Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, November 11, 2019

Arwah Adib Bukan Seorang Sahaja yg Perlukan Keadilan

*Arwah Adib Bukan Seorang Sahaja yg Perlukan Keadilan*


Tun Faizal dalam akaun twitter nya menulis:
 Namun orang seperti Tun Faisal ini akalnya sempit. Hanya nampak orang2 dia sahaja yang layak mendapat keadilan dan kesaksamaan.

MARI INGATKAN TUN FAISAL

Masihkah kita lupa Arwah Uthman Talib yg dibunuh sewaktu menampal poster pada Pilihanraya Kecil 1985 adalah yang paling memerlukan keadilan dan wajib disiasat. Sehingga sekarang tak dengar orang2 UMNO minta keadilan kpd arwah Uthman Talib.

Tulang Besi telah melancarkan Petisyen utk Asy Syahid Uthman Talib yg boleh di klik di sini. Dijemput para pembaca sekelian menandatangani petisyen ini.


Begitu juga mangsa2 Memali yg berbangsa Melayu dan beragama Islam. Juga memerlukan pembelaan.

Juga kpd Mustakhizah, perempuan Melayu yg terkorban yg terkait dgn orang2 berkuasa pada masa itu. Mustakhizah adalah perempuan Melayu Islam didapati mati.

Bagaimana pula dgn Altantunya Saribbu yg mana beliau adalah seorang perempuan Islam walaupun bukan Melayu. Kematian beliau sehingga sekarang tiada khabar berita dan siasatan

Mengapa hanya arwah Adib yg dibisingkan?

Ini setakat kes kes yg kita tahu. Ada lagi kes dari mereka yang tidak dikenali tetapi menjadi mangsa kezaliman yang kita tidak tahu.

Jawapnya, isu Adib adalah isu politik perkauman PAS-UMNO. Itu sahaja. Utk menambah undi dan sokongan dari orang Melayu.

Yg lain2 itu merugikan UMNO dan PAS sehingga Altantunya yg beragama Islam itu sendiri tidak diendahkan. Padahalnya, Altantunya adalah Islam dan layak mendapat bantuan orang Islam.


DIAMBIL DARI ALAM MAYA


Semua ni nak tuntut justice...

1) Altantuya Saribuuu
2) PI Balasundram
3) Teoh Beng Hock
4) Hussein Ahmad Najadi
5) Kevin Morais
6) Sirul
7) Azrul
8) Mh370
9) Mh17
10)Heli Datok JJ
11) Timbalan KP Kastam Dato
Saharuddin
12) Pegawai Konsul Diplomat Msia di
kena bunoh di Madagascar
13) Noritta Samsudin

Anggaran 520 orang
Asyik nak tuntut arwah adib je...yg kat atas tu,masih ramai yg belum di tuntut.

KESIMPULAN

Ramai lagi yg perlu disiasat dan di berikan keadilan.

Bukan hanya arwah Adib sahaja.

TULANG BESI







www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp

Saturday, November 9, 2019

PAS SUDAH MENJADI PARTI SEKULAR

*PAS SUDAH BERTUKAR JADI PARTI SEKULAR*

Akhirnya, segala pegangan Islam PAS selama 60 tahun levbih berjaya dibersihkan oleh MCA dalam sekelip mata. Untuk bersama dengan MCA dan UMNO, Presiden PAS telah membuat beberapa deklarasi:

1.0 Menafikan hukum syariah dan hukum hudud boleh dilaksana di Malaysia
2.0 Boleh mengundi calon bukan Islam mengatasi calon Islam
3.0 Hudud dan Syariah bukan lagi hukum yg penting dalam perjuangan PAS.
4.0 Kehendak Barisan Nasional lebih tinggi dari Al Quran, Hadeeth, Ijma dan Qiyas
BARISAN NASIONAL MENGATASI KEHENDAK ALLAH


Apa sahaja yang Allah SWT telah firmankan dalam Al Quran nampaknya diletak oleh PAS dan Haji Hadi di bawah keputusan SYURA BARISAN NASIONAL



Asalnya dahulu PAS berkehendak memutuskan hubungan dgn DAP kerana dikatakan DAP menghalang PAS mendaulat hukum Allah SWT.

Maka, mereka2 yg menolak janji UMNO dan Barisan Nasional utk meminda RUU355 adalah dianggap sebagai khadam DAP serta menolak hudud.


Kumpulan yang terdiri dari Muhammad Sabu, Dr Hatta Ramli, Hanipa Maidin dsbnya dibuang dan difatwakan sesat oleh Dewan Ulama PAS sebelum pemilihan tahun 2015 itu.

Nampaknya, sekarang PAS telah berbuat apa yang difatwakan sesat oleh Dewan Ulama PAS pada tahun 2015.


PAS SUDAH MENJADI PARTI SEKULAR



Dengan PAS membuang hukum syariah dan hukum Islam maka PAS sudah pun menjadikan parti mereka sekular.

Malahan, PAS sudah tiada beza dengan parti2 sekular lain dalam Barisan Nasional seperti PPP dsbnya.

Ahli2 PAS sepatutnya keluar dari PAS kerana PAS akan jatuh menjadi parti2 lain di Malaysia yang berideologi sekularisma.

TULANG BESI


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp

Saturday, November 2, 2019

KEMUNAFIQAN ULAMA2 PAS TERSERLAH SUDAH

Sewaktu PRK Cameron Highlands, ulama2 PAS telah mengeluarkan fatwa secara terbuka bahawa haram bagi mana2 umat Islam mengundi calon bukan Islam. Ke sana ke mari ulama2 PAS mendendangkan fatwa tersebut.

Selepas itu pimpinan2 PAS menyuruh memusuhi DAP serta orang2 bukan Islam yg serta menyemarakkan kempen boikot barangan bukan Islam yg dipanggil #BMF.


PAS dah jadi parti perkauman dan parti yg menyemai perasaan benci sesama kaum di Malaysia. 

TIba2 dalam PRK Tanjung Piyai P165 PAS keluar menyatakan sokongan kepada calon MCA yg berbangsa Cina dan berakidah membenci Islam serta hudud secara terbuka.

Apa sahaja yg PAS tuduh DAP lakukan dilakukan oleh MCA malahan dengan lebih buruk dan teruk.

Namun, utk MCA, PAS berkempen dan menyokong.

Untuk DAP PAS menentang.

Ini petanda jelas bahawa PAS adalah parti lidah bercabang serta ulama2 PAS adalah munafiq.


Mereka menjual agama utk kepentingan dunia. Kalau MCA boleh disokong oleh PAS bermaksud DAP juga boleh disokong kerana pendirian DAP dan MCA akan2 sama dan tidak banyak berbeza. 

PENDIRIAN PAS MENGIKUT HAWA NAFSU BUKAN MENGIKUT AGAMA

Ulama2 PAS sebenarnya mengeluarkan fatwa dan pendapat mengikut hawa nafsu mereka. Namun disebabkan mereka diberi gelaran ulama maka ramai tertipu kononnya mereka bercakap atas dasar agama

Hakikatnya mereka cuma menyatakan pendapat mereka yg sesuai dgn hawa nafsu dan kepentingan dunia mereka semata-mata. Tiada langsung perkiraan utk kepentingan agama mahupun akhirat.

Tidak tahu sehingga bila ahli2 PAS akan terus tertipu dgn ulama2 mereka yang jelas melakukan kerja seperti dajjal

SEKIAN

TULANG BESI.




www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Read more!(Selanjutnya)
Share on whatsapp
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.