Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, December 12, 2019

SEGALA PERANCANGAN AZMIN SETAKAT INI TELAH GAGAL


*SEGALA PERANCANGAN AZMIN SETAKAT INI TELAH GAGAL*


Ramai terkejut dgn sikap Azmin Ali yg mengamuk dan menggunakan program kerajaan untuk menyerang Anwar Ibrahim. Dalam Kongress PKR, siap keluar dewan bersama-sama juaknya dan membuat Press Conference di Hotel berdekatan mengadu knonnya dia diserang.

Juak2 pemudanya mencuba utk merampas kuasa dengan mengadakan undi tidak percaya kepada Ikhmal tapi berjaya digagalkan. Akhirnya mereka cuma mampu menjerit dan berbuat kacaau di pintu masuk.

Jelas sekali percubaan utk memecahkan PKR. Adengan keluar dewan Azmin Ali itu cuma diikuti oleh beberapa orang perwakilan sahaja. Yg ramai mengikut Azmin hanyalah ahli2 MPT yg terhutang budi kepada Azmin kerana membiayai kempen mereka sewaktu pemilihan PKR tahun lepas sahaja.

Usaha Azmin Ali utk memecahkan PKR kepada dua bahagian ternyata gagal. Lebih 90% PKR masih kukuh dan utuh bersama2 dengan kepimpinan Anwar Ibrahim.

Usaha untuk menamppakan Anwar Ibrahim lemah dan sudah hilang penguasaan kepada parti juga gagal kerana sehingga habis Kongress, ahli2 dan perwakilan utuh bersama Anwar Ibrahim.

Tian Chua juga bersikap seperti kebudak-budakkan kerana waktu dia menggulung, dia memohon perwakilan2 mengenang jasa mantan2 pemimpin PKR yang ada rekod mengkhianati PKR atas dasar mendapat laba dan habuan dari musuh seperti Ezam Mat Nor, Hamdan Taha dsbnya. Sekaligus dia memberi signal bahawa akan berlaku pengkhianatan oleh kumpulan beliau dalam PKR.

Apa yg berlaku adalah sebaliknya. Azmin Ali pula mendedahkan kepada umum bahawa penguasaan beliau kepada parti adalah terbatas. Beliau cuma mampu membuat kacau sahaja di dalam Kongress tetapi tidak berjaya menghalang perjalanan Kongress sama sekali.

Perhimpunan di Renaissance juga mendedahkan kebodohan dan kedunguan beliau dan kumpulan beliau. Kononnya, beliau adalah salah seorang yang menubuhkan PKR di tempat yang sama sedangkan beliau tidak dibenarkan masuk ke dewan Renaissance sewaktu penubuhan PKR sama sekali.

Paling tinggi pun, beliau membuktikan beliau cumaa mampu membuat bising dan memalukan diri sendiri di dalam parti. Tidak lebih dari itu.

Namun, seluruh parti masih dalam gengaman Anwar Ibrahim. Ini bermaksud sekiranya Azmin Ali mahu membuat haluaan baru, maka hanya segelintir sahaja dari PKR akan mengikut beliau.

Kejadian-kejadian sewaktu Kongress ini adalah kegagalan Azmin Ali memecahkan PKR supaya dapat merampas separuh dari kekuatan PKR untuk mengikut beliau.

Malap sungguh masa depan beliau dalam politik Malaysia.

Benar sungguh perasaan hati Kak Wan Azizah Wan Ismail apabila Kak Wan menolak sama sekali penyertaan Azmin Ali di dalam penubuhan PKR 20 tahun dahulu. Kalaulah Anwar Ibrahim mengikut gerak hati Kak Wan, nescaya parti ini tidak menjadi kacau bilau seperti sekarang.

*TULANG BESI*



www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

3 comments:

  1. Sebenarnya Aku nak PKR yg lama, Yg bersatu lawan musuh Yg sama. Saling hormat menghormati. Sampai sekarang Aku tak paham, Aoe yg berlaku dlm PKR. Pasal, Bila Dengar Belah sini, mcm betul, Yg Sana mcm masuk akal. Tapi fakta penjara tu buat Aku rasa Belah Azmin tU dah Kurang sikit nak yakin. Kalau Yg mcm zuraidah tU Aku tak heran sgt, pasal Di pun Dari dulu Aku Dengar akan langgar Sape Yg ade depan dia. Bila tian chua pun Dah melencong ke sana, nampak mcm ade Yg tak kena la. Anwar pun Kena berkeras jugak la, sebagai bos, Kena jugak la tunjuk, sabar tU sabar, tapi kalau dibiar melarat, bahaya, mcm kurap, sikit sedap Digaru. Tapi kalau Dah penuh Satu Badan. Larat ke nak Dilayan. Sampai nak tido pun tak bleh... Tapi Aku Harap sgt la yg keputusan yg diambil oleh Rafizi tU cuma sementara.. Kita perlu irg seperti Dia dlm kerajaan... Tolong Jgn nafikan usaha dia masa dulu.

    ReplyDelete
  2. Knp polis bertindak ke atas anwar dgn begitu cepat dan berani sekali tapi berdolak dalik dlm kes semburit azmin? Sedangkan PH berkuasa sbg kerajaan. Bukan spt 1998 dimana PM masa tu ialah maharaja dr mahathir dan kerajaan yg memerintah pada masa itu ialah BN . Timbalan PM pula dr wan azizah, bukan calang2 individu. Adakah krn polis bertindak atas kehendak dan restu Tun dlm kedua2 kes anwar dan azmin? Jgn biar Tun bertindak zalim sekali lg pada hal majlis presiden PH mempunyai KUASA SEPENUHNYA utk menghalang beliau. Majlis presiden PH jangan jadi dayus!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.