Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Sunday, November 24, 2019

PENDEDAHAN RAHSIA MENGAPA PAS TAKUT ANWAR IBRAHIM JADI PERDANA MENTERI



*PENDEDAHAN RAHSIA MENGAPA PAS TAKUT ANWAR IBRAHIM JADI PERDANA MENTERI*

Kalau dilihat di kerusi2 yg PAS menang 2018 lepas, ia adalah kerusi2 di mana terdapat sokongan tradisi kepada PAS.

Kawasan2 ini juga antara yg paking keras dan ganas menolak Dr. Mahathir sewaktu Dr. M menjadi Perdana Menteri kali pertama dahulu.

Selama lebih 40 tahun, pengundi2 tegar PAS di kawasan2 ini dilatih dan diajar utk.membenci Dr Mahathir.

Misalnya, dlm PRK Arau 1996, apabila bocor rakaman Dr M. mengkritik Dr Harun Din maka penduduk2 Arau ramai2 menyokong PAS dan menumpaskan UMNO pada masa itu.

Apabila Dr.M menjadi calon Pakatan Harapan tahun 2018, tidak sukar utk jentera2 PAS mengekalkan sokongan mereka. Mrk cuma perlu mengingatkan kembali kpd kebencian mrk kpd Dr Mahathir yg sudah sekian lama diisemai dan tumbuh dengan subur.

Namun, ini berbeza dgb Anwar Ibrahim. Pengundi2 tradisi PAS belum pernah dilatih membenci Anwar Ibrahim sejak zaman berzaman.


Malahan, sejak 1999 sampailah 2013 pengundi2 tegar PAS dilatih utk menyokong Anwar Ibrahim. Pada tahun 2018 pun Anwar tidak diserang krn beliau dalam penjara masa itu.


Sekiranya Anwar mengganti Dr.M maka PAS amat runsing ramai pengundi dan penypkong mrk akan kendur dan akan beralih kpd PH.

Ini krn faktor membenci Dr Mahathir sudah tidak wujud lagi di kalangan psnyokong dan pendokong mereka pada masa itu.

Ini bakal menyebabkan banyak kerusi PAS tumbang serta negeri2 spt Perak, Kedah dan Kelantan beralih kpd PH.

Atas sebab itulah Haji hadi begitu beriya iya hendakkan Dr Mahathir kekal.

Tapi nampaknya BN dah mula sabotaj Haji hadi dan PAS. Mungkin UMNO nampak mrk sudah tidak perlu kepada PAS lagi skrg ini.

PAS MUNGKIN AKAN DITENDANG DARI MUAFAKAT NASIONAL SEBELUM PRU15

Kalau Anwar Ibrahim menjadi PM, maka PAS sudah pasti menjadi parti yang menghampiri kematian dan jangka hayat akhir. Nilai PAS di dalam Muafakat Nasional akan menjadi semakin kecil dan pinggiran.

Hari ini Zahid hamidi mendedahkan bahawa idea utk mencalonkan MCA di Tanjung Piai datang dari Haji HAdi Awang sendiri bukan dari BN atau UMNO.

Zahid berkata:





Ini mungkin langkah pertama UMNO di dalam usaha mereka utk membuang PAS. PAS sudah hampir pasti tidak akan memberi kerusi2 Melayu kpd UMNO yg mereka menangi dan kerusi2 lain juga.

Sebelum mereka teruskan dgn rundingan pembahagian kerusi, lebih baik mereka buang PAS terlebih dahulu. Ini mungkin langkah awal Zahid utk membuang PAS.


TULANG BESI













www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

5 comments:

  1. Yg bersahabat ketat dgn dapigs akan ditolak sama sekali pru15.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang pasti PAS + IKATAN = GAGASAN SEJAHTERA @ PIGS hahaha!!! Sendiri dilaknat Allah sebagai babi penjual agama nak tuduh orang lain pulak????

      Sedar dirilah korang sendiri tu babi!!!

      Delete
  2. Yang bersahabat dengan kafir yang terang2 tolak hudud seperti MCA pulak masuk syurga? Sonsang betul akidah ko ni!

    Nick.
    Cape Tiger.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biase la bro. Selain Dah diajar Benci org Samapai mati, mereka jugak Dah dilatih utk Terima ape Yg lebai cakap. TaK bleh lawan. Kalau lebai ajak masuk lobang jamban ke, pikul biawak hidup ke, kena walak. Sedangkan cakap sesat pun Dah neraka, ni kan plak lawan cakap olamak Dia org. Senang cakap, Sokong mca dgn jho low syurga. Sokong dap neraka.

      Delete
  3. Banyak sangat "mungkin"...asyik berprasangka...akhirnye sendiri yg jadi khadam xperasan...hahaha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.