Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, April 6, 2020

Belum Apa2 Duta Timur Tengah Dah Tertangkap Menipu!!!

*Belum Apa2 Duta Timur Tengah Dah Tertangkap Menipu!!!*

Surat bertarikh 26 March 2020 yang dihantar oleh Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang kepada pemimpin-pemimpin Gerakan Islam di atas cuba untuk menerangkan perubahan politik yang baru berlaku di Malaysia.

Malangnya, kandungan surat tersebut penuh dengan pembohongan dan penipuan serta fitnah disamping kesilapan2 tata bahasa Arab yang bersifat kebudak-budakkan. Mengikut rakan-rakan yang mahir Bahasa Arab, dari sudut Nahu sekalipun terdapat banyak kesilapan dan kesalahan. Misalnya, Muannas dan Muzakkar pun berterabur dan banyak kesalahan.

Oleh kerana tuduhan yang terkandung dalam surat tersebut tersangat dahsyat, gerakan-gerakan Islam di Timur Tengah terpaksa merujuk kembali kepada Anwar Ibrahim dan Partai Amanah untuk penjelasan. Mereka sendiri tidak dapat menerima tuduhan berat dalam warkah tersebut dan mereka terpaksa menyiasat serta mendapat kepastian.

Sudahlah penggunanaan Bahasa Arab dalam surat tersebut adalah buruk menjadikan kandungan surat tersebut seperti gurauan dan cerita lawak menyebabka kandungan surat tersebut diragui sama sekali.

Antara fitnah2 terbesar yg terkandung dalam surat yg begitu buruk tatabahasa Arabnya adalah:

1) Kononnya Anwar Ibrahim adalah ditaja Freemason dan gerakan Yahudi antarabangsa
2) Kononnya pertukaran PM kepada Dato Seri Anwar Ibrahim adalah proses pintu belakang sedangkan ianya adalah persetujuan antara pemiimpin2 PH sebelum pilihanraya lagi
HAJI HADI MEMANG BIASA MENIPU DAN BERBOHONG. DIA BUKAN ULAMA

Perangai menipu Haji Hadi Awang sudah maklum dan terbukti sejak tahun 2008 lagi. Beliau telah mengaku tidak pernah bertemu Abdullah Ahmad Badawi dlm gelap tapi akhirnya terdedah juga oleh Pak Lah sendiri.

Dan selepas itu banyak lagi penipuan demi penipuan yg dilakukan oleh Presiden PAS itu. Haji Hadi Awang menipu ahli2 PAS selama 11 tahun berturut-turut kononnya tiada komplot dlam gelap antara PAS dan UMNO. Akhirnya terdedah juga bahawa Haji Hadi kerap bertemu dgn UMNO membincangkan kerajaan perpaduan.

Mulut Haji Hadi penuh penipuan dan fitnah dan ia terserlah dalam kandungan surat ini. Dengan kata lain, tidak hairanlah Haji Hadi Awang boleh menulis surat sebegini teruk kerana perrangai berbohong dan menipu beliau sudah kita maklum sejak dahulu lagi.

CINA DAP LEBIH BOLEH DIPERCAYAI

Sebusuk2 DAP mereka tidak pernah mungkir janji dan berbohong serta khianat. Namun berbanding Haji Hadi yang mulut sentiasa menyebut ayat Quran dan Hadeeth tapi mulut penuh penipuan dan pembohongan.

Haji Hadi sanggup berkerjasama dengan Semburit Sandakan demi mendapat kuasa. Islam entah ke mana.

PAS bukan lagi parti Islam tapi sudah menjadi parti gila kuasa dan gila pengaruh.

*TULANG BESI*


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

2 comments:

  1. Langkah pintar muhyiddin utk trap hj hadi! Skrg hj hadi dan beberapa lebai lagi dah mendapat jawatan dlm kerajaan tebuk atap, mereka dah tak boleh kritik sebarang tindakan kerajaan. Halal atau haram mrk kena restu dan redha. Mana ada menteri/vvip kerajaan resign jika tak bersetuju dgn tindakan kerajaan. Telan saja lah......

    ReplyDelete
  2. Mungkin juga langkah sumbang.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.