Setiap Artikel Malaysiawaves ke Email Anda.

Enter your email address:

Delivered by FeedBurner

Search Malaysiawaves

Tuesday, November 3, 2009

SELCATkan Pengarah JAIS. Itu Kehendak Rakyat Selangor

Jelas dari penerangan Khalid Samad JAIS dan Polis Raja Di Malaysia, sekarang ini bekerja sama menekan segala usaha dakwah yang akan dilakukan oleh para pemimpin PAS dan Pakatan Rakyat. Tindakan kepada Dr Maza adalah contoh terbaik bagaimana JAIS ini MASIH BERGERAK DALAM KERANGKA UMNO/BN.


Bayangkan bagaimana Khalid Samad cuba dihalang memberi Khutbah dalam masjid yang berada di dalam Negeri Selangor Darul Ehsan dimana Khalid Samad adalah wakil rakyat dalam negeri Selangor ini. Polis pula dengan begitu efisyen menghalang Khalid Samad dari memberi khutbah atas alasan2 yang tidak munasabah.

Kenapa JAIS Boleh Bermaharajalela?

Segala peruntukan MAIS dan JAIS datang dari rakyat Selangor. Peruntukan bukan sedikit. Maklumat yang saya dapat lebih 200 juta setahun. Semuanya harus melalui Pejabat Exco Agama Negeri Selangor. Namun, kenapa JAIS masih dapat mengekalkan identity UMNO mereka dan bergerak menjalankan aktiviti mengikut telunjuk UMNO?

Wang yang datang dari kerajaan Negeri sudah tentu cukup untuk memberi suara yang cukup garang dan keras bagi menentukan perjalanan JAIS mengikut kehendak Islam dan syariat Islam. Tapi mengapa perkara ini tidak berlaku?

Hasan Ali Banyak Bagi Muka Pada JAIS dan MAIS

Inilah maklumat yang saya dapat. Terpulang pada tuan2 untuk mem”verifikasi” maklumat ini. Bagaimana exco Agama lebih suka memperjuangkan kehendak “Kayangan” dari kehendak Parti dan kehendak rakyat, jauh sekali kehendak agama Islam.

Setiap kali isu agama timbul, semuanya “Ini kehendak Kayangan”, “itu kehendak Kayangan”. Tiada langsung usaha memperjuangkan kehendak “parti” atau “kehendak rakyat”. Tengoklah sehingga hari ini, Tok Guru Nik Aziz belum lagi memberi Khutbah di Masjid Negeri Selangor. Tuan Guru Haji Abdul Hadi juga tidak pernah dijemput.

Malahan apa yang berlaku, Dr Maza dan para ulama2 lain yang tersohor pula yang akan diambil tindakan. Ditangkap kemudian tidak pula dinyatakan pertuduhan oleh JAIS.
Bagi saya, sehingga JAIS merubah diri mereka, JANGAN BAYAR GAJI KAKITANGAN JAIS. Biarlah apa orang nak kata. Kamu JAIS dah jadi BARUA UMNO. Bukan lagi bekerja untuk Allah dan Rasul. Kamu lebih rela jadi barua UMNO yang selama ini menjadi penyokong arak dan judi.

Lepas ni kalau ada kedai judi buka, pengarah JAIS dan MAIS boleh ramai2 pergi buat kenduri doa selamat dan doa tolak bala. Kamu tangkap pendakwah Islam yang tersohor seperti Dr Maza. Kamu memang perangai macam syaitan wahai JAIS.

PENGARAH JAIS WAJIB DI SELCAT KAN

Jelas, hasil dari penghambaan kepada “kayangan”, UMNO berjaya mengukuhkan penguasaan mereka ke atas JAIS dan MAIS. Ada ke patut, exco Agama hanya jadi Timbalan Pengerusi MAIS. Hampir keseluruhan AJK MAIS adalah dari UMNO. Dr Osman Sabran pun tak dapat duduk dalam Majlis MAIS. Ada ka patut? Kita memerintah, kita takda wakil dlm MAIS kecuali Timbalan Pengerusi. Exco kena duduk bawah pegawai kerajaan. Bukankah ini satu penghinaan? Seharusnya Exco mesti setaraf atau berada di atas Pengerusi MAIS kerana kewangan semuanya diurus oleh Exco.

Dan, Exco bertanggungjawab pada rakyat dan segala aktiviti exco dilaporkan dan dibahaskan di Dewan Undangan Rakyat. Siapa yang akan mempersoalkan tindakan Pengerusi MAIS atau perjalanan MAIS sedangkan Pengerusi MAIS tidak dipertanggungjawabkan pada Dewan yang mulia? Bagi saya, Pengarah JAIS, MAIS, Zakat semuanya WAJIB DI SELCAT kan.

Saya dapat maklumat dari pembaca saya bahawa Pengarah JAIS yang ada sekarang ini adalah bekas Setiausaha Politik kepada bekas Menteri Besar Selangor, Dato’ Mike Tyson. Saya minta para pembaca memberikan bukti dan konfirmasi terhadap maklumat ini. Namun, saya berat untuk mempercayai khabar ini hasil dari apa yang telah dilalui oleh Khalid Samad dan Dr Maza.

SELCATkan atau PECAT SAHAJA PENGARAH JAIS

Itulah kehendak KESELURUHAN rakyat Selangor. Tapi, bagi mengelakkan fitnah, maka dicadangkan JK SELCAT untuk isu ini dilantik YB Saari Sungip. Biar kita lihat bagaimana Pengarah JAIS tergagap2 menjawab soalan dari SELCAT.
Tapi sapa nak percaya SELCAT lagi. Hasan Ali dengan jelas suruh SELCAT dirombak dan diganti dengan bekas hakim dsbnya. Sekarang ni nampaknya cadangan Hasan Ali menguntungkan UMNO.

Tu lah, sebuk ke hulu ke hilir. Jumpa blogger UMNO kata Islam dalam bahaya. DAP nak hancurkan Islam di Selangor. PKR nak jadikan Islam liberal sebagai madhzab rasmi di Selangor dsbnya.

Last2 jadi kes Dr Maza ditangkap. Ada ka patut guru agama yang sedang buat Amar Maaruf yang ditangkap? Ni bukan sikap menghancurkan Islam apabila orang mahu menyebarkan Islam ditangkap seperti penjenayah? Jawab Dato Hasan, jawab.

Berentilah berpura-pura. PKR dan DAP tiada agenda untuk menghancurkan Islam. Semua itu dakwaan KARUT dan BOHONG semata-mata. Yang mahu menghancurkan Islam ialah UMNO. UMNO yang penuh dengan amalan menyokong judi, arak, maksiat, qazaf, sihir (mona fendy), syirik dsbnya adalah PUNCA MAKSIAT di Malaysia. Mereka lah yang patut dilawan bagi memastikan Islam tidak hancur di Malaysia, bukan PKR dan bukan DAP.

Kau suruh lawan DAP dan PKR, lepas tu kau suruh buat kerajaan perpaduan dengan UMNO. POOORAH!!! Skrg dah terdedah betapa idea perpaduan dengan UMNO itu idea yang akan melingkupkan Islam

Share on whatsapp

48 comments:

 1. Menurut standard JAIS, orang yang ada PHD dalam pengajian Islam pun tak layak dapat tauliah berceramah di Selangor. In Khalid Samad apa kelulusan agama yang dia ada. Jadi sudah tentu tak layak

  ReplyDelete
 2. Hello Grand Marquis,

  engkau komen macam itu nanti tak dapat gaji akhir bulan ini.

  kalaupun dibayar, komen kau mesti munasabah sikit. Kalau yang berkelayakan PhD pun tak boleh, siapa boleh?

  Orang atas pagar akan fedup nanti, woit!

  Amaran pertama kepada engkau. Jika ulang lagi statement bodoh, tiada guna nak pakai kau lagi.

  ReplyDelete
 3. Bismilah Hir Rahman Nir Rahim
  Alhamdulilah ,saya,isteri,anak2,cucu2 saya duduk (dan berniaga sendiri )di Selangor tapi saya mengwajibkan seluruh mereka (kaum keluarga saya ) membayar zakat fitrah di negeri Kelatan .

  ReplyDelete
 4. Artikel ini adalah artikel yang tak masuk akal dan menunjukkan jahilnya merekan tentang undang0undang yang ada dalam Kerajaan Selangor. Untuk pengetahuan TB. Semua hal ehwal yang berkaitan dengan Islam adalah dibawah kuasa sultan yang tidak boleh dicabar dab ada dalam perlembagaan negeri. Jadi macamana nak selcatkan Pengarah JAIS? Artikel sampah la ni... Asyik nak salahkan Hassan Ali konon semua peruntukan melalui pejabat exco hal ehwal agama. Adakah kalau Dr Hassan tahan peruntukan itu maka sultan akan tunduk kepadanya ke? Apalah...Awak ingat sultan tu budak kecik yang boleh digula-gulakan ker? Kalau Sultan jadikan isu yang Exco Pakatan rakyat sekat peruntukan untuk Mais dan Jais macamana? Aku nak tanya apa penyelesaian yang engkau rasa yang sultan akan ikut kata Hassan Ali. Cuba bagi idea dan jangan asyik nak menyalak dari luar dan menyalahkan orang ajer. Bagilah cadangan...

  ReplyDelete
 5. Kahkahkah Bawah Sultan pun duit masih datang dari Kerajaan NEgeri. Lainlah kalau duit datang dari Sultan.

  Selagi duit tu datang dari rakyat, maka dia boleh si "Selcat" kan.

  Apasal takut ke?

  ReplyDelete
 6. salam tu cadangan lah tu annoy, tolong lah tambah baik kan lagi

  ReplyDelete
 7. Kita SELCAT Pengarah JAIS atas isu penahanan Dr Maza sahaja. Apasal nak sekat peruntukan pula?

  ReplyDelete
 8. Artikel sampah...ingat senang ape nak pecat pegawai PTD gred M54 atau JUSA C....Pengarah JAIS tu pegawai persekutuan yang hanya patuh kpd Setiausaha Kerajaan Negeri (SS)...Apa korang dah lupa ke Jamry Sury Pengarah Jabatan Agama Islam Perak yg MB Nizar pecat dulu? Besoknya...kena tarik balik....sapa yg power? UMNO dan Istana Sultan....

  ReplyDelete
 9. Pengarah JAIS tu pegawai persekutuan yang hanya patuh kpd Setiausaha Kerajaan Negeri (SS)...Apa korang dah lupa ke Jamry Sury Pengarah Jabatan Agama Islam Perak yg MB Nizar pecat dulu? Besoknya...kena tarik balik....sapa yg power? UMNO dan Istana Sultan.....

  Sebab tu kita nak SELCAT kan dia. Biar rakyat tahu sapa dia pegawai2 ni.

  Semuanya hamba UMNO

  ReplyDelete
 10. Tulang Besi,

  Kau ini dah tak betul, rasanya dah layak masuk Tg. Rambutan.

  Apa tidak nya, semua salah UMNO, salah Kayangan (Sultan lah tu), salah pegawai kerajaan. Kau, PAS, PKR dan DAP kapiak saja betul.

  Yang hang sebut 'rakyat' itu siapa? Orang Melayu? Sorrylah, kami rakyat melayu selangor sekarang tak akan sokong PAS/PKR dan dah tentu bukan DAP.

  Hang pergilah kat kedai kopi, kedai mamak, kantin-kantin sekolah ke, tempat kerja ke, semua tak habis-habis meluat especially dengan PAS. Face the fact brother, Pakatan is as good as history!!!

  ReplyDelete

 11. Yang hang sebut 'rakyat' itu siapa? Orang Melayu? Sorrylah, kami rakyat melayu selangor sekarang tak akan sokong PAS/PKR dan dah tentu bukan DAP.

  Hang pergilah kat kedai kopi, kedai mamak, kantin-kantin sekolah ke, tempat kerja ke, semua tak habis-habis meluat especially dengan PAS. Face the fact brother, Pakatan is as good as history!!!
  .

  Diorang meluat dengan PAS sebab terdapat sebahagian kepimpinan PAS yang kemaruk sangat nak bersama dengan UMNO.

  Diorang lagi benci dgn UMNO

  ReplyDelete
 12. Salam,
  pembetulan. Dato Khusrin adalah bekas setiausaha sulit menteri besar selangor,(tan sri muhammad muhammad taib)bukan setiausaha politik

  ReplyDelete
 13. hassan ali adalah pengianat parti pas dan rakyat selangor. nampak sangat dia adalah gunting dalam kain. kenapa pas tidak buang saja dia ke tong sampah?

  ReplyDelete
 14. TB teruskan tulis tentang kebenaran walaupun pahit.
  Lawan tetap lawan!!!!

  ReplyDelete
 15. Kepada belaci2 dan pecacai2 UMNO parti bangast, berhentilah sat dok asyik fitnah adu-domba ni. Makin lama hampa dok mencarut dalam website TB nie lagi, lagi bengang orang kat UMNO. Kalau nak kalah dalam PRU nanti pun jangan lah sampai ke tahap hilang deposit.

  ReplyDelete
 16. JAIS kroni UMNO

  Hassan ALI Prooxy JAIS dan UMNO

  ...bila hassan ali nak kuar PAS?

  ReplyDelete
 17. hangpa ni: tb, khalid samad dan kuncu-kuncunya sama saja. gila dan mabuk kuasa, gila dan mabuk pangkat,gila dan mabuk glamor, dan semacam-macam gila dan mabuk yang ko orang ada.

  jangan persendakan Islam nanti neraka jahanam tempat ko orang. awas. kau tb sudah keterlaluan, jauh lebih buruk dari blogger-blogger lain yang kau benci. perkataan yang kau keluarkan penuh dgn maki hamun, dengki kianat, hasutan dan langsung tidak menunjukkan keilmuan dan kesabaran.

  kau layak dapat sijil kelas terendah jika kau di peringkat instisusi. jgn2x sijil kau buat sendiri kot sebab kepandaian kau tak nampak langsung.

  orang mungkin suka baca blog kau kerana kau suka gossip, gossip ni kadangkala menghiburkan tapi tak perlu percaya. lebih-lebih lagi jika ditulis oleh penyangak macam kau.

  khalid samad tu semua orang tau, dah lama hilang kuasa dan taring sebab tu nak cari glamor. tak lama lagi dia taulah nasib dia.

  jgn ingat khutbah jumaat senang-senang boleh dibuat main kalu tak ada kepandaian. silap-silap dapat kemurkaan Allah sebab salah tafsiran. jgn pula nak menandingi hassan ali. apa yang hassan ali boleh buat, dia pun teringin nak buat.
  wallahualam

  ReplyDelete
 18. hassan ali adalah pengianat parti pas dan rakyat selangor. nampak sangat dia adalah gunting dalam kain. kenapa pas tidak buang saja dia ke tong sampah?

  saya jawab:
  sebelum hang bagi cadangan,
  elok hang je dibuang dulu dalam longkang najis, kau juga nampaknya mcm api dlm sekam.
  bravo

  ReplyDelete
 19. Hj Jamaluddin,

  TAKBEERRRR!!!!!

  salam hj,
  mu n famili mu patut balik klate mu. dok sah buat sebok kat sini kalu mu banyak songeh.

  ReplyDelete
 20. Kepada belaci2 dan pecacai2 UMNO parti bangast, berhentilah sat dok asyik fitnah adu-domba ni. Makin lama hampa dok mencarut dalam website TB nie lagi, lagi bengang orang kat UMNO. Kalau nak kalah dalam PRU nanti pun jangan lah sampai ke tahap hilang deposit.

  saudara,
  jgn main serkap jarang tau!!!bahaya tu

  ReplyDelete
 21. dlm dunia perfileman bollywood,extras macm Grand Moron akan dapat biskut dan teh satu gelas..bulan ni,Grand Moron dapat roti bengali chatu dan kuah busuk parpu campur air paip..

  ReplyDelete
 22. Dalam PAS Yang MenZahirkan Betapa Sayang Nya Dia Pada UMNO Adalah Dato Paduka Husam Musa...

  Nak Lantik ADUN UMNO Jadi TIMBALAN EXCO NEGERI KELANTAN.....

  Sayangnya Dato Paduka Pada UMNO???

  ReplyDelete
 23. Tindakan JAIS menunjukkan UBN dah gila,hilang punca,takut..dan Nachibai semakin "Nero"..grand words frm the voice box only,tapi otak dia tu 24/7 penuh dgn memori ziana,altantuya,gadis2 yg dia dia tlh 'snoopy dog" kan..

  ReplyDelete
 24. Blogger malik said...

  Dalam PAS Yang MenZahirkan Betapa Sayang Nya Dia Pada UMNO Adalah Dato Paduka Husam Musa...

  Nak Lantik ADUN UMNO Jadi TIMBALAN EXCO NEGERI KELANTAN.....

  Sayangnya Dato Paduka Pada UMNO???
  .

  itu yang sampai dia nak saman Siasah tu?

  ReplyDelete
 25. Tulan Besi..

  Saman Tue Cite Lain..

  Yang Penting Cadangan Dato Paduka Itu Menunjukkan Betapa Sayang nya Dato Paduka Pada UMNO...

  Nak Tido Sebantal Dengan UMNO Kowt...

  ReplyDelete
 26. Delete
  Blogger malik said...

  Tulan Besi..

  Saman Tue Cite Lain..

  Yang Penting Cadangan Dato Paduka Itu Menunjukkan Betapa Sayang nya Dato Paduka Pada UMNO...

  Nak Tido Sebantal Dengan UMNO Kowt...

  November 4, 2009 10:37 AM
  .

  Malik, saman tu menunjukkan Siasah telah berbohong atas kenyataan YB Husam

  ReplyDelete
 27. husam musa tu bukan takat nak tido sebantal ngan umno tapi nak bersenggama ngan umno sebab taksabar nak jadi MB kelantan..bodoh betol husam ni otak letak kat pungkoq agaknye..
  dah tua tua pon bodoh!!

  ReplyDelete
 28. Tulang Besi..

  Bila Ye Dato Paduka Ada Kata Nak Saman SIASAH????

  Dalam Harakah, SIASAH, & Akhbar2 Perdana Tak Ada Pun Yang lapor??
  Yang Ada Hanya Tulang Besi Cakap..

  Tulang Besi, S/U Politik Dato Paduka Ke???

  Kalu Berani, Buat Statement lah Dato Paduka... Baru Lelaki???

  ReplyDelete
 29. Sdr TB

  kita tahu cybertroopers dumbno akan target bloggers yg pro pakatan dan akan cuba menghuru harakan pendapat2 yg baik dan bernas.

  pencacai ini akan menyamar untuk tujuan mengelirukan pembaca.mungkin ada segelintir ahli PAS yg memang pro hassan ali dan UG tapi kita boleh tahu cara mereka memberi komen.

  so saya cadangkan supaya saudara delete atau tidak layan dengan mereka2 pencacai dumbno ini.yg pro UG adn hassan kita boleh berhujah.

  Oh Ya.. sekarang ini all out pimpinan kawasan di Selangor yg kita semua tahu kebanyakan telah berjaya di UG dan di motivasikan sedang rancak membuat perjumpaan dgn ahli PAS setempat untuk menerangkan isu "sebenar" kononya berlaku di selangor.

  kebanyakan pimpinan ini berjawatan samada ahli majlis,jkkk atau ajk masjid kariah.

  ReplyDelete
 30. Ag..

  Sabar, Jangan EMOSI..

  Saya Tunggu Jawapan Dari Tulang Besi, Mana Bukti Yang Sebut @ Keluar Dari Mulut Dato Paduka, Yang Dato Paduka Nak Saman SIASAH????

  Sila Pamerkan BUKTI Dato Paduka Nak Saman SIASAH...

  Jika Tiada, Benar Lah laporan SIASAH Yang Dato Paduka SAYANG Benar Dengan UMNO..

  ReplyDelete
 31. Tulang Besi...

  Ini Sangkaan Saya Berkenaan IDEA UG Oleh Dato Paduka :

  Kenapa Dato Paduka Sayang Sangat Pada UMNO Kelantan Sampai Nak Bagi Jawatan Timbalan EXCO??

  Jawapan..
  Sebabnye Norzula Yang Dulu nye Nak Tendang yb Zaki Dalam Dewan,Telah Pohon Maaf Secara Terbuka Pada Dato Paduka Semasa Lagi Beberapa Hari Dato Paduka Bertanding Timbalan Presiden PAS.. Ini Untuk Menaikkan Nama Dato Paduka..

  Sebagai Balasan Kepada "Jasa Baik" Norzula Ini,

  Dato Paduka Berjanji Akan Memberi Jawatan Timbalan EXCO kepada ADUN BN Kelantan..

  Jadi NORZULA Lah Yang Akan Jadi EXCO Kelantan..

  Jangan Marah Tulang Besi...

  Wakakakakkakakakakkakakka.....

  ReplyDelete
 32. Jawapan..
  Sebabnye Norzula Yang Dulu nye Nak Tendang yb Zaki Dalam Dewan,Telah Pohon Maaf Secara Terbuka Pada Dato Paduka Semasa Lagi Beberapa Hari Dato Paduka Bertanding Timbalan Presiden PAS.. Ini Untuk Menaikkan Nama Dato Paduka..

  Sebagai Balasan Kepada "Jasa Baik" Norzula Ini,

  Dato Paduka Berjanji Akan Memberi Jawatan Timbalan EXCO kepada ADUN BN Kelantan..

  Jadi NORZULA Lah Yang Akan Jadi EXCO Kelantan..

  Jangan Marah Tulang Besi...

  Wakakakakkakakakakkakakka.....
  .

  Kahkahkahkahkah Maknanya Saman Dato Husam tu takda kena mengena la dengan tindakan Norzula tu?

  Bukan Norzula minta maaf sebab nak elak bayar saman berjuta ke?

  ReplyDelete
 33. Tulang Besi...

  Dato Paduka Dah Terhutang Budi Pada Norzula.. Tue Yang Nak Bagi Jawatan Timbalan EXCO Pada UMNO..

  Sayang Sungguh Dato Paduka Pada UMNO YE...

  Satu lagi Tulang Besi, Mana Bukti Dato Paduka Nak Saman SIASAH???

  Wakakakkakakakkakaka......

  ReplyDelete
 34. Tulang Besi..

  Jawab Lah..
  Mana BUKTI Dato Paduka Nak SAMAN???

  ReplyDelete
 35. Ayoyo...

  Lambat Lah Nak Tunggu Tulang Besi Jawab.. Mana Bukti Dato Paduka Nak Saman SIASAH?????

  Semua Yang Membela TB & Dato Paduka, Boleh Tolong Letak kan BUKTI..

  Ayuh, Semua DiJemput...

  Wakakakakkakakakak...
  p/s.. ADA KE BUKTI...
  Wakakakakkakakakkaka....

  ReplyDelete
 36. Mana BUKTI Dato Paduka Nak SAMAN???.

  sebab apa aku nak bagi kau bukti tu?

  ReplyDelete
 37. Wakakakakkakaka...

  Tulang Besi Tak Ada Bukti...

  Tulis, Biar Ada Bukti....

  Mana Bukti?????

  Dato Paduka Takut, Takkan Saman..

  ReplyDelete
 38. Wakakakakkakaka...

  Tulang Besi Tak Ada Bukti...

  Tulis, Biar Ada Bukti....

  Mana Bukti?????

  Dato Paduka Takut, Takkan Saman..

  ReplyDelete
 39. Malik gila mereyan!
  Apa dok sibuk2 nie. Elok kalau masa hang tu diguna untuk bawa pemimpin2 UMNO bangsat ke pangkal jalan. Kau boleh start dengan MP yg kaki raba tu....ooops lupa dia dah kena bawa jauh ke Amerika... tutup malu.

  ReplyDelete
 40. Jgn Berselindung Disebalik Nama Anonymous..

  Kita Tulis, Biar Ada Bukti...
  Kan Islam Ajar Begitu...

  Mana Bukti Dato Paduka Nak Saman SIASAH??????

  Kalau Ada, Letak Lah..
  Ayuh, Bantu si Tulang Besi, Kesian Dia, Puas Cari Bukti, Tapi TAK ADA..

  Kesian.... Kesian...
  Wakakakakkakakakkakakakak....

  ReplyDelete
 41. Sudahlah Malik.
  Jangan sakit hati kat pas, kalau tak mampu nak betulkan akidah dan akhlak pemimpin UMNO. Bangkai dah cekup busuk tak kan dok asyik pakai face mask kot!
  Only time will tell!!!!

  ReplyDelete
 42. Ulang Sekali Lagi Ayat...

  Jgn Berselindung Disebalik Nama Anonymous..

  Kita Tulis, Biar Ada Bukti...
  Kan Islam Ajar Begitu...

  Mana Bukti Dato Paduka Nak Saman SIASAH??????

  Kalau Ada, Letak Lah..
  Ayuh, Bantu si Tulang Besi, Kesian Dia, Puas Cari Bukti, Tapi TAK ADA..

  Kesian.... Kesian...
  Wakakakakkakakakkakakakak....

  ReplyDelete
 43. Segala peruntukan MAIS dan JAIS datang dari rakyat Selangor. Peruntukan bukan sedikit. Maklumat yang saya dapat lebih 200 juta setahun. Semuanya harus melalui Pejabat Exco Agama Negeri Selangor. Namun, kenapa JAIS masih dapat mengekalkan identity UMNO mereka dan bergerak menjalankan aktiviti mengikut telunjuk UMNO?

  Wang yang datang dari kerajaan Negeri sudah tentu cukup untuk memberi suara yang cukup garang dan keras bagi menentukan perjalanan JAIS mengikut kehendak Islam dan syariat Islam. Tapi mengapa perkara ini tidak berlaku?


  Pekara yang sama juga berlaku di Perak dan Penang... jadi adakah YAB Nizar juga beri muka kepada Jabatan/Majlis agama Perak dan di penang, PR juga beri muka kepada Jabatan/Majlis agama Penang???? benda ni tak ada kena mengena dengan hassan Ali... malah mungkin sebab dia berusaha berbaik denghan kayangan juga sehingga Khalid Samad dapat diselitykan utk dapat tauliah...

  Hujjah ko hanya berdasarkan dendam kesumat kat Hassan Ali.. semua benda berlaku, ko kait dengan hassan Ali... Be rational la Brader.... Hassan Ali sendiri pun tak boleh beri press statement mengenai agama Islam... cakap senang la brader... tapi nak laksanakannya... boleh kalah PR dibuatnya apabila dimainkan oleh media BN macam kes budak tadika kemas usung kerusi di Terengganu dulu... ko nak PR kalah akibat mainan PR derhaka Sultan oleh media perdana??? lagipun cuba ko baca kenyataan MB dalam kes Dr. MAZA ni....

  BTW adakah maklumat yang ko terima tu datang dari Khalid Samad???? sebab aku nampak macam ada coordinated antara ko dgn dia....

  ReplyDelete
 44. Saudara Malik....

  Aku sokong kata mu itu!

  mana BUKTI!!!!!!!

  Hoiiii TB (sejenis penyakit), mana BUKTI!!!!!!!!!

  TAKBIR! la ngok, bukan TAKBEER... memang sah ko sebenarnya cybertrooper umno.....

  APE BENDE KO, TB!!!!

  Wakakaka...

  -Grup Risik Huzaifah al-Yaman
  Lokasi: Iskandar Malaysia (Cari sendiri)

  ReplyDelete
 45. MALIK KATA:
  Mana BUKTI Dato Paduka Nak SAMAN???.

  TB JAWAB
  sebab apa aku nak bagi kau bukti tu?

  HEY TB(TAK LAMA LAGI PENYAKIT TB AKAN HINGGAP PADA KAU SEBAB KAU MINTA SGT)

  DAH SAH KAU MEMANG KAKI PENIPU, PEMBOHONG, KAKI PEMBELIT.
  BAGI SAJA APA YG MALIK MINTA, JGN JADI TIN KOSONG, JANJI PALSU, TEMBERANG, . KALAU TIDAK KAU SAH DICAP BLOGGER PEMBOHONG GILA GLAMOR. MACAM SORANG PENULIS KATA KAU MMG KAKI GOBLOG. NOTHING, SEMUA CERITA KAU HAMPAS KELAPA SAJA, ISI TAK DE.

  ReplyDelete
 46. Tulang Besi, S/U Politik Dato Paduka Ke???

  bukan SU POLITIK bro, tapi tb ni kaki pecacai upahan. dia ni sekonkol ngan khalid samad n ir I... kot. mmg dah sah tu bro....

  ReplyDelete
 47. Kerenah PAS-PKR-DAP memang memporak-porandakan Selangor.

  Kedudukan orang Melayu/ Islam (Islam/ Melayu) Selangor 'diinjak-injak' kerana YB-YB Melayu/Islam PAS-PKR-DAP (DUN & Parlime) tidak berjaya menunai amanah bila mendapat kuasa.

  Selangor memang telah mempunyai struktur pendidikan Islam yang bagus (terbagus di Malaysia) dari sekolah rendah hingga ke universiti. Tanya Dr.Shafie (ADUN Bangi) yang mengakui hakikat ini dalam pertemuan dengan guru-guru sebuah sekolah agama selepas menang dan ditugas 'mengendali' JAIS. Buktinya, KUIS yang dibangunkan oleh UMNO dan golongan Professional Agama & Teknikal kini telah melahirkan lebih 30 ribu siswazah. Namun ramai diantara mereka kini hilang ingatan, lupa jasa UMNO dengan menyokong dan menjadi alat PAS.

  Ramai rakyat Selangor mengalu-alukan keseriusan UMNO untuk mengambil balik Selangor dari PAS-PKR-DAP ataupun lebih tepat (DAP-PKR-PAS).

  Sebenarnya PAS, bukan hanya Hasan Ali tetapi termasuk juga Khalid Samad dan kepimpinan memang telah gagal mentadbir Selangor dan meningkatkan syiar serta perpaduan Islam di Selangor. Jadi jangan salahkan JAIS sahaja...

  ReplyDelete


ARiF merupakan jentera utama Harapan Baru di dalam membantu kelancaran gerakerja semua peringkat.

Kami ARiF Melaka memerlukan sumbangan dan bantuan kewangan daripada tuanpuan untuk kami melakukan gerakerja berkenaan. Oleh kerana kami masih baru, sumbangan diperlukan untuk menampung kos pakaian, membeli peralatan komunikasi, peralatan lalulintas dan sebagainya.

Kami amat berbebsar hati jika tuan/puan dapat menghulurkan sumangan kepada kami. Segala sumbangan diserahkan kepada pemegang amanah ARiF Melaka.

MOHD AZWAN AHMAD
a/k Maybank : 104013154427

Hantarkan makluman bank-in melalui SMS/WA ke 016-981 1315 (H.ANUAR)

Semuga Allah membalas segala jasa baik tuan/puan semua.