneroka2 Bukit Tandak. 
6) Mungkin tanah ni diorang nak lelong utk bayar hutang cetak Harakah dgn hutang Rameli M. Kita tidak tahu.
Dibawah penerangan yg lebih jitu dan halus dari Ustaz Che Ibrahim:



KESIMPULAN: Ulama2 PAS menunjukkan sikap sebenar mereka yakni tamak dan suka menipu. Ulama2 PAS. Demi wang dan dunia, mereka akan menipu dan mereka akan jual agama.

Mereka sanggup ambil setengah tanah peneroka miskin Bukit Tandak ni utk dijual pada orang yg tidak dikenali (bukan utk pembangunan) dan melanggar janji,

Ini contoh jelas perangai menipu ulama2 PAS.

Ulama2 PAS Tidak Mewakili Islam.

Kalau duit YAPEIM mereka boleh rompak, inikan pula tanah Bukit Tandak

SEKIAN

TULANG BESI
www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.