Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, April 30, 2021

Rakyat Malaysia Mendedak UUM Pecat "Professor Kangkung"

Peristiwa Dr. Kamarul sehari dua ini menyatakan bahawa gelaran "Professor Kangkung" yang dicipta almarhum Ungku Aziz pada tahun 60an dahulu masih releven sampai ke saat ini.

Amat terkejut Tulang Besi melihat betapa bencinya rakyat Malaysia sekarang ini kepada Dr Kamarul Yusoff, seorang pensyarah Universiti Utara Malaysia. Ucapan Nuzul Quran UUM dipenuhi komen mendesak pihak universiti memecat Dr Kamarul Yusoff (dari jawatan beliau yang bertaraf pensyarah biasa sahaja dan bukannya Professor Universiti pun). 

Hampir tiada komen yg memuji atau menyokong beliau kecuali dari ahli FB yg menggunakan nama samaran. Rata2 pemberi komen yang asli memberi komen negatif dan sangat membenci kepada Dr Kamarul Yusoff dengan kebencian yang melampau. 

Sehingga ke tahap alumni-alumni terhormat UUM juga terpanggil untuk meninggalkan komen. Mengikut laporan sebuah media elektronik, Infonegarakini:
Malahan Tulang Besi pernah menulis satu artikel bagaimana Professor Kangkong ini diperbodohkan oleh Liyana Marzuki dalam isu pemindaan undang-undang memandu mabuk. Artikel Tulang Besi bertajuk "Alkisah Professor Kangkung Kena Basuh"

Bayangkan, hero Covic19 Dr Musa Nordin pun dituduh beliau sebagai ajen DAP. Sedangkan Dr Musa Nordin berjasa besar kepada usaha membentras Covic di Malaysia berbanding beliau yang tidak diketahui apa jasa beliau.

*SEBAGAI INDIVIDU PUN DIA SUDAH HILANG REPUTASI*

Sudah tiga kali dia memohon maaf secara terbuka di atas pembohongan-pembohongan yang dia telah lakukan.  Dan banyak lagi kes saman baru yang bakal dia hadapi.

Yang terakhir fitnah beliau ke atas Ketua Awan Amanah yang telah ditolak dan beliau sedang menghadapi kes saman darinya dengan keputusan Mahkamah ada Prima Facie dan Kamarul terpaksa mempertahankan dirinya.


                                   Di dalam isu melibatkan Raja Muda Perlis dan Steven Sim, sudah bermula gerakan membuat laporan Polis ke atas beliau dengan dimulai Azhar Ledang

Alhamdulillah, Amanah Ledang selesai buat laporan polis terhadap Dr Kamarul Yusoff di IPD Tangkak sebentar td... Kepada...


Dengan kata lain, Kamarul Yusof sebagai individu biasa pun telah terbukti seorang pembohong bersiri dan tidak boleh dipercayai kata-katanya di mata khalayak ramai

Tidak hairanlah berpusu-pusu rakyat Malaysia mendesak beliau dipecat dari UUM secara serta merta,

TULANG BESI


 

www.malaysiawaves.net tidak bertanggungjawab di atas setiap pandangan dan pendapat yang diutarakan melalui laman sosial dan halaman komen blog ini. Ia adalah pandangan peribadi pemilik akaun dan tidak semestinya menggambarkan pandangan dan pendirian blog iniAnd here is the rest of it.
Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.