Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, May 8, 2020

Kewujudan UMNO Untuk Mengkayakan Pemimpin2 dan Anak Beranak Mereka Sahaja

*Kewujudan UMNO Untuk Mengkayakan Pemimpin2 dan Anak Beranak Mereka Sahaja*


Tidak tahu bila orang-orang Melayu nak sedar. Bahawa kewujudan UMNO ini hanya untuk mengkayakan anak beranak pemimpin UMNO sahaja.

Pada hari pertama pembukaan MCO, diberitakan berderet-deret orang Melayu beratur di kedai-kedai pajak gadai untuk menggadai barang bernilai mereka dgn wang.

Begitulah rendah taraf orang Melayu sampai simpanan wang pun mereka tiada.


Di satu segi lain, pemimpin-pemimpin UMNO hidup mewah dan kaya raya


*ORANG MELAYU SENGAJA DIBIARKAN MISKIN DAN MEREMPAT*


Perkara ini perlu dilakukan demi mengawal orang Melayu dari memberontak. Yakni orang Melayu mesti kekal merasa diri mereka miskin dan merempat. 

Supaya bila datang pilihanraya, mereka boleh dibeli dengan harga yang murah.

Apabila UMNO kalah, orang Melayu boleh ditakutkan dengan permainan dan kata-kata perkauman.

Pada waktu yang sama pemimpin2 orang Melayu akan berpakat dengan taukeh2 CIna untuk mengkayakan sesama mereka manakala majoriti rakyat Melayu terus hidup dalam kemiskinan dan kepaapaan.

Sehingga terpaksa beratur panjang di kedai pajak gadai pada hari pertama PKPB. Begitulah hinanya nasib orang Melayu di Malaysia. Rasanya ada pendatang-pendatang Indonesia yang lebih kaya dari orang Melayu.

Memang benar Melayu merempat di bumi sendiri tetapi kerana pemimpin-pemimpin mereka. Bukan kerana orang Cina mahupun India.


*TULANG BESI*

.




www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

5 comments:

  1. Tulang besi..walau pun melayu takde harta..takde makanan..melayu tak kesah.. pancing ikan di parit.. makan kangkung belakang rumah. Bila tiba pru.. umno sebut DAP CINA berulang kali..salam cium tangan org melayu kat wakil rakyat umno..biar pun beberapa kali pru diadakan..umno tetap pujaan hati ku.. ingat Lorong 1 pusat mengundi dah kurang.. perangai melayu akan berubah rupa tetap sama..semua org rasa lorong 1 dah kurang akan ada anjakan minda melayu ni.. rupanya serupa je...

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Tabung Haji dikambinghitamkan utk dirompak oleh kerajaan dap/ph.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau kau bercakap benar, pergi tanya seluruh kakitangan TH siapa yg rompak TH.

      Delete
  4. Nak tahu siapa sebenarnya ketua pembangkang?
    Adakah ds anwar ibrahim atau tun mahdey?

    Adakah jawatan tersebut perlu menjadi rebutan?
    Harap ada sesiapa yg sudi menjawab bagi pihak.

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.