Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, May 28, 2020

MB Kedah Terdedah Agenda Balak Beliau....

Tanpa disedari MB Kedah yang baru mendedahkan agenda balak dia kepada rakyat umum. Dia harus sedar dia adalah MB pintu belakang dan bukannya MB pilihan rakyat Kedah.


1) Yang menghairankan perkara pertama yang diisytiharkan oleh MB Kedah selepas menjadi MB adalah mengkaji untuk membuka semula konsesi balak. 2) Di Kedah, ada pelbagai sektor ekonomi yang sedang aktif tapi mengapa balak yang menjadi projek pertama MB Kedah dari PAS ini? Banyak isu pembangunan lain di Kedah yang boleh dikomen tapi mengapa balak yang pertama disebut?

3) Setelah melihat kecaman dan kutukan dari rakyat umum, maka MB Sanusi mengubah cerita kononnya perlu dibuka konsensi kerana tuntutan pampasan yang sedang dibuat oleh pemegang konsesi berjumlah RM1 billion. Lepas tu jadi RM1.5 billion.

4)  Adapun hakikatnya, mengikut mantan Menteri Besar, tiada satu tuntutan pun dari pemegang2 konsessi. Secara logiknya, kalau tuntutan sebesar RM1.5 billion, maka mustahil pemerintahan dahulu tidak mengetahui. Jumlah sebesar itu amat sukar untuk disorok

Mantan MB Kedah, Dato' Seri Mukhriz menafikan ada apa-apa tuntutan dari pemegang konsessi yang sedang berjalan. Dari mana Sanusi dapat cerita ni pun dia tak tau.

5) Kesimpulannya, belang Sanusi dah terdedah. Belum apa2 dah sebut pasal balak. Lepas tu bila pekung dah pecah, cuba buat cerita baru kononnya dah terlampau banyak tuntutan pampasan dari pemegang konsesi.

Penipuan pertama cuba ditutup dengan penipuan kedua dan seterusnya penipuan ketiga.

Hakikatnya, Sanusi secara tidak sengaja telah mendedahkan perancangan sebenar beliau untuk memfaraid hasil balak Kedah kepada orang-orang tertentu.

Atas sebab tu lah agaknya Sanusi diserang atas bawah dalam isu ini. Malangnya MB Kedah baru ini tidak dipercayai oleh rakyat Kedah. Al maklumlah MB pintu belakang

TULANG BESIwww.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog ini
Share on whatsapp

4 comments:

 1. Balak atau bala'....

  ReplyDelete
 2. Betul2 kayu bal_k.

  ReplyDelete
 3. Dalam seluar dia ada sebatang balak busuk. Kahkahkah.

  ReplyDelete
 4. Bila projek konsesi balak dibatal kena bayar rm1billion pampasan.
  Kerajaan boboi yg selalu ulang alik kl/kedah dah bayar rm200juta. Bermakna ada rm800juta lagi perlu dibayar.
  Siapa yg akan tanggung?!
  Nak teruskan atau batal dgn bayar pampasan?

  Sama dgn projek bakun era peeM4. Dibatal dgn membayar pampasan kpd kroni peeM4. Diisytihar bangkrap tapi dpt wujudkan syarikat baru.

  Senang buat projek dgn puak legasi 22tahun.Buat perjanjian..tak mampu/ada problem akan dibayar pampasan.

  Sama dgn projek bestari.net kroni peeM4. Mazslee terpaksa tggu projek bestarinet tamat tempoh dan buka secara tender terbuka. Melenting kroni peeM4 dan mazslee dipecat krn langgar kroni/legasi dia.

  Bermakna kedah dan malaysia seolah2 dimiliki oleh legasi kaya raya yg tamak.
  Sampai bila?
  Tunggu mrk menyembah tanah?!

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.