Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, November 11, 2019

Arwah Adib Bukan Seorang Sahaja yg Perlukan Keadilan

*Arwah Adib Bukan Seorang Sahaja yg Perlukan Keadilan*


Tun Faizal dalam akaun twitter nya menulis:
 Namun orang seperti Tun Faisal ini akalnya sempit. Hanya nampak orang2 dia sahaja yang layak mendapat keadilan dan kesaksamaan.

MARI INGATKAN TUN FAISAL

Masihkah kita lupa Arwah Uthman Talib yg dibunuh sewaktu menampal poster pada Pilihanraya Kecil 1985 adalah yang paling memerlukan keadilan dan wajib disiasat. Sehingga sekarang tak dengar orang2 UMNO minta keadilan kpd arwah Uthman Talib.

Tulang Besi telah melancarkan Petisyen utk Asy Syahid Uthman Talib yg boleh di klik di sini. Dijemput para pembaca sekelian menandatangani petisyen ini.


Begitu juga mangsa2 Memali yg berbangsa Melayu dan beragama Islam. Juga memerlukan pembelaan.

Juga kpd Mustakhizah, perempuan Melayu yg terkorban yg terkait dgn orang2 berkuasa pada masa itu. Mustakhizah adalah perempuan Melayu Islam didapati mati.

Bagaimana pula dgn Altantunya Saribbu yg mana beliau adalah seorang perempuan Islam walaupun bukan Melayu. Kematian beliau sehingga sekarang tiada khabar berita dan siasatan

Mengapa hanya arwah Adib yg dibisingkan?

Ini setakat kes kes yg kita tahu. Ada lagi kes dari mereka yang tidak dikenali tetapi menjadi mangsa kezaliman yang kita tidak tahu.

Jawapnya, isu Adib adalah isu politik perkauman PAS-UMNO. Itu sahaja. Utk menambah undi dan sokongan dari orang Melayu.

Yg lain2 itu merugikan UMNO dan PAS sehingga Altantunya yg beragama Islam itu sendiri tidak diendahkan. Padahalnya, Altantunya adalah Islam dan layak mendapat bantuan orang Islam.


DIAMBIL DARI ALAM MAYA


Semua ni nak tuntut justice...

1) Altantuya Saribuuu
2) PI Balasundram
3) Teoh Beng Hock
4) Hussein Ahmad Najadi
5) Kevin Morais
6) Sirul
7) Azrul
8) Mh370
9) Mh17
10)Heli Datok JJ
11) Timbalan KP Kastam Dato
Saharuddin
12) Pegawai Konsul Diplomat Msia di
kena bunoh di Madagascar
13) Noritta Samsudin

Anggaran 520 orang
Asyik nak tuntut arwah adib je...yg kat atas tu,masih ramai yg belum di tuntut.

KESIMPULAN

Ramai lagi yg perlu disiasat dan di berikan keadilan.

Bukan hanya arwah Adib sahaja.

TULANG BESI







www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

2 comments:

  1. Berkenaan serangan org2 umno terhadap orang2 pas, hj hadi dah maafkan penyerang2 umno...... hinggalah pas kembali bergaduh dgn umno!!

    ReplyDelete
  2. Semuanya kepentingan politik.....bkn keadilan yg diharapkan rkyat or keluarga mangsa..wayang politik semata2 Nk undi haprak.....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.