Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Sunday, April 12, 2020

Percubaan Kamarul Yusoff Memburukkan Dr. Musa Gagal Sama Sekali

*Percubaan Kamarul Yusoff Memburukkan Dr. Musa Gagal Sama Sekali*


Kamarul Yusoff telah melancarkan serangan bertubi-tubi bersama2 HARAKAH ke atas Dr. Musa Nordin lantaran sikap lantang Dr Musa Nordin mengkritik Menteri2 PN khasnya Zuraida kerana berbuat "kerja bodoh" dengan berkumpul ramai-ramai membasuh jalan dengan memakai PPE yang amat diperlukan.  Dr Musa dilaporkan berkata:




Klik Imej Utk Membesarkannya

Hasilnya, juak-juak PAS telah bangun dan menyerang Dr. Musa. Lebih lebih lagi Dr. Musa bersifat lantang mengkritik kerajaan kerana kurangnya bantuan dari penyediaan pakaian PPE bagi mereka-mereka yg berkerja di barisan hadapan Covid 19 ini.


Peluang ini diambil juak2 PAS terutamanya Harakah dan pengikut-pengikut PAS seperti Kamarul Yusoff menyerang Dr. Musa Nordin. Serangan mereka berputar sekitar kedudukan Dr Musa yang pernah menjadi Penasihat kepada mantan Menteri Kesihatan pada zaman PH dan juga kelantangan Dr. Musa mengkritik BN dan Najib serta Kamarul Yusoff sendiri menuduh beliau sebagai pro DAP.

Rata2 penyokong PAS termakan dengan serangan-serangan dangkal ini namun rakyat umum memandang jijik ke atas serangan ini.

Telah terbukti Dr. Musa jauh lebih berjasa di dalam sektor kesihatan di negara ini terutamanya dalam usaha memerangi wabak COvid 19. Manakala, Kamarul Yusoff boleh dikatakan jasa beliau hampir kosong dan hanya pandai mengutuk dan memfitnah. Sila lihat table di atas.

Rupa-rupanya Professor Kankung UUM ini tidak lebih penulis jahat bagi pihak PAS dan PN yang mahu membela Menteri2 mereka yang berbuat kerja bodoh sewaktu musim Covid 19 ini sahaja. Maka diserang dan dinista akan Dr. Musa semahunya sedangkan dari segi jasa dan rekod, Dr Musa jauh lebih baik dan berjasa berbanding Professor Kangkung yang hanya tahu memetik Keyboard sahaja.

Semoga Allah SWT memberi perlindunganNya kepada Dr. Musa Nordin sekeluarga. AMIN!!!

*TULANG BESI*


ps Adakah kita menolak DAP kerrana mereka berbangsa Cina. Adakah kita menyokong PN kerana PN adalah Melayu tidak kira dlm PN itu ada peliwat, penipu, pengkhianat, penjual agama dsbnya?

Inikah ajaran Islam?

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

11 comments:

  1. Prof KangKung yang penuh hasad dan negative thinking, amat memalukkan Uni yang keluarkan Phd kepada mamat nih...

    ReplyDelete
  2. Bila dh jadi walaun, yg berkelulusan PhD pun berfikiran sama seakan-akan walaun2 berkelulusan PMR.

    ReplyDelete
  3. Profesor kongkang kot.

    ReplyDelete
  4. Amat memalukan. Disaat rakyat bertungkus lumus melawan wabak, walaun ini dok sibuk berpolitik mcm ahli politik PN lain yg sibuk dok bahagi ghanimah....sial!

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by a blog administrator.

      Delete
  5. Berilah semua jawatan yg dipegang oleh dr musa kpd dr kangkong ni. Ini agaknya matlamat PN. Semua jawatan ketua glc dsb diagih2kan kpd politikus2 PN demi mengekalkan sokongan mrk, walaupun mrk tak layak. Muhyiddin dan kartel azmin gunting rambut mengikut formula umno utk kekal berkuasa. Pedulikan apa jd kpd negara....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi...itu janji palsu phanceng kpd raykat. Bukan sikit poliTIKUS phanceng dpt jwpn2 dlm glc.

      Lantaklah mrk nak letak siapa pon...asalkan jangan serupa mat sabuN dah lah. Habis mic terbang melayang....hihihi

      Delete
  6. Pas macam lancau

    ReplyDelete
  7. Terserlah kejahatan pada wajahnya.

    ReplyDelete
  8. Dia nie penasihat mantan menteri kesihatan ph kan??!!!

    Patutlah bangang!!!
    Kalau benar2 doktor sejak kes positif pertama covid19 dah ada SOP yg jelas kpd raykat.

    Syukurlah bangang ini tumbang bersama dgn KERAjaannya. Kalau tak.. apa lagi nasihat bangang yg dia akan nasihat kpd mantan menteri yg bangang tu??!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengah covid19 ini hebat melanda negara mantan menteri kesihatan ph cadang agar kerajaan benarkan pekerja sektor swasta bekerja semula. Utk pulih ekonomi katanya.
      Idea bangang!!!!

      Sebab itulah dpd kes pertama pd 25januari hingga atok tumbangkan kerajaan ph 22februari TIDAK ada SOP jelas utk panduan rakyat.

      Bodoh dan bangang!!

      Delete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.