Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, April 21, 2020

Kerajaan PN Pun Izinkan Perhimpunan Awam Masa Wabak Corona Rupanya

*Dr Kamarul Yusoff yang Nyanyuk Rupanya"

Bersungguh-sungguh Dr Kamarul Yusoff mempertahankan kebodohan Menteri-Menteri kerajan pintu belakang ini.

Yang terbaru, dia cuba menggunakan kata-kata Dr. Lee Boon Chai, mantan Timbalan Menteri Kesihatan, untuk menyanggah Dr. Dzulkiflee Ahmad.

Secara mudahnya, dia kata Dr. Lee Boon Chai sendiri mengesahkan Kementerian Kesihatan masih mengizinkan perhimpunan awam walaupun pada masa itu keadaan COvid 19 dilihat serius di negara-negara lain.

Malangnya, mungkin akibat kenyanyukan, Dr. Kamarul Yusoff tak sedar bahawa kerajaan pujaan beliau yang bersifat pintu belakang itu sendiri mengizinkan perhimpunan awam selambat 6 March 2020.

Sila rujuk keratan Akhbar di bawah sebagai rujukan:

Untuk muka penuh, sila pergi ke akhir posting.

Rasanya Dr Kamarul harus berjumpa pakar perubatan untuk mengubat penyakit nyanyuk beliau segera sebelum parah.

Lagi best, pada 14 March 2020, Perdana Menteri boleh pergi main golf sewaktu keadaan Covid19 sudah semakin serius.

NAJIB PUN DAH NYANYUK JUGA KOT?

Di bawah adalah balasan Twitter Ir. Khalid Samad berkenaan isu ini. Najib seolah-olah mahu menyalahkan Dr Dzulkiflee Ahmad padahal perhimpunan awam itu terletak bawah kuasa Mantan Menteri Dalam Negeri, Tan Sri Muhyiddin Yaasin:



KESIMPULAN:

Kerajaan PN ini memang layak dipanggil PNipu.

Menteri-menteri semuanya bersifat bodoh dan kebudak-budakkan.

Malahan, orang-orang lama UMNO sendiri pun sudah hilang sabar melihat perangai kebudak-budakan Menteri-Menteri PN ini. Setiap hari ada sahaja serangan ke atas PN oleh veteran-veteran dan tokoh-tokoh UMNO.

Apa lah nasih rakyat Malaysia dan orang Melayu Malaysia dapat kerajaan macam ni.

Apa nak kata, sudah nasib badan!!!

*TULANG BESI*




www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

7 comments:

  1. Jelas dan nyata mrk tak peduli nasib raykat. Tiada arahan dan SOP yg perlu raykat patuhi sejak kes pertama dan sejak amaran terakhir pihak WHO.

    ReplyDelete
  2. Perhimpunan apa yg diluluskan oleh kerajaan pn yea?

    ReplyDelete
  3. Admin, perhimpunan apa yg diluluskan oleh kerajaan pn?
    Nak belasah mrk balik nie...
    Kesian yb khalid asyik kena jer!!!

    ReplyDelete
  4. Knp muhyiddin diam saja ttg kelulusan ijtimak tabligh? Dia menteri KDN masa tu (ya,kerajaan PH). Sudah tentu kuasa meluluskan perhimpunan terletak dalam tangan beliau. Come on muhyiddin, be a man. Mengaku sajalah! Anda yg meluluskan program tabligh tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Skrg dia pm8.
      Tentang kesihatan rakyat dia perlu mendengar nasihat menteri kesihatan dan pihak kkm.Nampaknya dia mendengar dan hormat nasihat yg diberi.

      Masa kerajaan ph...menteri kesihatan tak bagi apa2 nasihat kpd kerajaan WALAUPUN pihak WHO dah bagi amaran DARURAT KESIHATAN DUNIA pd 31jan2020 dan wakil WHO utk asia pasifik memberi amaran keras terakhir kpd malaysia pd 12feb2020.
      Jawapan menteri kesihatan ph..jgn peduli sgt amaran WHO takut raykat panik. Keadaan terkawal?!

      Sejak kes pertama dlm sidang media(pc) mrk tak pernah sebut social distancing, larangan berhimpun atau apa2 nasihat berguna utk dipatuhi oleh rakyat. Apatah lagi kpd kabinet ph?!
      Pengerusi MKN adalah pm7 masa tu. Dia alu2kan kdtgn 1juta pelancung china dan berlawak mana nak letak mrk...kandang lembu?

      Tak kan lah mat sabu yg perlu bagi nasihat kpd pengerusi MKN ttg wabak?
      Tak kan lah muhdin yasin yg perlu bagi nasihat kpd pm7 jika menteri kesihatan kata terkawal dan pedulikan amaran pihak WHO.

      TAK GUNALAH ADA MENTERI KESIHATAN JIKA GAGAL MEMBERI NASIHAT YG BERGUNA KPD KABINET SEDANGKAN PIHAK WHO DAH BNYK KALI MEMBERI AMARAN.

      Tengok muka dan kenyataannya dah nampak jenis seorg yg ego dan merasakan dirinya yg terbaik...hmmmm

      Delete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.