Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, May 8, 2020

Boikot JAKEL Demi Maruah dan Harga Diri Bangsa Melayu

*Bangsa Melayu Wajib Boikot JAKEL dan Perniagaan Mereka Samasekali*

Di beritakan Papagomo telah keluar mempertahankan JAKEL habisan2 di atas sikap kurang ajar dan biadap Muzaffar Jakel memaki dan mengutuk bangsa Melayu.

Sehingga hari ini tiada seorang pun pemimpin UMNO
atau PAS mempertahankan bangsa Melayu dari dikutuk dan dinista sebegini rupa.

Persoalan siapa yang membayar denda RM1 juta yang Papagomo bayar kepada Anwar Ibrahim tempohari masih dipersoalkan.

Kemungkinan kita dah tau dari mana wang tersebut datang?

Mengikut bekas2 pekerja JAKEL, memang menjadi amalan biasa keluar JAKEL ini memaki dan mengutuk Bangsa Melayu secara biadap dan kurang ajar seperti ini.

Puak2 seperti ISEMAK (ISMA) dan Dr. MAza serta RORA pun sikit tak bersuara ke atas kurang ajar dan biadap JAKEL pdahal dahulu mereka terhegeh2 nak suruh orang Melayu beli barangan Muslim sahaja #BMF

Ini petanda UMNO, PAS, ISEMAK (ISMA), Dr Maza, Dr Rora dsbnya yang terlibat dlm #BMF adalah LIDAH BERCABANG. Buat kerja utk burukkan dan fitnah Pakatan Harapan sahaja.

Mulai hari ini, bangsa Melayu #BoikotJakel. Jikalau tidak orang Melayu ni memang bangsa takda maruah takda harga diri takda jatidiri.

Bisness2 Cina yang dahulunya hendak diboikot oleh Dr Maza dan geng2 dia tak pernah maki Melayu mcm si Jakel ni. Tapi masih diboikot. Maka, dgn Jakel yg kurang ajar ni terlebih2 la wajib untuk diboikot.

#BOIKOTJAKEL

*JAKEL BIASA MENGUTUK BANGSA MELAYU*


Mengikut beberapa orang Netizen yang pernah bekerja di Jakel, pemilik JAKEL itu seringkali mengutuk dan merendah-rendahkan bangsa Melayu.

Sila rujuk gambar ini.

Bukti ini menjelaskan bahawa sudah menjadi kebiasaan geng Jakel ini memaki dan menista Bangsa Melayu. Ia bukan perkara yang berlaku sekali sekala. Ianya adalah perkara yang biasa dilakukan oleh puak2 JAKEL ini.

Untuk pengetahuan JAKEL, masalah Melayu bukan malas atau bodoh tapi pemimpin-pemimpin Melayu yang kotor dan rasuah sehingga menjual hak Melayu kepada bangsa lain.

Kalau tidak disebabkan pemimpin-pemimpin Melayu yang rasuah ini, nescaya JAKEL tidak dapat jadi kaya raya macam sekarang ni.

*JAKEL DILINDUNGI KERANA HUBUNGAN RAPAT MEREKA DENGAN PEMIMPIN2 UMNO?*


Pelbagai cerita sudah kita dengar berkenaan kesah JAKEL. Cerita bagaimana mereka mempunyai hubungan intim dgn pemimpin2 UMNO sampai ke tahap yang paling tinggi.

Berita bagaimana mereka membantu UMNO dah sebagainya.

Dari cara pemimpin-pemimpin UMNO mempertahankan JAKEL dalam kes ini rasanya kesah-kesah itu semua adalah sah. 

Tiada sedikit pun protes mahupun ketidak-setujuan dari mereka berkenaan sikap kurang ajar dan biadap JAKEL pada Bangsa Melayu. Gambar di bawah ni rasanya dah cukup untuk membahaskan isu ini.

KESIMPULAN

Masalah orang Melayu bukan malas atau bodoh. Masaalah orang Melayu adalah pemimpin-pemimpin Melayu yang korup dan makan rasuah.

Kontrak-kontrak yang dimenangi JAKEL ini mengapa tidak boleh diberikan kepada kontraktor-kontraktor Melayu?

*TULANG BESI*
www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

1 comment:

  1. Masalah orang melayu bukan kerana pemimpin mrk korup dan rasuah, TAPI krn orang melayu sendiri yg MENYOKONG dan MENGUNDI pemimpin yg korup dan rasuah. Ambil contoh najib sudah. Berapa ramai lg melayu yg masih menyokong dan mengidolakan beliau. Patut la jakel kata melayu bodoh!

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.