Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, April 3, 2020

SUDAH TIDAK KEDENGARAN LAGI "BUY MUSLIM FIRST" SEKARANG INI!!!


*SUDAH TIDAK KEDENGARAN LAGI "BUY MUSLIM FIRST" SEKARANG INI!!!*

Suara Dr .Maza dan Dr Rora serta ISMA tidak kedengaran lagi menyuruh umat Islam membeli barangan Islam.


Kempen #BMF pun dah tak wujud lagi sekarang ni memandangkan tujuan utama kempen ini adalah untuk menjatuhkan kerajaan PH.

Kempen ini tidak pernah bertujuan untuk membela orang Melayu ataupun Islam.


Kempen ini semata-mata mahu memburukkan kerajaan PH dahulu dan menjatuhkan kerajaan PH.|


Mudah kita katakan kempen ini adalah kempen munafiq dan bohong tajaan Dr Asri dan ISMA.|||


ISMA itu sendiri pertubuhan yang menyamar Islam tapi sebenarnya memperjuangkan Assabiyyah sempit dan Ketuanan Melayu.



Pemimpin2 ISMA pun bukanlah mereka yang dikenali sebagai alim ilmuan Islam yang diiktiraf. Hanya sekadar ustaz2 biasa je pun.

Sudah dari awal Tulang Besi nampak kempen ini tidak ikhlas berdasarkan beberapa sebab:


1.0 BArangan2 yang banyak hendak diboikot itu adalah buatan "Multinational Corporations (MNC)". Ini petanda kempen ini adalah kempen membunuh diri mustahil pada masa ini kita boleh bersaing dengan MNC2 seluruh dunia.

2.0 Orang2 Melayu Islam sudah pun menggunakan barangan buatan Islam terutamanya berkaitan dengan bahan-bahan makanan dan kegunaan harian. Tidak perlu mengadakan kempen seperti ini lagi malahan ianya sia sia.

3.0 Kempen ini berasal dari kempen "Boikot Barangan Cina" yang dilancarkan oleh PAS dan mereka-mereka yang kecewa dengan kekalahan PRU2018. Hanya kerana takut didakwa dan ditangkap Polis kerana tuduhan menaikkan sensitiviti kaum maka ianya dirubah kepada "Buy Muslim First"

4.0 Syarikat bukan Islam di Malaysia banyak mengambil orang Islam sebagai pekerja. Kalau tutup syarikat-syarikat ini, adakah Dr MAza dan Dr Rora mahu mengambil pekerja-pekerja Melayu bekerja dengan mereka?

5.0 Kempen ini mendapat sokongan UMNO dan PAS secara terbuka menandakan ianya kempen berbau politik dan bukannya untuk membantu orang Melayu dan orang Islam.

6.0 Sudah terlampau banyak skim dan bantuan kerajaan untuk Bumiputra dan orang Melayu apa perlu lagi kempen seperti ini? Sepatutnya diperiksa mengapa program-program ini tidak membuahkan sebarang hasil sewaktu BN memerintah dulu.

Sekadar menjual Islam untuk mencapai target politik murahan. Islam diperalat untuk mencapat tujuan politik perkauman sempit.



Semoga Allah SWT menurunkan bala Nya kepada mereka-mereka yang mejual agama Allah dengan harga yang murah dan hina ini.

Dr. Maza dan Dr. Rora sudah tiba masanya mereka membuang baju Islam Sunnah mereka dan menunjukkan sikap mereka yang sebenar yakni aqidah perkauman Melayu sempit.

Islam cuma bahan mainan sahaja kepada mereka-mereka ini.

*TULANG BESI*




www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

16 comments:

  1. Mungkin kerana wabak atau dah ada tersemat dlm hati dan pemikiran mrk.
    Maka tak perlu dikempen sangat kot.

    ReplyDelete
  2. Beza org yg berteori dgn org yg praktikal...RORA dan MAZA org teori jer...lihat pd TITM bila jdi menteri x tahu nk buat keja...setakat ni sibuk dgn MEWA....sebelum ni teori jer....tu sbb islam bukan teori...Nabi tu sndri digambarkan sbg Quran Hidup...teori dan praktikal...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama dgn bekas menteri yg berteori wabak dapat dikawal. Pelancung china boleh masuk asal pakai topeng muka dan wabak tidak mengancam ekonomi negara.
      Teori dan terus berteori akhirnya tersungkur.

      Delete
    2. Betul la tu. Yang g majlis tabligh, spread, merebak & mati kat msia semua pelancong cina

      Delete
    3. Yg gagal ketat kawalan pintu masuk negara dan ketat larangan berhimpun adalah menteri yg kata wabak dpt dikawal...hmmm
      Malang

      Delete
    4. Dulu pernah netizen mengutarakan kerisauan tapi dikecam sebagai pembawa berita palsu.Malah ada yg ditangkap dan didakwa.
      Ada yang disindir sebagai pembawa virus coronapalatau dan rasis. Dikecam seolah-olah lebih pakar daripada mereka.
      Netizen mungkin tidak pakar tapi maklumat di sosmed dan data WHO nyata benar ada kebenarannya.
      Ramai yang masih mengatakan kalau ada larangan berhimpun dikuatkuasa awal wabak tu melanda negara kesan mungkin tidak seteruk sekarang.
      Syukur kita tiada pemimpin seperti donald trump. Sejarah membuktikan trump gagal sejak mula wabak tu menyerang wuhan sehingga rakyatnya teruk menerima akibat.

      Delete
  3. Islam ini jadi bahan mainan shj kpd dr maza dan rora?dah berat kepala blogger ni

    ReplyDelete
  4. Waktu covid19 ini tak ada pulak sibuk membebel....kalau biasa tak mintak pun pandangan cepat je muat naik video

    ReplyDelete
  5. Waktu terdesak ni, klu non muslim bagi bantuan, alhamdulillah..... Doktor frontliners pun ramai non muslim. Tak memilih pula nak berubat dgn muslim only, ya tak.
    Pas pun sejak dah sbghn kerajaan, segala yg dia kritik PH dulu tapi bila dilaksanakan oleh PN, semuanya jadi halal. Itu sebab kita kata Pas penunggang agama par excellence!! Non muslim, contohnya org jepun, korea atau inggeris, jika ada perkara yg dibuat bertentangan dgn prinsip dia dan dia tak bersetuju, dia akan tanpa ragu tarik diri atau letak jawatan. Itu baru org berprinsip.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan pemimpin Pas ckp...islam memimpin bukan islam dipimpin....masa PH walaupun PM org islam tapi bagi PAS DAP yg pimpin...skrng ni PN islam yg pimpin...so x pyh lagilah kempen by muslim first...x kesahlah frontliner ramai yg bukan muslim...tak kesahlah mic or mca...sbb islam yg pimpin negara...


      Delete
    2. PAS karat hijau, payah nak berfikir secara rasional.

      Delete
    3. Org tak kesah sgt pon tapi bila perlembagaan negara cuba dilanggar dan ada hasrat utk mengubahnya maka terkesan juga wlpun kita bukannya ahli mana2 parti.
      Abu mayat bapa komunis cuba diagungkan rasanya kita pon kecewa.
      Politik tu biarlah politik tapi ada batasnya.

      Delete
  6. Kerajaan Melayu Islam nii la waktunya kempen #BMF..DAP xda dlm kerajaan..wujudkan platform eBMF kalau berani hehe..'reverse mindset' mereka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Di trgganu dh mula ebisnes utk pelanggan beli ikan direct dpd nelayan. Tak ada peraih dan org tengah dah. Mgkin cara ini dpt naikkan martabat ekonomi anak bangsa yg dimonopoli oleh peraih kaya.

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.