Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Monday, March 9, 2009

Khairy/UMNO Tolak Hudud - Bukti

Kenyataan Rasmi dari Pejabat MP Rembau Menolak Hudud. Sila baca.

Khairy nafi sokong hudud di KB
Pejabat Ahli Parlimen Rembau | Dec 24, 08 7:08pm
Dengan hormatnya kami ingin merujuk kepada laporan Malaysiakini bertarikh 23 Disember bertajuk "Khairy: Husam Longlai Digertak DAP Isu Hudud".

Izinkan saya menjelaskan kenyataan sebenar Khairy Jamaluddin Abu Bakar yang merujuk kepada hukum hudud dalam Wacana Perdana: Transformasi Politik Malaysia di Kota Bharu pada Sabtu lalu, 20 Disember 2008.

Kami dapati terdapat kesilapan dalam laporan sesetengah pihak termasuk Malaysiakini sendiri.

Kami petik laporan tuan:

"Khairy, calon ketua Pemuda Umno, juga dilaporkan bersetuju untuk melaksanakan hudud dalam perdebatan tersebut tetapi cepat-cepat menafikan pernah berkata demikian semalam".

Pada hakikatnya apabila ditanya oleh moderator wacana tersebut, Prof Madya Dr Mohammad Agus Yusoff, mengenai pendirian beliau mengenai hudud dalam wacana perdana itu, Khairy dengan jelas dan nyata menegaskan seperti yang berikut:

"Secara jelas kita meneruskan apa yang ada. Itu dasar Kerajaan Barisan Nasional".

Saya berharap pihak tuan dapat menyiarkan penjelasan ini dengan secepat mungkin agar kekeliruan yang telah timbul dapat diperbetulkan.

Terima kasih.


Nota editor: Malaysiakini merujuk laporan sebuah akhbar berbahasa Inggeris pada hujung minggu lalu yang menyebut sedemikian. Akhbar yang sama menerbitkan kenyataan Khairy Jamaluddin Abu Bakar menafikan pernah berkata sedemikian keesokannya.And here is the rest of it.
Share on whatsapp

15 comments:

 1. Of course UMNO tolak hudud, look at the pictures in this blogpost below :

  http://www.gutteruncensored.com/2009/03/sons-of-malaysias-rich-and-powerful.html

  ReplyDelete
 2. KAT KELANTAN TU BUAT DULU LAH HUDUD....DAH BERAPA TAHUN HA KELANTAN DIPEGANG OLEH PAS??

  PAS CAKAP JE BANYAK.HABOK PUN TARAK...

  RAKYAT KAT KELANTAN HIDUP MELARAT DAN SERING TERTINDAS...

  JAWAB JGN TAK JAWAB WAHAI TULANG LEMBIK..

  LAGI SATU ARTIKEL PASAL PAS SELANGOR MENANGGUK DI AIR YANG KERUH,KENAPA REMOVE??

  KENA SOUND KOT...he,he,he

  ReplyDelete
 3. GEMPAR ! ANWAR PERANGKAP PAKLAH BERTEMU DENGAN KETUA AJARAN SESAT DI HULU LANGAT !

  PERKARA 1
  salam untuk semua sahabat bloger dan pembaca. apa yang gap akan dedahkan ini merupakan satu bukti sahih dan benar,perancangan jahat anwar untuk melakukan apa sahaja cara untuk menyesatkan umat islam di malaysia.


  sebelum ini kita umat islam telah banyak didedahkan akan beberapa sikap liberal dan munafiknya anwar bin ibrahim memperkuda/merosakkan islam demi mengejar cita-citanya kemaruk kuasa untuk menjadi perdana menteri.


  anwar bin ibrahim pernah menyanjungi salman rushdie dalam komentarnya memuji buku satanic verses, anwar bin ibrahim tidak pernah menyatakan BANTAHAN dalam persoalan murtad lina joy, hudud yang selama ini diperjuangkan oleh parti pas kini sudah menjadi bahan cacian karpal singh, kumpulan artikel 11 dan pejuang-pejuang IFC ( INTER FAITH COMISSION) kini sudah kembali 'bertenaga dan bersemangat' setelah anwar secara komited memberikan HARAPAN BARU untuk mereka menyamarata kan hak ISLAM DAN BUKAN ISLAM.


  ini adalah beberapa contoh betapa 'terdesaknya' anwar bin ibrahim untuk 'mengejar saki baki masa' yang ada untuk MEROSAKKAN SECARA TOTAL HAK AGAMA DA BANGSA DEMI MEMENUHI TUNTUTAN NAFSU UNTUK BERKUASA MENJADI PERDANA MENTERI KE 6.


  dalam keadaan yang cukup menyesakkan nafas anwar ini, hari ini kita telah digemparkan dengan cerita dan gambar pertemuan anwar dan paklah di hulu langat. anwar bin ibrahim adalah pengamal kaedah 'political animal' . kepala munafik ini sanggup bersekongkol dengan sesiapa sahaja untuk memerangkap musuh politiknya, walaupun dengan menggunakan kaedah agama.


  hari ini anwar telah memerangkap paklah untuk bertemu dengan seorang tua bernama mahmud bin hj abd rahman (pengasas ajaran aurad ismailiah) yang telah difatwakan sebagai SESAT oleh bekas mufti negeri selangor, almarhum dato' ishak baharom. orang tua ini telah dijadikan medium perantaraan untuk anwar bertemu dengan paklah dan digunakan sebagai 'agenda pemula' anwar untuk kembali menjadi pejuang islam dan ikon perpaduan melayu. sayang perangkap anwar bin ibrahim ini TELAH DAPAT PIHAK KAMI KESAN.


  sila baca 2 perkara dibawah sebagai rujukan. gap mohon kepada anda semua baik dari pihak bloger dan pembaca untuk MENYEBARKAN BERITA GEMPAR INI kepada seluruh umat islam di malaysia. sebarkan ia melalui rangkaian blog,website BN dan PEMBANGKANG, email dll cara supaya berita ini sampai.


  AYUH DEMI ISLAM,BAIK UMNO,PAS,PKR SILA SELAMATKAN AKIDAH ANDA ! KITA TOLAK PERBEZAAN POLITIK DALAM HAL PENTING INI ! SELAMATKAN AKIDAH KITA DARIPADA DI SESATKAN OLEH ANWAR BIN IBRAHIM !


  PERKARA 2
  INI ADALAH SALINAN FATWA DARI ALMARHUM DATO' ISHAK BAHAROM YANG TELAH MENGISTIHARKAN AJARAN ISMAILIAH YANG DIBAWA OLEH MAHMUD BIN HAJI ABD RAHMAN ADALAH SESAT !  NEGERI SELANGOR
  Warta Kerajaan
  DITERBITKAN DENGAN KUASA
  GOVERNMENT OF SELANGOR GAZZETE
  PUBLISHED BY AUTHORITY

  Jil. 48
  23hb November 1995
  TAMBAHAN No. 23
  No. 24
  PERUNDANGAN
  Sel. P.U 48.

  ENAKMEN PENTADBIRAN PERUNDANGAN ISLAM 1989
  FATWA TENTANG AURAD ISMAILIAH AJARAN MAHMUD BIN HAJI ABD RAHMAN
  En. 2 / 1989

  PADA menjalankan kuasa yang diberi oleh subseksyen 31(1) dan seksyen 32 Enakmen Pentadbiran Perundangan Islam 1989, Mufti bagi Negeri Selangor, selepas berbincang dengan Jawatankuasa Perunding Hukum Syara' membuat fatwa seperti yang dinyatakan dalam Jadual.

  ADMINISTRATION OF ISLAMIC LAW ENACTMENT 1989
  FATWA ON AURAD ISMAILIAH AJARAN MAHMUD BIN HAJI ABD RAHMAN

  En. 2 / 1989
  IN exercise of the powers conferred by subsection 31(1) and section 32 of the Administration of Islamic Law Enactment 1989 the Mufti for the State of Selangor, after discussion with the Islamic Legal Consultative Committee, makes the fatwa as specified in Schedule.

  JADUAL/ SCHEDULE

  ( 1 )
  Ajaran Aurad Ismailiah yang diajar oleh Mahmud bin Abd.Rahman didapati menyeleweng daripada ajaran Islam yang sebenar. Oleh yang demikian, umat Islam dilarang mengamalkan ajaran itu.

  ( 2 )
  Orang-orang Islam yang telah menerima ijazah dan mengamalkan Aurad Ismailiah yang diajar oleh Mahmud bin Abd.Rahman di mana-mana jua berada hendaklah meninggalkan dan segera bertaubat serta memohon keampunan kepada ALLAH Subhanahu Wata'alla.

  Dibuat pada 25hb Oktober 1995
  Made the 25th October 1995.[JAI.Sel.8014/7 Jilid IV; P.U.Sel.AGM/0007.]

  DATO' HAJI ISHAK BIN HAJI BAHAROM
  Mufti Negeri Selangor
  PERKARA 3
  INI ADALAH ARTIKEL YANG DIPETIK DARI BLOG MSO BERKENAAN DENGAN PERTEMUAN DAN PERANCANGAN JAHAT ANWAR IBRAHIM UNTUK MENYESATKAN PAKLAH/UMNO SERTA SELURUH UMAT MELAYU !

  TIGA jam sebelum Menteri Kewangan, Mohd Najib Razak membentangkan bajet mininya di Parlimen jam 4:00 petang ini, berlangsung satu peristiwa diluar jangka yang penuh tandatanya, iaini Perdana Menteri, Abdullah Ahmad Badawi duduk serumah dan makan tengah hari bersama Anwar Ibrahim.

  Peristiwa bersejarah ini berlaku di Madrasah Nurul Iman, Hulu Langat, Selangor. Abdullah dan Anwar sama-sama hadir pada majlis sambutan Maulid Rasul dan Sambutan Tamat Latihan Kerohanian 40 tahun Syeikh Mahmud Al-Majzub, dan menjadi tetamu kehormat mundir madrasah berkenaan.

  Kehadiran Anwar hari ini memang dinanti-nantikan oleh kira-kira 1,000 hadirin dan para jemputan termasuk para ulama dari Asia Tenggara, sebaliknya kedatangan Abdullah secara tiba-tiba itu benar-benar mengejutkan dan di luar jangka.

  Abdullah dijangka hadir ke madrasah berkenaan esok untuk merasmi persidangan dan pertemuan para ulama. Kehadiran Abdullah lewat tengah hari ini menjadi tanda tanya sebab pada waktu sama jemputan khasnya ialah Anwar Ibrahim.

  Abdullah tiba lebih awal dari Anwar, iaitu jam 12:18 tengah hari manakala Anwar bersama isterinya, Wan Azizah Ismail tiba kira-kira 20 minit kemudian.

  Kedua mereka dibawa naik ke rumah Syeikh Mahmud untuk makan tengah hari sama-sama.Abdullah dan Anwar berada di dalam rumah berkenaan lebih 1 jam setengah. Mereka keluar dari rumah berkenaan untuk mendirikan solat Zohor bersama jam 1:40 petang.

  Difahamkan semasa di dalam rumah Syeikh Mahmud, pertemuan enam biji mata berlangsung antara Abdullah, Anwar dan Syeikh Mahmud. Satu perundingan juga dikatakan berlaku dengan Syeikh Mahmud menjadi perantaranya!

  Semasa mendirikan solat Zohor kedua mereka duduk di saf pertama di mana Abdullah berada di sebelah kanan, Syeikh Mahmud manakala Anwar berada di sebelah kiri Syeikh Mahmud.Selepas solat Zohor, Abdullah diminta memberi ucapan ringkas begitu juga Anwar bagaimana pun Anwar tidak berucap.

  Dalam ucapannya Abdullah menjelaskan sesuatu yang baik itu kalau didoakan ia akan menjadi kenyataan. Selepas selesai solat Zohor dan ucapan ringkas kelihatan Abdullah dan Anwar bersalaman dan masing-masing melemparkan senyum.

  Pertemuan dan gelagat kedua pemimpin itu benar-benar mengejutkan para hadirin dan jemaah. Masing-masing tertanya-tanya dengan peristiwa berkenaan kerana ianya dikatakan bukan dirancang oleh sesiapa tetapi mempamerkan keadaan yang sungguh menyenangkan orang ramai.

  Orang ramai begitu bangga dan puas dengan pertemuan kedua mereka yang dilihat sebagai bermusuhan selama ini dan diharap dapat berdamai untuk kebaikan negara, bangsa dan agama.
  “Apa yang berlaku hari ini adalah sejarah, dan kita harap ianya jadi!” begitulah komen salah seorang ahli jawatankuasa madrasah berkenaan enggan menjawab apakah kedatangan kedua mereka sudah dirancang dan apakah yang dimaksudkan 'jadi' itu?

  Abdullah meninggalkan madrasah berkenaan kira-kira jam 2:15 minit petang manakala Anwar jam 2:50 petang kedua-duanya dijangka menuju ke Parlimen untuk mendengar pembentangan bajet mini oleh Najib.

  KOMEN SAYA:

  LIHATLAH SAUDARA SEISLAMKU BETAPA DAJJALNYA MANUSIA YANG BERNAMA ANWAR BIN IBRAHIM INI....DEMI CITA-CITA POLITIK AGAMA PUN DIPERDAGANKANNYA...ASTAGFIRULLAH...YA ALLAH YA TUHANKU, KAU SELAMATKANLAH UMAT ISLAM DI BUMI MALAYSIA INI DARI MANUSIA YANG BERNAMA ANWAR BIN IBRAHIM INI....

  http://parpukari.blogspot.com/

  ReplyDelete
 4. Parpu Kari,

  Brilliant posting..

  Berasaplah bontot fanatik2 PAS dan PKR kat sini.ereka ni dah taksub kpd pemimpin...

  TULANG LEMBIK,apa komen??

  ReplyDelete
 5. Dear Parpukari dan sfso..

  first sfso : Tidakkah anda baca sejarah?..siapa yg telah menolak hudud?..Dato' Tuan Guru Nik Aziz telah panggil keseluruhan majlis agam Islam dan panel terdiri dari bijak pandai untuk membuat hudud dan menyelaraskannya dikelantan dan Malaysia..Tapi apa org UMNO kata?..Tp kat orang UMNO yg tak pernah pegi forum Hudud mahupun memahami Hudud?..Jalankan hudud sepenuhnya baru kita tahu boleh maju atau tidak, ingat saudara Allah tu maha Kaya, Dia takkan membiarkan hambanya yang bertakwa padaNya hidup melarat, melainkan apa yg diturunkanNya adalah ujianNya semata untuk kehidupan g abadi diakhirat kelak..... Saudara... untuk keterangan lanjut dan pemahaman sauadar bacalah Mustika Hadis keluaran Jabatan AGama Islam, Malaysia... Bacalah dahulu..pahamkan..dan nilaikan perjuangan seluruh parti yg ada di Malaysia.. then, fikirkanlah sedalamnya dgn gunakan akal dan hati..bukan berfikir mengikut perut...
  Parpukari :
  Bolehkah kita menilai kan keislaman sesorang?..Allahyarham Dato'Ishak Baharom dahulu pun disingkirkan daripada kerajaan selangor setelah membuat keje maaruf.. kenapa sekarang menggunakan semula nama beliau?... Hingga kehari kita tak tahu Islamiah tu camne ajarannnya ?..dimana sesatnya?..ermm saya bukanlah orang yg layak menyatakan kesesatan seseorang.... Hanya Allah yg maha mengetahui...

  ReplyDelete
 6. Tulang Besi,

  Hay mana kau... Tengok, ada orang sebut pasal kadar kemiskinan untuk memperbetulkan kemelesetan ekonomi negara?

  Orang sebut pasal kadar 'penggangguran' dan peluang pekerjaan. Hang kata aku bodohlah, bebal lah, tak tahu pasal ekonomi. Sekarang siapa yang bodoh dan bebal???

  Aku syok bila kawan hang, Lim Guan Eng kata, RM 60 billion tak cukup, sepatutnya RM100 billion. Engkau, Pengkianat bangsa dan raja katak (Anwar tu lah)dan Lim sama saja, semuanya hippokrit to the highest degree...

  ReplyDelete
 7. Tulang Lembik dan fanatik2 PAS sekalian,

  Kalau nak buat hudud tu, buat aje lah PAS jangan nak gebang lebih..
  Sebetulnya blue print pun korang takda sebenarnya..

  Gunakan agama cukup2 untuk kepentingan diri dan politik..Soal hukum/dosa/pahala tu biarlah Allah yang tentukan.Aku ni hanyalah insan yang kekura.ngan untuk nak menghukum korang

  Aku bukan orang PAS yg boleh suka suki mak bapak kafirkan orang lain dan boleh pulak tentukan sapa masuk syurga dan siapa yang tidak.Aku taknak terlibat.Simpang malaikat 44..

  Kembalilah ke pangkal jalan selagi boleh..Tak perlu sokong UMNO pun kita masih ada masa nak bertaubat.Muhasabahlah diri selagi ada nyawa di badan ni..

  ReplyDelete
 8. To parpukari

  Yang bontot engkau panas baca dan tengok gambar dia orang berjumpa apasal. Confirm nko ni ahli ameno peghak.Biar ler dia nak jumpa, nak peluk ke, nak salam ke, nak jalan pimpin tangan ke lantak le dia. Jgn takut anwar tak liwat pak lah punya, sebab ada tok syeikh tu tengah-tengah. Najib tetap jadi PM ke 6. Jgn takut. Yang nko susah apasal. apee ler.Taksub gileeer...

  ReplyDelete
 9. Kalau pakatan jadi kerajaan pusat pun,korang ingat dap,pkr nak terima hudud ke? Mimpi la.

  ReplyDelete
 10. parpu kari,

  bukan Anwar Ibrahim kata baru2 ni beliau tidak menolak hudud ke?

  ReplyDelete
 11. parpukari,

  Apa kena mengena Sheikh mahmud tu dengan ajaran Aurad ismailiyaah yang diharamkan oleh Sheikh Ishak Baharum?

  Orang lain yang dijumpa, orang lain yang kau salahkan.

  ReplyDelete
 12. parpu kari,

  kao menipu la parpu kari.

  mana ada perjumpaan pun dgn pengasas aurad ismailiyyah tu.

  ReplyDelete
 13. Kelantan tak dapat laksana kan hudud sebab UMNO tak nak pinda perlembagaan negara.

  Kalau UMNO berani, saya cabar pinda hari ni juga

  ReplyDelete
 14. parpukari,

  bukan Mufti Ishak baharom kena sack dengan UMNO ke?

  ReplyDelete
 15. PARPU KARI...MACAM MAMAK UMNO YG MENGAKU MELAYU JE... MMG MELACUP ( MELAYU CELUP) BETUI HAPRAK SI PARPU KARI NI...BAU DIA NI PUN DAH MMG BAU KARI MAMAK BASI... KARI BASI MAMAK CHE DET!!!!

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.