Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, October 29, 2019

LAPORAN TULANG BESI TERHADAP RAJA PETRA KAMARUDDIN KPD UNIT PEMANTAUN HINA ISLAM JAKIM


*LAPORAN TULANG BESI TERHADAP RAJA PETRA KAMARUDDIN KPD UNIT PEMANTAUN HINA ISLAM JAKIM*

Merujuk kpd perkara di atas, saya ingin membuat laporan terhadap blog Malaysia-Today dan pemilik blog yakni Raja Petra Raja Kamaruddin.

Blog ini mengandungi terlampau banyak isi yg menghina Islam bersumber dari ajaran anti hadeeth. Pemilik blog menjadikan ajaran anti hadeeth melata di dalam blog beliau.

Juga, pendirian beliau berkenaan kewajiban memakai tudung juga amat membahayakan. Pemilik blog Raja Petra MENOLAK SAMA SEKALI kewajiban memakai tudung untuk wanita2 Islam.

Dari artikel “Inventing New Religious Rituals”( https://www.malaysia-today.net/…/inventing-new-religious-r…/)

TERJEMAHAN: Biarpun dia tidak pernah bertemu Aisyah sebelumnya dia mengenali Aisya sbg salah seroang isteri2 Nabi SAW disebabkan tudung yg dipakai oleh Aisyah. Di zaman itu, hanya isteri2 Nabi sahaja yang memakai tudung utk membezakan mereka dari wantia2 lain. (akhir terjemahan)
Hukum memakai tudung hanya diwajibkan kepada para isteri2 Nabi sahaja dan bukan kepada seluruh wanita2 Islam”
Penmdirian beliau diulangi lagi dalam artikel “The Great Tudung Debate” di mana beliau mendedahkan kaedah pentafsiran beliau dl hal berkait dgn Al Quran dan Sunnah:

“TERJEMAHAN: Kita tidak mentafsir Al Quran. Saya hendak mencadangkan kaedah yg lebih mudah. Yakni, bagaimakah kalua kita hanya membaca nya (AL Quran) dalam Bahasa Arab dan melihat terjemahan kpd ayat2 tersebut dgn lebih teliti, supaya kita dapat memahami maksud ayat tersebut. KITA TIDAK PERLU TAHUPUN BAHASA ARAB” (akhir terjemahan)

Dengan kata lain, bukan sahaja Raja Petra berbohong dlm perkara agama, beliau juga mengajar kpd umum kaedah mentafsir Al Quran yg songsang. Mustahil tafsiran Al; Quran dapat dilakukan dari terjemahan krn terejemahan Al Quran itu sudah satu bentuk tafsiran. Dan tiada terjemahan Al Quran yg 100% tepat serta memerlukan penerangan dari ahli2 ilmu kalau kita hendak memahaminya.

Seterusnya beliau menyiarkan sebuah artikel dari seorang anti hadeeth bernama Quran Reader di bawah tajuk “The Great Tudung Debate 2” yg secara terangan menuduh pemakaian tudung itu berasal dari ajaran Kristian dan Yahudi.


Ini adalah satu tuduhan yg amat jahat memandangkan golognan anti hadeeth sentiasa membuat tuduhan bahawa Hadeeth2 Nabi SAW itu adalah pemalsuan yg dilakukan oleh Yahudi dan Nasrani.


Berkali2 Raja Petra telah ditegur tapi dia masih berkeras dgn pegangan beliau yg menidakkan kewajiban memakai tudung.

Raja Petra Kamaruddin juga kerap menyiarkan artikel2 dari penganut2 anti hadeeth yg suka membuat tuduhan2 jahat terhadap Islam dan hadeeth2 Nabi SAW.

Misalnya:

1) Artikel bertajuk ”Mohammadanism And Religion” yg ditulis oleh seorang Anti Hadeeth bernama True Muslim yg menuduh bahawa Kaabah itu didirikan mengikut ajaran dari agama Majoosi 
2) Artikel bertajuk Ällah and his Evengelist” yg menuduh Hadeeth Nabi SAW itu menyebabkan umat Islam membezakan antara org Islam dgn orang kafir. Maksudnya sesiapa yg menolak hadeeth Nabi SAW akan boleh menerima sesiapa sahaja sbg rakan dlm beriman tak kira agama mahupun kepercayaan. 
3) Salah seorang kolumnis beliau adalah Farouk A Peru seorang yg terkenal sbg penganut anti hadeeth. Farouk ini pernah berkempen mahu menukar solat Jumaat dari hari Jumaat kpd hari Sabtu.

Banyak lagi artikel2 dari penganut anti hadeeth yg disiarkan oleh Raja Petra di dalam blog beliau selama blog beliau wujud.

Sikap anti Islam Raja Petra amat bahaya kerana Raja Petra mengaku sebagai seorang Islam. Hasilnya adalah ramai org Islam akan terpengaruh dgn tulisan2 beliau yg sesat. Lebih2 lagi Raja Petra amat rapat dengan kepimpinan2 PAS terutamanya dgn Presiden PAS YB Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang sendiri.

Sekian

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

2 comments:

  1. Mungkin Bukan Salah nak mengandung, Tapi Salah bapak dia pukul serong... Tu Sebab la muncul manusia mcm ni...

    ReplyDelete
  2. Pimpinan pas lebai, walaun dan macai umno antara penyokong kuat rpk sebab hj hadi rapat dgn rpk dan rpk pertahankan si klepto najib. Jk hj hadi celaka dan laknatkan rpk, mrk akan ikut sama

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.