Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Thursday, April 29, 2021

MENTERI TAK PERLU BERLAKON DI MASJIDIL HARAM

Saya sendiri pernah bertawaf keliling Kaabah dalam keadaan hujan lebat dan petir menyambar. Dipenuhi Masjidil.Haram dengan ramai orang pada.masa itu sehingga.pintu Masjidil.Haram terpaksa ditutup krn terlampau ramai.manusia. 


Tapi saya tak nampak seorang pun jemaah ambil squeegee utk tolong tolak air masuk longkang. Dalam beratus2 ribu jemaah Haji masa tu yg terperangkap dalam Masjidil Haram masa itu, tiada yg buat mcm YB Menteri. 

Sbbnya Masjdil.Haram ada team cleaner yg beroperasi 24 jam dan bilangan mereka cukup.ramai. Tempat Saiee antara Safa dan Marwa itu dibersihkan begitu kerap. Begitu juga di tempat lain. Kita dapat tahu mereka sedang membersih kerana kit boleh dengar laungan2 mereka sambil mengemop lantai beramai2 

Waktu saya berbuat tawaf wida itu, hujan lebih lebat dari yg semalam dan lengkap dgn petir dan kilat menyambar. Namun, tiada seaiapa pun yg ambil Squeegee dan mengeringkan lantai sekaligus ambil.gambar dan masuk dalam FB. 

Kalau YB tak buat pun, sudah ada pekerja yg standby akan datang buat. Melainkan YB Menteri nak solat dan iktikaf di tempat yg YB Menteri tolak air tu, maka takda keperluan utk YB Menteri buat kerja ni. 

Jadi YB Menteri buat.kerja yg tak perlu. Janganlah perkara ibadah ini dijadikan sandiwara politik. Di Masjidil Haram.kita bersolat, bertawaf, beribadah, berdoa. Tak payah tunjuk lah aksi yg tak diperlukan pun Jangalah cuba mendapat publisiti dari.tempat2 ibadah seperti ini. takut nanti berat balasan dari Allah SWT.

Lebih afdhal YB Menteri gunakan peluang berada di Masjidil Haram bersumpah video yg di Sandakan bukan YB

TULANG BESI


  www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

2 comments:

  1. Terima kasih azmin krn memberi gambaran nasib yg bakal menimpa beliau dan rakyat malaysia lain jika ekonomi kita terus merudum.....ramai yg bakal jadi cleaner lah di dalam atau luar negara, termasuk makkah!!!

    ReplyDelete
  2. Kalu cuci Makkah Royal Clock Tower baru lagi bagus

    ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.