Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Friday, May 30, 2008

Ezam Dapat 2 Juta Dari Pak Lah Untuk Masuk UMNO

Lanjutan dari artikel2 saya berkenaan Ezam Mat Nor, Saya terbaca artikel baru dari Raja Petra Kamaruddin bertajuk "Team A, Team B: Umno’s ten-year itch". Artikel Raja Petra telah mengesahkan kandungan artikel saya bertajuk Ezam Hanya Akan Jadi Balachi Khairy Jamaluddin Dalam UMNO Raja Petra juga berkata bahawa Ezam telah:

a. Diberi RM2 juta untuk masuk ke dalam UMNO
b. Akan dilantik sebagai Pengarah Badan Pencegah Rasuah yang baru.
c. Ezam akan menghancurkan keseluruhan musuh2 Pak Lah dan Khairy Jamaluddin seperti Mahathir, Daim, Najib, Muhyiddin, Ali, Shafiee, Rahim, Shahidan dan Mukhriz

Tapi pada waktu yang sama, Ezam akan terus menerus terhutang budi dengan Pak Lah dan akan terus menjadi "anjing salakan" (attack dogs) Pak Lah. Ezam tidak mungkin dapat membenteras korupsi dan salah guna kuasa tajaan Dinasti Pak Lah.

Ezam juga tidak mungkin dapat menghalang usaha Nori Abdullah dan Zainah Anwar untuk menghapuskan ISlam di Malaysia cth penghapusan mahkahmah syariah, menghalalkan murtad, membuang semua akta2 yang berkaitan dengan Islam

Ezam juga tidak mungkin dapat memecahkan penguasaan dan pengaruh Singapura terhadap pentadbiran kerajaan Malaysia

Dan Ezam tidak mungkin dapat menaikkan semula kegemilangan Islam kerana Ezam terpaksa mempromosi ISlam baru-yakni ISlam Hadhari.

Dengan kata lain, Ezam masuk UMNO semata-mata untuk jadi balachi Khairy Jamaluddin serta mempertahankan dinasti Pak Lah.

Rasuah, salah guna kuasa, korupsi, zina, keruntuhan moral, kehancuran kehakiman dsbnya akan terus menerus berlaku. Cumanya, ianya tidak lagi dilakukan oleh mereka yang bernaung di bawah kem Dr. Mahathir Mohd.

Nasihat saya kepada semua, jgn lah terpengaruh dengan sandiwara Ezam Mat Nor dan kuncu2nya. Mereka2 ini tidak ikhlas dalam perjuangan. Mereka hanya menangguk di air keruh. Mereka hanya mementingkan diri mereka sendiri sahaja.

Ezam sampai skrg tak bagitau di mana dia dapat duit untuk membeli rumah yang sebegitu mahal dan indah di kawasan elit di Shah Alam.

Benarlah agaknya pendedahan Lokman Nor Adam berkaitan dengan Ezam dahulu.

Share on whatsapp

No comments:

Post a Comment


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.