Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, May 11, 2020

BPN = Contoh Melayu tipu Melayu

*BPN: Antara Melayu tipu Melayu dgn CIna DAP tipu Melayu?*

1) Cara bagaimana berpuluh malah beratus ribu rakyat Malaysia terutama orang Melayu tertipu dengan BPN adalah contoh klassik bahawa selama ini Bangsa Melayu sebenarnya ditipu oleh bangsa sendiri dan bukannya bangsa asing.

2) Kalau Bangla, Rohingya, Indon, Filipina dsbnya boleh merantau ke sini dan mencari rezeki dan ada di antara mereka yang menjadi kaya raya, kenapa orang Melayu tidak boleh mewah dan mengawal kekayaan Malaysia sedangkan orang Melayu adalah penduduk asal.


3) Namun, bangsa Melayu yang paling terkesan dari segi ekonomi kerana PKP ini. Itu yang amat menghairankan. Melayu adalah bangsa.



4) Selama ini orang Melayu dimomokkan kononnya bangsa Cina akan memerintah dan menipu orang Melayu. Jadi Tulang Besi ingin bertanya, di dalam pembahagian BPN baru-baru ini, Cina DAP mana yang telah menipu orang Melayu?

DAP sudah tiada dalam kerajaan sama sekali. 


5) PADA WAKTU YANG SAMA, kita mendengar YB Menteri Kesihatan telah diberitakan memberi projek kepada syarikat yang ada kaitan dengan bisness dia sendiri seperti gambarajah di bawah ini. Projek RM30 juta diberikan secara "Setuju Terima" kepada syarikat yg dimiliki sepenuhnya oleh pemilik berbangsa Cina. Bukan bangsa Melayu.


6) Tulang Besi merasakan cukuplah bangsa Melayu ditipu oleh bangsa sendiri. Sampai bila Banga Melayu hendak menjadi bahan permainan bangsa sendiri?


*TULANG BESI*


www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

8 comments:

  1. Biar la melayu kena tipu. Biar la melayu merana semasa pandemik. Kerajaan dah melayu islam. Itu yg dia mahu, kan?

    ReplyDelete
  2. Perkara ini kena banteras. Ambil tindakan untuk pembersihan. Tidak perlu menghina seluruh bangsa melayu. Ambil tindakan atas individu melayu itu dan jangan menghina bangsa melayu. Ramai lagi melayu yg bersih dan baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bawa jer ke mahkamah...jangan jadi pengerusi sprm yg lepas. Benda kes diumumkan kpd rakyat. Silap-silap haribulan memakan diri sendiri.

      Delete
    2. Aku berdoa biar cina (islam) perintah msia. Moga ph terus bersama dgn cina dap perintah msia. Dengar tak berita raja perak seronok ph mmerintah perak.

      Delete
  3. 22bulan kena tipu kata negara bangkrap. Dgn penipuan negara bangkrap maka aset dan harta raykat dilelong atas alasan nak cari dana utk cover hutang.

    Roboh kerajaan ph krn dirobohkan oleh ketua mrk. Kerajaan baru ganti dan yg jaga kewangan negara pakar ekonomi bank swasta. Mengganti akauntan ph yg tiada langsung nama dalam lembaga mahupun majlis akauntan bertauliah di negara dia belajar(mgkin gagal atau tak habis belajar).
    Pakar ekonomi dan ahli2nya di kementerian tersebut menyemak kenapa perlu ketua ph dan konco2nya perlu menjual aset dan harta negara?
    Selain dpd menjual ketua dan akauntan mrk turut meminjam bon samurai dan bayaran mengikut kadar wang semasa...perrgggh parah!!!

    Ya...kenapa perlu jual aset dan harta?
    Kenapa perlu pinjam bon samurai dgn kadar yg tinggi dan bayaran ikut nilai semasa yen. Tinggi nilai yen maka tinggilah hutangnya???

    Ketua seorg doktor pencen dan akauntan yg tiada tauliah menipu raykat negara telah bangkrap. Alasan yg digunakan utk melelong harta negara..hmmmmm

    Lelong atau disamun?

    ReplyDelete
  4. Rasanya tun mangkuk dah nampak mcm menyesal meruntuhkan kerajaannya sendiri.
    Perancangan penuh teliti sejak anwar dibebaskan tapi gagal memenuhi nafsu tua serakahnya.
    Ramai dah dijadikan sasaran utk dipersalahkan. Dpd anwar, muhidin, najib dan mungkin mrk yg menjatuhkan boboi anaknya di kedah.
    Mulut penuh puaka menyalahkan org lain tanpa menyedari kekalutan dan kebodohan adalah menganggap org lain semuanya bodoh spt dirinya sendiri.

    Semoga bertaubat di tahun wawasan 2020 yg gagal sepenuhnya. Wawasan yg hanya dijelmakan melalui retorik tanpa kajian dan perancangan yg teliti.

    Oppsss...dah agak siapa yg dipersalahkan krn wawasan 2020 nya yg gagal. Gagal dilanda wabak dan gagal oleh penipuan dan fitnah tua...

    ReplyDelete
  5. Laju suruh org lain bertaubat.. diri sendiri dh buat? Dah conform masuk syurga...?

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.